Dobrý večer…..
Bolesť krížov už mam nejake tie mesiace… rehabilitacie som uz mam za sebou, ale ziadna smena. Bola som na reumatologii, ortopedii, neurologa a tam nič nezistili…. V júni som mala akútnu boreliozu, myslite, že to moze byt z toho? Ja osobne si myslim, ze nie….
Aj fyzioterapeutku mam, cvicim yogu… ziadne zlepsenie nevidim
@nelinka888 Súhlas 😉 Niekedy vie pomôcť aj výživový doplnok. A pohyb je základ!
Ahoj, aj ja som sa trápila s krížami.....Až mi napadlo pátrať po súvislostiach - kríže, či celý chrbát môžu bolieť aj vtedy, ak je problém so ženskými vecami. Buď s menštruáciou, ovulácia, rôzne ochorenia, zápaly....daj sa určite vyšetriť u gynekológa, zaplať si cytológiu, ak pri preventívke tvoj gynekológ neodoberá vzorky na strery, tak o ne popros. Známej napríklad prišli na urea parvum a zistilo sa, že bolesti krížov má približne od vtedy, čo má tento problém. Veľa fyzioterapeutov ti toto potvrdí, že bolesti v chrbtici a ženské problémy idú ruka v ruke. A potom sú takí, čo to nevedia. Preto každý dobrý fyzio sa pri vstupnej prehliadke pýta aj na ženské problémy. Vtedy sa neboj povedať ak máš výtoky, bolestivú menštruáciu, bolestivú ovuláciu, pichanie v oblasti vaječníkov, cysty a podobne
@viole mala som pred rokom cystu na vaječníku, ktora mi chvala bohu o par mesiacov praskla. Ale na druhej strane je pravda, že odkedy mam tieto problémy, tak menštruaciu mam každý mesiac inak. Moja fyzio mi hovorila o mojom zlom držaní tela, že keď stojim ,tak mam brucho padnute moc dopredu a hneď sa ma pytala na menštruaciu, či ju mam oravidlenu. A hlavne keď je zmena počasia, tak mi ide odtrhnuť kríže. Už to trvá od júna, a som z toho fakt zúfala, nakoľko som mladá….
@nelinka888 koľko ste ho užívali prosim? Lebo ja som užívala Milgammu (všetci ju velice ospevujú) skoro tri mesiace a žiadnu zmenu som nepocítila. Ale aj o tom Revitanerv som počula, že je dobrý.
Ja mám tiež nejaké diagnózy v súvislosti s chrbticou, ale to veru nebolí až tak, ako keď mi bolesti ovplyvňuje práve niečo, čo sa deje v oblasti ženských partii. Cysty najmä. Ale odkedy som si to takto dala do súvislosti, cvičím, chodím k odborníkovi, ktorý ma krásne učí ako chodiť, stáť, ako robiť bežné činnosti správnym spôsobom, dáva mi kompenzačné cviky. A ja sa zas dávam dokopy po ženskej stránke a tie bolesti sú sto a jeden oproti tomu, čo bolo pred tým. Píšeš, že si užívala milgammu, koľko tabliet denne? Dávaš si pozor aj cez deň, aby si správne chodila/stála? Máš ortopedický matrac a ortopedický vankúš?
Áno, aj mne ho poradili, tak som skúsila. Vlastne som ho ani neprestala užívať, a to ho beriem už nejaké štyri mesiace 🙂 Po nejakých dvoch som pocítila zmenu.
@nelinka888 a ked vam zacali bolesti tak ste to riesili cez doktorov alebo rovno ste zacali tie lieky brať? Ja som mala všelijake lieky na predpis, a ani jedny mi nepomohli, tak som sa spoliehala na rehabilitacie a ani tie mi vobec nepomohli. Ak mi toto nepomoze, tak asi pojdem do ineho mesta k neurologovi….
@viole tušim tri denne a potom dve. Ale ziadny efekt to nemalo. Keby mi to aspon do nohy nestrelia, najprv som si myslela, ze mam platnicku vyskocenu, ale nemam. Len na druhej strane, ja som brala antibiotika na boreliozu len 10 dni. Moja znama brala minimalne pol roka, ked jej to zustili.
Mne velmi fajn zabera milgamma, ale samozrejme, kazdy sme iny. Treba najst dobreho fyzioterapeuta, ktory ta komplexne vysetri a aj sa o teba bude komplexne starat. Vies, ked bolia krize, riesia sa, napriklad, aj zenske organy, ked boli krk, nikdy to nie je iba o krku samotnom a bla bla....je tam toho vela, na co sa musi fyzio zamerat. Plus, skus ist este za obvodnou, ze co s tou boreliozou
Ahoj. Ja mam bolesti krizov ako prasa z boreliozi. Aj boky brucha, stehna kolena. Niekedy lopatky bolia. Je to des. Mal som na gastre milion vysetreni aj u neurologa a ortopeda a vsetko vsade v poriadku. Nakonoec testy na boreliozu pozitívne a aktualne betiem uz 3 týždeň antibiotika. Ako ta bolia kríže? Brucho neboli?
@11spido11 doktorka mi povedala, že mozem mať seronegatuvnu reumu a ta vykazuje vela ludom falosnu pozitivitu boreliozy (ako u mna)… bolesť krizov mam kazdy jeden deň a hlavne v noci. Na konci mesiaca idem na magneticku, tam sa zisti či mam to ochorenie alebo nie. A najhoršie na tom je, ze už ma aj kolena začali extremne bolieť. Zavisi to od toho, ake je počasie…
Mna boli kríže, rebra, chrbtica skoro cela, stehna, kolena, brucho, hlava. Nie vsetko naraz ale strieda sa to ale kríže stale aj rebra
@11spido11 aj mna. Krize a rebra a hlavne v noci.
Kríže, rebra, chrbtica a aj boky brucha az palia bolia. Mne sa to troxha v noci ukludni ale bolesti su aj tak. Cez den je to katastrofa. Ake mate bokesti? Silne?
@11spido11 u mňa to zavisi dosť od počasia… ale odkedy je takto sychravo tak katastrofa. Do tej magnetickej mi preto dali SI ZHYBY, lebo to ma boli najviac.
No ta to som nevedel. Mne robili najskor elisa test ten vysiel pozitívny tak robili este ten rozšírený WB test a aj twn bol pozitivny. 28.11. mam este ct brucha kedze mna aj brucho boli a ak bide ok pojdem riešiť asi tiež tu chrbticu a rwumatologa.
@11spido11 a brucho stale bolí alebo vždy po jedle az boli??? . Ja už idem v pondelok na magneticku, normalne odpocitavam minuty, lebo ta bolesť je neskutočná
Ahoj, mne veľmi pomohol Revitanerv. 🙏 Ak do toho zapojíš aj nejaké tie cviky, tak výsledky sa istotne dostavia. 🙂