Mám biele chrasty vo vlasoch

hiwatari
8. okt 2020

Mam dlhodoby problem s chrstickami vo vlasoch. Uz som bola aj na koznom, ale nasa velmi stara pani doktorka mi nepomohla a nemam chut robit jej pokusneho kralika. Volnopredajne sampony som uz vyskusala var vsetky (dixi, eucerin, ducray, nizoral) nic nepomohlo. Nizoral zabral najlepsie, ale nevymyzlo uplne. Z nicoho zacne svrbiet hlava hlavne na temennej casti a po poskrabani (snazim sa neskrabat, no neda sa) sa urobi mokvava chrasticka a ta ked sa zahoji opadava ako lupiny. Je to na nervy. Nie je tu niekto kto by vedel poradit? Clankov mam nacitanych milion no ziadna rada nepomohla 😩

romanka_369
8. okt 2020

@hiwatari ahoj.. Ja som to mavala dlhodobo a pomahalo jedine to ze som menila asi kazdy mesiac sampon za iny..potom som dlhsie zostala pri sampone herbal essences pri nom som to nemala asi pol roka..musela som zmenit potom a mam obyckovy dixi zihlavovy a klop klop mam pokoj asi 3 mesiace..

mysicka77
8. okt 2020

Ja som začiatkom leta natrafila v lekárni na novinku od Bioderma Nodé DS+ šampón a konečne po skúšaní všemožných nie lacných šampónov a mastičiek od kožnej máme zatiaľ pokoj🙂

zuzka251
8. okt 2020

pravdepodobne mate seboroicku dermatitidu. bud spominana bioderma node ds, alebo sa treba poradit v lekarni, nizoral, stieprox sampony..poradia vam. /farm

anjelik2019
8. okt 2020

Ahoj, ja som toto mala pár rokov dozadu, tiež som poskúšala všetko možné, nič nepomohlo, až nakoniec som skúsila šampón proti lupinám z Avonu a ten pomohol. Ak máš možnosť skúsiť, tak odporúčam, za pokus nič nedáš. Ak ani to nepomôže, tak potom už asi len dobrá kožná Dr.

hiwatari
autor
8. okt 2020

@romanka_369 zihlavovy nepomohol

@mysicka77
@zuzka251 dievky, vyskusala som a nezabralo. Ten mi zabral pred 7r ked sa mi to objavilo. Dlho som mala pokoj tak som sla na istotu a nezabralo.

@anjelik2019 ee nepomohlo
😩 Co to za pliaga. Uz som aj schudla, cize stravou to nie je 🤷‍♀️🤦‍♀️😅
Ale dakujem za rady. Ako pisem, kozna tu 0 bodov a mimo okres tazko kedze super vyhovorka je korona

dencii
8. okt 2020

@hiwatari pre mňa bola tiež prvá pomoc táto Bioderma ale keďže je malá a dosť hustá skúsila som pre zmenu LA roche posay na suché lupiny a zatiaľ sa držím na ňom, má aj lepšiu konzistenciu a viac peni, vyskúšaj. Ja sa toho vždy zbavím ale neviem sa vrátiť k normálnemu šampónu, keď si umyvam vlasy týždeň hocijakym iným, zas mi začne svrbenie a zosupe sa mi hlava 🤷

andreatytler
9. okt 2020

@hiwatari Nedavno som citala clanok tu na konikovi o mliecnej chraste... velmi zaujimavy aj s fotkami a navodom ako to liecit... skus pozriet ci je to nieco podobne.
https://www.modrykonik.sk/blog/dextella14/article/seboroicka-dermatitida-mliecna-chrasta-715kfk/

imrai
9. okt 2020

Skúste aj šampón Babé na mliečnu chrastu, ak je to mliečna chrasta, dcérke pomohol

hiwatari
autor
9. okt 2020

@dencii uz dlhsie pokukujem po samponoch, len ta cena a ma uz slak trafi ak nezabere. Uz ma to stalo neskutocne moc penazi. Ducray a bioderma mali aspon vzorky, tam som skusala najskor tak. Ducray ma p. S. O. Sampon a ten mi vo vzorke zabral perfektne (vzorka smrdela riadne sirou) ale sampon uz nepomohol. Ani koncentrovanejsi 😭
Od la roche mate ktory konkretne? Ze by som sla na istotu.

nairia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dencii
9. okt 2020

@hiwatari https://www.mojalekaren.sk/la-roche-posay-keriu... tento, teraz je dokonca akcia 3 ks za cenu dvoch takže sa celkom oplatí. Mne celkovo vyhovuje táto značka aj na pleť, na tvári sa mi v zime tiež zvyknú také suché miesta robiť takže som zmierená s tým že asi budem musieť do poriadnej kozmetiky investovať celý život 🤷

tincurka
9. okt 2020

@hiwatari seborea. Mne po milión šampónoch pomohol Vichy Dercos proti lupinam.