Prosím vás neviem čo mám robiť mám bakteriálny zapal krčných mandlí mám cele hrdlo napuchnute nemozem nič prehltnúť ešte ani svoje vlastne sliny …. Lekárka mi dala antibiotiká probiotiká a ďalšie xx liekov lenze tu je ten problém dnes som ich šla zobrať a tá najmenšia tabletka mi neprešla krkom začala som sa dusiť naplno ma a chvála bohu že som ju vracaním dala von,,,; je sobota volám na kliniku majú zavreté moja lekárka je doma ma voľno ,,,,. Mal už niekto s tým problém ? Dalo sa to vyliečiť aj inak ? Pretože fakt nedávam prehltnúť ani tu najmenšiu tabletku
Fu, to máš hrozný stav, že nič nevieš prehltnúť. Ak to do seba nedostaneš, tak na hrdlo spreje a ATB ti môžu dať injekčne
Glimbax na kloktanie alebo sprej.tabletku rozmrvit do caju a vypit.
@domi410 nemas nejake patilky na hrdlo (strepfen, doritricin), ktore by ti trochu ulavili od bolesti? Alebo sprej/kloktadlo ( yox, glimbax, tantum verde).
Alebo aspon šalviovy caj by som kloktala.
Ak sa to nezlepsi a nebudes vediet neskor pocas dna vobec pit, asi by som sla na pohotovost.
@saxana000 chcela som napísať to isté...
Antibiotika ti zaberu za 2-3 dni. Rozmrv na prach, do caju na lyzicku a zapi. Cmulaj protizapalove "cukriky" typu Dorithricin, Septolete a zaujmi vedomie niecim pozitivnym (kniha, film...) Daj ATB trochu casu.
Skus si rozmrvit a rozmocit 2 tablety paralenu a nejako to vypi.. Možno aspoň na chvíľu ti uľaví od bolesti aby si mohla aspoň lieky si dat. Mňa tiež príšerne hrdlo bolelo, žiadne spreje ani nič nepomahalo, ale po paralene alebo nurofene grip aspoň na chvíľu ma nebolelo.
Nieco vypit od bolesti - napr. Panadol ultra rapid je urceny do vody . a ked zaberie, tak potom skusit tabletky. Pripadne podrvit, ale to bude na chut hnusne, to by ma naplo este viac.
@domi410 Ahoj môj muž mal takýto zápal, nemohol prehltnúť ani kvapku vody, išiel na krčné tam lieky, potom na druhé krčné a tam dr zhrozená že absolútne zlé Atb mu dali a hneď mu to narezali a čistili aby sa nezadusil. Ja nechcem strašiť ale určite smer pohotovosť, aby to nepuchlo ešte viac.
@domi410 kamoška mala taký stav že jej tak mandle opuchli že sa začala dusiť,išli s ňou na pohotovosť,ostala ležať na ORL oddelení a za 4 dní jej vždy každý deň nadrezali mandlu a vytláčali hnis z nej,nakoniec jej ich vybrali. Netvrdim že je to tvoj prípad ale teda nebrať na ľahkú váhu,skúsiť strieknut tantum verde,alebo dorithricin či trocha neustúpi opuch. Antibiotiká MUSÍŠ brať. Skús ešte zavolať na pohotovosť nech ti poradia
skus si pomrvit a tak prehltnut