Baby, mam alergiu, ako som zlozila rusko vonku kycham, prskam, kaslem. Na ihrisku na mna pozeraju vselijak. Jedina nosim rusko (trochu to pomaha, ale kaslem aj tak ako mi hlieny zatekaju).
Lieky teraz nemozem, s malym nechcem prestat chodit po ihriskach.
Nechce sa mi furt vysvetlovat ze mam alergiu.
Vysvetlovali by ste ci mali by ste v pazi?
@evkamotka sprej mam s morskou vodou, alergologicka mi nic ine nechcela dat/odporucit
a tabletky beries?
Mam ten isty problem. Lieky len zmiernia, no uplne nepotlacia prejavy. Na mna to pride vzdy v MHD a vzdy sa snazim potlačiť kychanie aj kasel, aby ma mna nikto nezazeral (kam sme sa to dostali). Ale nikomu nic nevysvetlujem. Nie je to nieco, co mozem ovplyvnit a nebudem kvoli tomu sediet doma na riti, kym neskonci pelova sezóna. 👀
nerieš... niektorí ľudia zjavne nevedia že existujú alergici
mám syna a tiež má sem tam fázy hoci je na liekoch...
Mala by som na háku.
v prvej fáze bolo také, že alergici si na rúško pripínali kvetinku, aby nemuseli nič vysvetľovať debilom, čo nikdy nepočuli o alergii... Ale inak kašli na to
Mám to úplne rovnako, a pred rokom akurát keď začala Corona som chodila na poradne do nemocnice a ženy radšej stáli v chodbe len aby nemuseli sedieť v mojej blízkosti. 😂 Úplne kašľať na to ja som sa iba smiala na tom doma.
No ja som aj alergik ale si predstav ze od mala kycham aj 7x za sebou. Uplne bežná vec pre mňa a aj pre známych 😉 v práci sa kolegovia na mna zabávajú. Proste nie som chora ale mam to od malicka takto.. A tiez kto ma nepozná pozerá na mna ako na vraha.
AKoze ti alergologicka nechce nic dat? Z akeho dovodu?
dakujem baby
@simsalabim som tehotna v 1.trimestri
A lokalne aspons prej do nosa nemozes? Ja som mala - sice az v 2. trimestri a neskor - cely arzenal liekov. Najprv som nic nechcela brat, aby som babu neposkodila... a potom som mala zle prietoky a lekar kazal okamzite nasadit lieky, lebo ekd sa ja dusim, dusi sa aj dieta. Plus som este k tomu dostala dalsie tabletky, co neboli na alergie.
@simsalabim no povedala ze po 1.trim. to este zvazime, ale ja soplim teraz najviac, v lete uz ok zvacsa
Asi my som si na rusko napisala mam alergiu na tvoj tupy pohlad, prosim necum na mna. Ludia su je*nuty, ked som bola v druhom mesiaci zacali ma chytat na zastavke mhd mdloby a len som pocula jak na moju adresu niekto vyhlasil ze to mam z toho fetu... To nevysvetlis
Ked som bola tehotna tak mne alergologicka dala fenistil kvapky. Ze tie mozem.
Obe moje deti su silny alergici, dcera 10r, syn 5r....jedna velka katastrofa,teraz sa uz zacalo kosit ,kvitne vsetko je to des... syn ma k tomu.atop.ekzem ktory sa mu v toto obdobi vyrazne horsi hlavne na tvari...momentalne je tyzden doma, neviem to nijako ovplyvnit aj napriek tom je to tak ,pritom uzivaju lieky... kychaju, soplia ... na alergu mi dr povedala ze to nie je dovod aby bol doma, ked ho takeho poslem tak ma sfuknu ako sa len da....
hlúpymi rečami a pohľadmi sa nestresuj, ľudia si vždy nájdu dačo. Poznám človeka čo má alergiu, keď sa dostane do kontaktu s istým množstvom alergénov má až červené oči, vyzerá to hrozne. Ako pubertiaka ho za to v škole učitelia obviňovali a sťažovali sa jeho rodičom, že fajčil trávu 😒
Existuju lieky vhodne aj pre tehotne. Mne predpisala lekarka antihistaminika "cereza". Bola som aj vo farmakologickej ambulancii v Ruzinovskej nemocnici (z ineho dovodu) a pytala som sa aj na lieky na alergiu. Povedala mi doktorka, ze tieto su fajn a aj uz bezne dostupne lieky ako Claritine a pod. su vhodne aj pre tehotne. To je len strach tych lekarov... a pritom vystudovany farmaceut v lekarni by ti mal vediet poradit. Napriklad som si aj davala nejaky Nasivin detsky na noc, aby som aspon trochu mohla dychat, lebo som cele tehotenstvo mavala zapal priedusiek a dutin.
Inak, docitala som sa, ze vyrazne pomaha pitie zihlavoveho caju, ze stahuje ten histamin.
Synovi teraz varim, a vidim zlepsenie, tohto roku ma nejake silnejsie priznaku, a lieky nam velmi nepomahaju.
A vytiahla som posledny nalez od Dr. kde je uvedena alergia na travu, a nosim ho pri sebe, lebo cakam kedy nas zdrbu v skolke alebo u ineho lekara, ze je chory.
Počas tohto obdobia smrkaju mam pocit všetci, veď všetko kvitne. Ja mam celoročnú a vždy sa ma na poradni v zime pýtali, či nie som chorá 🙈🙈🙈 A to videli, že nemôžem užívať lieky...
S tou žihlavou mate pravdu, existuje aj ina žihlava vola sa perilla krovita-čierna žihlava. A olej z nej je velmi účinný aj pri kožnych alergiach.
ludia maju strach z korony, preto na teba zazeraju, to je normalna reakcia. Samozrejme nemusis nikomu vysvetlovat, ze mas alergiu.
Zvazila si aspon sprej do nosa? To nie je systemove. Tiez som bola obmedzena v tehu ale stacilo to skonzultovat s dr