Mám alkalickú diétu, ale chcem pivo

18. aug 2023

Milujem pivo každy deň pijem tak pol litra proste fľašku, a mne to chýba
Mám teraz alkalicku diétu čiže alkohol sladké a pečivo mám zakázané a neviem čo mám robiť. Chcem pivo..som.rozmyslala kebyže si po pive hneď dám dva deci vody so sódou bikarbónou pomôže to a zneutralizuje aspoň troška či nie ?
Aspoň každý druhý deň chcem pivo. Mne ťa alkalické dieta vadí. Ale musím ju držať kvôli mykozam a zápalom.neustalym.lekarka mi to odporucila ale neviem ju moc držať..chcem čokoládu tiež a tak čím sa to zneutralizuje aspoň tou sódou či nie ?poradte mi

buberova
18. aug 2023

No ak máš držať tú diétu tak poriadne nech to má zmysel.

lucijalucy
18. aug 2023

Diéta ti vadí, ale pivo každý deň alebo mykózy nie? Trošku by trebalo prehodnotiť priority.

tosomja
18. aug 2023

Buď diéta alebo mykozy, vyber si. Nie si závislá, keď potrebuješ pivo a si schopná porušiť diétu a zdravie nie je na prvom mieste? 🤔

1mina
18. aug 2023

No asi by som sa zamyslela troska nad sebou ci nemam problem ked je takyto problem obmedzit alkohol. Ocividne aj telo si pyta ocistu

viestta
18. aug 2023

Zacala by som sa zamyslat preco nevydrzim bez piva, nie ako ho neutralizovat...

alex49
18. aug 2023

Máš väčší problém ako diétu. Ak piješ každý deň pivo a musíš ho mať, aj keď ti ho lekárka kvôli zdraviu zakázala, tak si alkoholicka. Namiesto pitia si chod zabehať.

autor
18. aug 2023

Musím mať pivo každy deň či alko alebo nealko namiesto minerálky a závislá nie som.

Pýtam sa skôr ako ho neutralizovať ďakujem za rady

kvetinka75
18. aug 2023

autorka - no keď myslíš, už len to - musím mať hovorí za všetko

alex49
18. aug 2023

Si závislá, ale ako chceš, je to tvoje telo.

ndrag
18. aug 2023

Naco dodrziavat nejaku dietu? Vykasli sa na to, opusti sa, dozen az do nemocnice, ved nech tam maju lekari co robit. (ironia)

kvetinka75
18. aug 2023

@ndrag vieš koľko ľudí nedodržiava dietu alebo neberie lieky? Veľakrát počujem jáj idem na kontrolu musím sa dať do kopy, začať diétovať, lieky brať. Ja neviem, na čo tam vôbec chodia. Lekárov je málo, čakacie doby dlhé, keby tam chodili ozaj len takí, ktorým záleží na liečení, hneď by to išlo rýchlejšie.

poopsie
18. aug 2023

Skús nájsť takú diétu, čo ti bude vyhovovať, ja som napríklad pri mykózach pila acidko a veľa kyslo mliečnych výrobkov a mala som po probléme..takisto aké hygienické vložky používaš, toaletný, všetko to ovplyvňuje

jaskolka
18. aug 2023

Neutralizovat pivo sódou sa nedá. Ani čokoládu nemôžeš neutralizovat.Inak nechápem ako si to chcela robiť ze dáš si pivo (lebo musis) a čokoládu (lebo musíš, to je argument tak 5 ročného dieťaťa) a potom do seba nalejes pohár vody so sódou bikorbonou? Ved výsledok bude že ťa akurát môže kvalitne preháňať alebo sa pogrcias.

banalu
18. aug 2023

Ved ak nemozes alkohol tak si daj nealko 😃
A ty proste nechces zmenit svoju rutinu a ano asi uz budes aj zavisla ak to takto hrotis 🤷‍♀️

terry658
18. aug 2023

Pivo sa pri mykoze nemôže vôbec a ani po preliečení minimalne tri mesiace

januska12323
18. aug 2023

Mykoza je tvoj najmenší problém. Si závislá na alkohole či si to priznáš alebo nie.

kitycat
18. aug 2023

Jednou rukou pi pivo a druhou si sktam frndu 💁‍♀️

tosomja
18. aug 2023

@kitycat 🤣🤣

alickapusinka
18. aug 2023

V pive sú kvasinky a tie škodia na mykozu. Ak sa pije pivo vo veľkom množstve to spôsobuje mykozu v tele.

banalu
18. aug 2023
basulaak
18. aug 2023

Plzen by mal byt zasaditejsi mi raz niekto hovoril

h2
18. aug 2023

Ako malé rozmaznané decko: ja chcem a chcem a chcem! Tak si daj to pivo, zajedz ho čokoládou a nesťažuj sa, že máš problémy, keď si za nich môžeš sama!

h2
18. aug 2023

@banalu Nemôže pivo, nie alkohol, ako taký. Nealko pivo nerieši situáciu.

banalu
18. aug 2023

@h2 to som nevedela, preto som napisala "ak" 🤷‍♀️ kazdopadne problem je niekde inde 🍺

kvetinka75
18. aug 2023

@kitycat som opľula klávesnicu 😂

katka2602
18. aug 2023

Musíš mať pivo denne ale závislá nie si, celkom vtipné. Tak sa vykašli na liečbu a napchavaj sa naďalej čokoládou a pivom. Alebo vieš čo skus tu sódu rovno zmiešať s pivom 🙆‍♀️ a uvidíš čo to spraví.

majamat
18. aug 2023

dr nei su odbornici na diety a prekvapuje ma, ze vobec nejaky dr moze takuto dietu odporucit, asi chybal v skole, ked preberali pH v organizme.

v tkanivach, resp telove tekutiny maju svoje pH., pri akomkolvek vychyleni organizmus nastartuje mechanizmy na jeho vyrovnanie.
ak by k vyrovnaniu nedoslo, organizmus sa dostava do tazkeho stavou a clovek skonci na JIS.

cize prekyslenie ako dlhodoby stav neexistuje. moze dojst k chvilkovemu vychyleniu, co sa hned napravi. pH organizmu sa reguluje za pomoci minerlanych latok, dychanim, oblickovou funkciou.

kvetinka75
18. aug 2023

@majamat ja si skôr myslím, že to bolo odporúčanie od dr. tým smerom, aby sa vyhla určitým potravinám, ktoré ti môžu zhoršiť stav alebo predlžiť liečbu. Veď bežne dr. radia vysaďte cukor, sladké, alkohol., alebo zaradte viac ovocia, zeleniny, vlákniny. Ktožvie ako jej to povedala a autorka, no podľa toho ako sa tu prezentuje, asi nám to presne nepovie. Mohla jej odporučiť vysadiť určité potraviny a nemyslím si, že by jej kázala držať prísnu alkalickú dietu. Možno má obmedziť mäso, vysadiť cukor, kávu, alkohol. to sú veci ,ktoré ti nemajú ako ublížiť ale ich vysadenie ti môže zlepšiť stav.
Má zakázané pečivo, sladké a alkohol. Nič, čo nemôžeš na čas vysadiť.

rusalinka
18. aug 2023

a sem si napísala prečo? Aby ti ženské na Koni odobrili jedno pivo denne? Veď si daj, tvoja vec... potom sa ale nesťažuj, že ťa frnda svrbí 🙄

majamat
18. aug 2023

@kvetinka75 to ano,a le mala skor odporucit dietu vhodnu pri mykozach, nie vyslovene alkalicku.

este moze byt zaujimava dieta, ktora znizuje zapalvu reaktivitu organizmu.

tiez moze mat vyznam jedna dieta, ktora je ale priserne prisna - teraz neviem ako sa vola, drzi sa pri autoimunnych ochoreniach, ucinnost vedecky sice dokazana nie je,a le mnoho ludi,c o ju drzia potvrdzuje ucinky.