Ahojte. Od Decembra mám bolesti kostrče. Spadla som na ľad presne na zadok. Bolesť začala tak o pár dní na to. Bola som aj na RTG,vraj je to v poriadku. Mám si to kremovat. No zatiaľ žiadne zlepšenie, naopak je to horšie. Bolesť mi vystreluje až do krížov a mám tlak aj na konečník. Absolvovala som aj rektoskopiu kvôli tomu,všetko v poriadku. Chodím pravidelne na fyzio každý druhý týždeň. Obmedzila som aj cvičenie v posilňovni,že možno si to musí oddýchnuť.
Máte nejaké osvedčené rady,čo by mi mohlo ešte pomôcť? Ďakujem za rady.
Koľko dozadu sa to stalo . Ja som v lete spadla ako vrece zemiakov 🙈 som šla na korčuliach na ceste to ako má zadok bolel ani nehovorím . Dlho fakt dlho bol problém sadnúť keď už ako tak nebolelo som si šla raz sadnúť na zem tak ma zapichalo že ma hneď stočilo .trvalo to asi 4 mesiace kým bol kľud 🙈
RTG nieje v tomto pripade najstastnejsia volba. Nezobrazuje najlepsie makke a tekute veci a ty mas nejaky vyron co obycajne RTG nevidi.Mozno CT ale MR by to vyriesila najlepsie ale je ovela drahsia
@martinmmartin praveze rtg v tomto pripade je presna ta zakladna zobrazovacia metoda ktorou bolo spravne zacat
@vler Ano ci tam je fraktura a ci treba nieco akutne riesit. Ale ked chces vediet co ta tam tyzdne boli a tlaci musis isto stupienok modernejsie ako tienovy 2d obrazok
@martinmmartin ano suhlasim. Ale este by som pockala s modernejsou zobrazovacou metodou. Uraz kostrce, ako aj napr. rebier boli/hoji sa dlho a este uplynuli len dva mesiace. Autorka, sedis na vankusi?
@vler zacat ano, ale ju neposlali nikam, rtg to skončilo. Takze malo nasledovat CT a MR .
@martinmmartin presne tak ako píšeš.
Ďakujem vam za odpovede. Uraz sa stal 17.12. Na RTG ma poslal chirurg ktorý to uzavrel ako som pisala. Zajtra sa chystám k obvodnej po výmenný listok k ortopedovi. Dokonca ma chcú poslať aj na kolonoskopiu,či ten tlak nemôže byť z hrubého čreva.
@sajka1996 bolest kostrce moze byt aj pol roka. Aj viac. Vlastne skusenosti.