Mám bipolárnu poruchu a nedávam to

12. dec 2024

Ja , rozmýšľala som či písať pod mojím menom alebo nie . Ešte nikdy som nepisala nič anonymne , no teraz to tak cítim že lepšie to bude takto.
Ale asi Vám aj tak dôjde kto som , no ak Vás smiem poprosiť neriešte to kto som.
Mám Bipolarku, a strašne má vyčerpáva že sa musím pretvarovat ako mi hrozne napríklad záleží na kamoške a jej pocitoch že má trápi čo prežíva pri Tom mi je to fakt jedno nezaujíma ma to...nejde tu len o kamošku proste mňa nezaujíma nikto ako sa kto cíti ...a veľmi ma vyčerpáva že sa musím pretvarovat

mamamasama
12. dec 2024

Tak sa nepretvaruj.

terezkaarthuramax
12. dec 2024

A preco kamaratka nechape aj teba.ako sa citis. Skús sa s nou o tom porozpravat. Bud sama sebou. Drzim ti palce.

autor
12. dec 2024

@mamamasama To mi aj samej už napadlo ...ale potom keď som sama sebou mi ľudia povedia že som hnusná , bezcitna akože niežeby má to trápilo ale čo ja viem je to divný pocit keď ma niekto o Vás takú mienku ...bola som sama sebou ...niekto mi napísal svoj problém a ja som odpísala že nechi nepíše pretože má to nezaujíma a hneď som bola beštia

autor
12. dec 2024

@terezkaarthuramax Ide aj o to že niekto mi napíše správu na mess ....že ho niečo trápi a ja dlho nepodpíšem ....je to hrozne ja viem ale mňa to proste nezaujíma ozaj ...iné sú deti ...to neviem vysvetliť tam ma zaujíma všetko

terezkaarthuramax
12. dec 2024

Tak presne toto si niektori mysleli o mne. Ale podarilo sa mi niektorym vysvetlit ze ide o chorobu a pochopili.. ty mas diagnozu tieZ. Nemozes za to. Ak to tvoji priatelia nechapu, nie su to pravi priatelia

autor
12. dec 2024

@terezkaarthuramax Nechápu ...a veľa som ich už aj stratila práve kôli tomu že som necitliva. Tak mám teraz také obdobie že sa strašne snazim akože pretvarovat že má všetko zaujíma pro.tom vobeccccc je to strašné už to dlhšie nedokazem ....mám chuť napísať choďte do piče

terezkaarthuramax
12. dec 2024

Ja sa neviem vzit do situacie druhych. Iba ak je to nieco co som sama zazila. Teba chapem sama mam psychicke poruchy A mam velmi podobne pocity ako ty.

autor
12. dec 2024

@terezkaarthuramax Fuuu, čiže tvoja rada ako znie ? Mám sa prestať pretvarovat? Asi áno však....

rozculena
12. dec 2024

slušne by som napísala,že prepáč,mám sama veľa svojich problémov....

autor
12. dec 2024

@rozculena Ok , skúsim asi takto

terezkaarthuramax
12. dec 2024

Ano lebo pretvarovanim si len skodis.. prajem.ti veľa sil a stastie na priatelov, ktorí ta budu chapat.

refly
12. dec 2024

To je docela asociálne správanie... a stojíš o tom mať tých ľudí v živote?
Alebo ináč.... ty tu tiež píšeš o svojom probléme.... kebyže dostaneš odpoveď že "nás to nezaujíma, choďte do piče" tak tiež to nevyznie tak úplne dobre...
Tu sa zle radí, lebo na jednej strane pretvarovať sa nie je dlhodobo udržateľné, ale na druhej strane čo s kamarátkou, ktorú nezaujímam?
Hovoríte o bipolárnej poruche, to znie že ste boli u psychológa... ten nevie poradiť ako toto riešiť?

whatever1
12. dec 2024

Nemusis hrat divadlo ako velmi ta to zaujima, staci zo slusnosti toho druheho vypocut, mozno poradit. Nemusis zapajat emocie. Nie je to ani fer voci tej osobe, lebo ty si to co ti vadi - od nej sama pytas.

unicornlady
12. dec 2024

Ja poznám jednu babu s bipolárkou a nemám pocit, že by jej nezáležalo na ľuďoch.

Možno skús vysvetliť teda kamarátom, že im nedokážeš byť oporou.
Oni tebe sú oporou, či čo vás spája ako kamarátov?
Pretože ľudí zbližuje vzájomné zdieľanie sa.

mariska1989
12. dec 2024

Pravda je vždy naj otvorené to povedať . Ja som tak stále načo sa pretvárovať , cigániť , nie je jednoduchšie povedať hneď čo si myslím , byť úprimný. Raz to vyjde na javo a potom to aj tak bude horšie. Ja som teraz nedávno takého hada na hrudi chovala , ta faloš no humus riadny. Takže radu akú ti dám je jednoduchšia proste jej to povedz , povedz otvorené čo cítiš

nika23t
12. dec 2024

Och, netráp sa týmto vôbec. Keby si len vedela, koľko zdravých ľudí má presne tieto myšlienky... Koľkokrát sa mne chce presne toto napísať alebo povedať, že "prosiiim, daj mi s týmto pokoj, nezaujíma ma to...". A tiež to nerobím. Možno o pár rokov začnem.

loliki
12. dec 2024

Ale prečo ti píšu svoje problémy, prečo to vešajú na teba? Čo ty s tým máš? Buď si sa tak dobre pretvarovala, že si niektorí myslia, keď sú v problémoch, že ich hneď napadneš ako prvá: zavolám jej, napíšem jej,... ona ma pochopí, poľutuje, pozdvihne náladu... Nie si bútľavá vŕba, alebo aspoň nie pre každého. Si psychológ? Je to tvoja profesia? Ak nie, všetkých pošli za psychológom. Nie si necitlivá. Len každý má svoje hranice. A to, čo si o tebe budú myslieť, je ich problém. Teba sa to netýka. Ty si tiež myslíš, čo chceš a nás sa to netýka.

luccija
12. dec 2024

Neviem o tom, že by človek s bipolárnou nemal city či empatiu.Nejde ti kamarátka tak celkovo na nervy?že ťa otravuje a si z nej už znechutená?tiež by som napísala, že máš teraz svoje starosti nepotrebuješ vyciciavaca energie.

januska12323
12. dec 2024

Nemusíš byť s každým kamarátka. Ozajstný priateľ pochopí a ostatní ťa nemusia zaujímať. Máš dosť vlastných problémov, neskúšaj riešiť ďalšie.

ina2405
13. dec 2024

Neviem či je to preto, že si bipolárna. A vôbec sa nemusíš pretvarovať, však priateľa podpor slovne, to ale neznamená, že aj ty musíš smútiť s ním.
Ani ja sa nenechávam zatiahnuť do všetkých smútkov mojich priateľov, ktorých mám rada, ak nejde o nič vážne (choroba, rozvod), tak sa ma to príliš nedotýka a s tým bipolárnosť nič nemá. Ak viem ponúknuť praktickú radu, pomôžem, ale keď budeme zrútení obaja, ako mu to pomôže?

svetlonos
13. dec 2024

Počuj, ja žiadnu dg nemám. Ale! Mala som obdobia, kedy som mala sost vlastných problémov a fakt som nemala chuť počúvať kamosky a ich sracky.
A to som inak veľmi chapava, empatia, vypočujem a viem sa extrémne vcítiť do ich koze až fyzicky ibcas bolest cítim a vnímam ich pocity.
Keď viem poradím alebo adpom vypočujem.
Ale v čase keď riešim svoje záležitosti, fakt nemám náladu počúvať co kto ma za problémy. Teda takto - vypočujem ale nemusím ani sa nevzivam do jeho situácie. Odkrývajú, vyhodnotim ze sa ma na ho... pochopím a vybavene. Ale fakt neriešim a nerypem sa v tom. Jedna kamoška ma už 20 rokov ten istý problém. Už som odmietla tie diskusie. Je zlata, pomoze kedy sa dá ochotná, ale týmto ma fakt sere.
Pochopila bavíme sa naďalej, keď občas niečo prehodi - no co ti poviem - je môj komentár- a mením tému.
Ďalšia kamoska mi tiez hovorila, ze mala toľko vlastných veci, ze nemala na nikoho chuť počúvať. Nie ze by ich nemala rada ale bola vyčerpaná. Nechcela vidieť ľudí mimo prace ani riešiť ich pátranie, ani rozoberať ich radosti. Zila si spokojne v kruhu rodiny a bolo. Normalne sme sa o tom bavili, pochopili sa. Ja som zabudla takuto úprimnosť radsej ako za divne pretvárky.

lauricka
14. dec 2024

Zvoľ niečo medzi, nemusíš natvrdo odpáliť ľudí, že sú tí u p.dele, ale nemusíš zasa hrať až také divadlo, že ťa to vyčerpáva. Tak poviem niečo v zmysle musí to byť pre teba ťažké.alebo držím palce, aby si to zvládla, nejakú aspoň frázu, ale nerozpitvávať to a koniec. Človek by nemal ísť úplne proti sebe, aby bol vyčerpaný, ale zas nemusí byť úplný hulvát. Jednoducho, nejaký slušný štandard aby tá komunikácia mala. Slušnosť tam byť musí. Ak si s tým nevieš rady, myslím, že na to slúžia konzultácie u psychológa, aby poradil, ako komunikovať, aby to neublížilo ani jednej strane.

marek775
14. dec 2024

Chybajuca empatia vacsinou znamena poeuchy osobnosti skupiny B, napeiklad hranicnu alebo narcisisticku poruchu osobnosti. Skus si pozriet ich symptomy.

viscum
14. dec 2024

Mala som kamaráta s bipolárnou poruchou a nebol necitlivý. Bol chápavý a empatický. Nemusí to mať súvis s touto poruchou, môže to byť osobnostná vlastnosť.

martinadomianova
19. dec 2024

Mne síce bipolárku nezistili, ale tiež mama o mne hovorí, že som bezcitná. Čo je aj pravda, ale iba voči ľudom. Nie zvieratám. A tiež som sa istý čas pretvarovala. Ale to sa nedá večne. Najlepšie je byť sama sebou, aj keď veľa ľudí nemusí mať pre to pochopenie.