Mám bolesť pod pravým rebrovým oblúkom

alinka281
5. jún 2024

Ahojte , mám otázku , mám bolesti pod pravým rebrovým oblúkom aj pod pravou lopatkou zároveň , nieje to intenzívne ani nejak extra silná bolesť skôr taká nepríjemná tupá bolesť ale s oboch strán , väčšinou keď sa intenzívnejšie hýbem a zohýnam ma to začne viac bolieť hlavne keď som zohnutá dlho vtedy to začne dosť bolieť vnoci stym nemám problém, keď si dám flector utlmí bolesť na nejaký čas lenže to nieje riešenie podľa mňa iba utlmovanie bolesti , stretli ste sa už niekto s takýmto problémom ? Ďakujem za odpovede

nops
5. jún 2024

@alinka281 chrbtica

lukbe
6. jún 2024

@alinka281 ak len lopatka, tak asi chrbtica, ak pod pravým rebrom, môže to byť žlčník. Musíš si vysledovat, či máš bolesti po nejakom jedle. Ak nie, skús cvičiť.

alinka281
autor
6. jún 2024

@lukbe uz sledujem dlhšiu dobu a po jedle nemám žiadne ťažkosti vôbec , najviac keď sa veľmi prehnem a keď niečo ťažšie beriem , len mi nešlo do hlavy že prečo ma to boli aj vpredu pod rebrom teda z oboch strán 🤔 preto som sa obrátila na otázku sem či už niekto niečo podobné mal 🙂

lukbe
6. jún 2024

@alinka281 tak asi len chrbtica. A áno, napr. bolelo ma to vpredu, niekde na hrudníku, akoby pri dýchaní . Pomohli mi cviky na chrbticu. Skús niečo pohladat na YouTube, ak neprejde, tak k lekárovi.

dennissa16
6. jún 2024

@alinka281 môjho muža takto bolelo. Bolo to od pecene. Ale mal aj kopec ďalších ťažkosti.

alinka281
autor
6. jún 2024

@lukbe ďakujem za odpoved 😊

alinka281
autor
6. jún 2024

@dennissa16 aj to ma napadlo keďže pred 10 rokmi som malá vážnu dopravnú autonehodu ktorá vážne súvisela s poškodením pečene , bola som dva roky po nehode ostro sledovaná lekármi či sa všetko zahojilo ako malo všetko sa dalo doporiadku našťastie 🙏 ale ostali mi doživotné zrasty tak ma napadlo či to nemá aj stym súvis no každopádne uvidím , zatiaľ mám predpísaný flector premna utlmovák 🤔 ale keď to neprejde vôbec budem to musieť riešiť asi nejakým iným vyšetrením a je pravda že aj s chrbticou som mala problémy čiže som v takom stave že si nedokážem predstaviť momentálne od čoho to je ale každopádne ďakujem za odpoved 😊

dennissa16
7. jún 2024

@alinka281 no moj muž mal na peceni zápalový tumor a ten tlačil,že tie bolesti vyžarovali na týchto 2 miestach na pravej strane pod rebrami a pri pravej lopatke

alinka281
autor
7. jún 2024

@dennissa16 uf tak to ma mrzí , verím že sa z toho dostal a už je všetko v poriadku 🙂 každopádne ďakujem aj vám za odpoved , verím vto že to bude chrbtica keďže bolesti silnejšie sú skôr pri námahe a pri dvíhaní ťažších vecí , držte sa a majte pekný zvyšok dňa 🙂