Mám bolesť ľavej holennej kosti

andy6819
24. mar 2021

Ahojte, dnes som z ničoho nič začal cítiť bolesť na ľavej holennej kosti. Keď dlhšie sedím a postavím sa, alebo keď mám dlhšie pokrčené nohy a vystriem ich, tak sa dostaví neskutočná asi 3-4 sekundová bolesť ako keby ma kopla elektrika do nohy, občas cítim aj chlad v dolnej časti tej nohy. Nemám nič na nohe červené ani fialové. Asi pred 10 dňami som bol preventívne u veľkého angiologického odborníka p. Lofaja, ktorý je top vo svojom obore a robil mi aj sono a vylúčil cievne/žilové ťažkosti aj trombózu aj tromboflebitídu a iné veci. Vie niekto z čoho by to mohlo byť? Už to pociťujem pár hodín a vždy keď sa tá bolesť na tie 3-4 sekundy dostaví, tak je to naozaj extrém.
Som muž, mám 22 rokov, 163cm a 55kg. Mám jedine skoliózu hrudnej chrbtice, ale iné diagnózy nie. Ďakujem.

kristina2015
24. mar 2021

Cukrovka napríklad? Skús si dať odmerat

tenerifka
24. mar 2021

@andy6819 pises, ze si to dnes pocitil z nicoho nic, ale pises aj, ze si bol u lekara na nejakom odbornom vysetreni, tak ako to teda je? Je ta bolest oddnes, alebo trva mesiac? Tri mesiace? Kazdy deñ alebo raz za tyzdeñ?

andy6819
autor
24. mar 2021

@tenerifka u angiológa som bol vtedy z dôvodu, že som dlhšie pociťoval slabosť v nohách a začali mi nejak presvítať žily + sa mi spravilo zopár modrín. Tak som si povedal, že radšej preventívne pôjdem, radšej trikrát niečo preceniť ako raz vážne podceniť.

kristina2015
24. mar 2021

@andy6819 Treba ešte aj iné vyšetrenia cukrovka ochorenie krvi a za obvodným lekárom on vie lepšie

andy6819
autor
24. mar 2021

@kristina2015 u obvodnej som mal preventívku asi 3 týždne dozadu kde mi brala aj krv a tá bola vo veľmi dobrom stave, jedine vraj o malinko menej železa mám ale to tak všetko.

kristina2015
24. mar 2021

@andy6819 A dodržal si na lacno ?

tenerifka
24. mar 2021

@andy6819 si velmi mlady, ak ti uz v 22 rokoch presvitaju zily a robia sa ti modriny, plus bolest kosti, urcite by som sa zamerala aj na onkomarkery, ale kludne to moze byt u teba aj nejaka blbost-nahle presilenie po dlhom nicnerobeni, nedostatok vapnika....inak si dot nizky a chudy na to, ze si Slovak, tvoju vysku a vahu mavaju skor Aziati

katkamatka7
24. mar 2021

@andy6819 Ak by som dlho sedela a mala dlhšie pokrčené nohy, asi by ma tiež začalo bolieť nehýbanie sa. Výšku a váhu máš normálnu, poznámku o Aziatoch ber ako vtip. Skús sa objednať aj u neurológa.

andy6819
autor
24. mar 2021

@katkamatka7 k neurológovi mám termín až 27.4., skôr bohužiaľ nemal voľné, pre to sa zatiaľ snažím zistiť aspoň tu, či s tým niekto nemá skúsenosť. Ono mňa to zabolí aj keď sedím napríklad 5 minút len, postavím sa a úplne šupy do holennej kosti na 3-4 sekundy. Potom to už nebolí pri chôdzi alebo tak. Ako keby tej nohe nerobil dobre pohyb zo sedu do stoja. Neviem, či to môže byť z driekovej chrbtice alebo čo...

katkamatka7
24. mar 2021

@andy6819 Nervy môžu spôsobovať take pichavé bolesti, čo za pár sekúnd zmiznú. Kľudne aj z driekovej chrbtice a prejavia sa na tibii. Pri anémii sa môžu vytvárať modriny, čo si spomínal. Kým sa teda prejdeš na vyšetrenie, doplň si vitamín C a železo. Ale s rozumom,nie predávkovať sa 🙂