Môže má bolieť v predu z chrbtice ? Bolesť medzi lopatkami a trocha aj v predu
@andiee89 ja som chodila na rehabilitácie ale už som dokončila 10 sedení, no boli má to stále medzi lopatkami ako keby stuhnuté svalstvo keď dam hlavu dopredu k hrudi, s hrudník vyššie nahor má boli neviete čo nato suché teplo slebo maste ?
Občas si dám na to vyhrievaciu perinku a tá pomôže,no výrazne mi pomohla až fyzio. Chodím tam od januára každý týždeň / poprípade každý druhý a výsledky začali byť tak pred mesiacom. Zároveň cvičím aj doma. Akonáhle to flákam, bolesť sa začne vracať. Maste nepoužívam. Zároveň mi moja fyzio odporučila čo najviac chodiť - ale nie s rukami vo vreckách, pekne popri tele hýbať. A naozaj mi to pomohlo. Kedysi som len ľavou rukou niečo zdvihla a už ma tam bolelo. Poprípade na dotyk. No pravidelné cviky a chôdza dokázali zázraky 🙂
@andiee89 snažím sa aj ja prechadzat ale hrozná bolesť myslím si že to mám matracom aj spôsobené, robili mi rtg ct-chrbtice hrudníka ale medzi lopatkami asi nie myslite že tam niečo môže byt keď to boli?
Skúste ešte magnetickú rezonanciu. Možno tá niečo ukáže
@andiee89 tej sa bojím raz som bola na mri mozgu, ja si myslím že aj rtg by ukázal niečo
RTG ukáže pri chrbtici len skoliozu, tot vse, pri dospelom jedincovi takmer zbytočne vyšetrenie. Magneticka rezonancia diagnostikuje problémy s platnickam, degeneratívne zmeny.
@gemerka17 aha no tak ja neviem prečo má tak lekár neposlal
Lebo je to drahé vyšetrenie, lekári to nerobia
@gemerka17 no super
Áno, môže. Mňa tak boli vpredu asi 4.rebro pri srdci, bola som RTG aj iné vyšetrenia a výsledok - esovitá skolióza. Veľmi mi pomáhajú fyzioterapie, kde posilňujem chrbát a stred tela.