Mám alebo nemám alergiu na mlieko?

donutelka
8. mar 2020

Ahojte, dlhšiu dobu ma trápia hnačky, moja doktorka mi robila krvé testy a povedala že mám alergiu na mlieko. Bola som potom aj u alergológa a na koži mi mlieko nezareagovalo. Sú aj dni kedy mi je dobre, nepreháňa ma..dnes som napr zjedla na obed vysmážaný syr s tatarskou a nič mi nieje. Neviem čo si o tom mám myslieť, či tú alergiu teda mám alebo nie...sú dni kedy ma preženie aj obyčajný vývar

dzina007
8. mar 2020

Treba rozlisovat alergiu a intoleranciu.
Alergiu mavaju zvacsa deti a predpokladam ze ju nemas.
Skor ti z krvi vysli pozitivne vysledky bud na laktozu alebo mliecnu bielkovinu.
To ze si dnes zjedla syr a ti nic nieje nic neznamena. Moze sa to este stale preukazat zajtra.
Ak mas i toleranciu na laktozu mozes tolerovat urcite mnozstvo mliecnych vyrobkov lebo nejake mnozstvo laktazy ktora laktozu stiepi sa ti tvori a pomozd. Preto nemusis mat priznaky ak zjes mensie mnozstvo.
Ak mas intoleraciu mliecnej bielkoviny tam sa odporuca mlieko vysadit. Z vlastnej skusenosti viem ze aj pri mliecnej bielkovine som mala obdobie kedy som si pomaly zbierala kazdy den si dala bud maslo ci keksik a ze ved mi nic nieje az ked prisiel bod zlomu creva sa nasrali a hnacka prisla spat.
Ako prve by som si teda u lekarky pytala vysledky ci ti pozitivnr vysli Iga Igg alebo Ige testy a ak tak ci na laktozu alebo mliecnu bielkovinu.

fridi96
8. mar 2020

Niečo mám aj ja ale len vtedy mám hnačku keď napr ráno alebo večer jem alebo pijem niečo mliečne ale cez deň nemám žiaden problém stym neviem čo to je a niekedy vôbec nič sa nedeje 😂😂😂

donutelka
autor
8. mar 2020

@fridi96 a nebyvas casto v strese? Lebo ja mam pocit akoby to bolo aj kvoli tomu tie hnacky

fridi96
9. mar 2020

@donutelka Nie vôbec 🙂 nemám kvôli čomu sa stresovať 🙂