Ahojte, chcem sa spýtať, či nemáte skúsenosť alebo neviete poradiť kde , ako, za kolko sa dajú spraviť nejaké podrobné krvné testy - potrebujem zistiť, z čoho mám "akné", pretože mám 27 rokov, som čerstvá mamička, a po pôrode mám "opäť" v hroznom stave pleť. Musia to byť hormóny, lebo v tehotenstve , ani počas brania antikoncepcie som mala nádhernú pleť. Takže nie je problém v kozmetike ani alergii na nejakú stravu... ☹
@mirka1611 viem o com hovoris po porode sa mi tak hrozne zhorsila plet ze som sa hanbila chodit na ulicu pocas tehotenstva a kojenia krasna neskor prudke zhorsenie. Bola som u kozneho ten mi dal kremy ale tie mi to este zhorsili jediny ktory mi pomohol bol Duac gel aj to nie nejak radikalne. Zaroven som poprosila mojho gynekologa o hormonalny profil a zistil mi zvyseny hormon ktory sposobujeaj kozne problemy chcel mi nasadit antikoncepciu ale v tom case som uz zacala od koznej brat roacutan...plet mam cistu ale potom rocnom obdobi hladania co mi pomoze som si plet totalne znicila a zjazvila. Vlastne som ju po tych porodnych vykyvov hormonov mala v horsom stave ako ked som koncila v puberte. Takze moja rada chod ku gynekologovi nech ti spravy hormonalny a bud to upravis antikoncepciou alebo chod ku koznemu.
@mirka1611 já mám úplně stejný problém. Pleť fakt strašná ☹ Čekám, jestli se to začne zlepšovat po porodu, ale zatím to moc nevypadá 😠
@aspinka Manžel měl taky roacutan a pomohlo mu to opravdu parádně, sice je to "svinstvo", ale už mám fakt pokoj a neudělá se mu jediný pupínek. Chtěla jsem se zeptat, jestli myslíš, zda mi ho kožní napíše, chtěla bych tak za dva až tři roky další miminko a nejsem si jistá, že mi ho bude chtít napsat. Neměla jsi s tím problém? A kolik se za něj prosím doplácí? Děkuju
ahoj holky a zkusily jste Bio krémy ? já teď jeden dostala na mou problematickou pleť a výborný. možná by pomohl i detox organismu zevnitř
@lulii ja som sa rozhodla nakoniec pre ROA aj ked ma nejake neziaduce ucinky lebo pri volbe celozivotna antikoncepcia (alebo do menopauzi kedy sa hormony menia) je pre mna ROA jednoznacny teda unho kozny garantuje na 80% ze sa akne po dobrati potrebnej davky uz nevrati. Ja beriem minimalnu dennu davku 20mg takze ho namiesto pol roka budem brat rok ale po konzultacii s koznou som sa rozhodla radsej mensie mnozstva dlhsie ako velke mnozstva a duplovanie neziaducich ucinkov. Ja som si citala o tehotenstve a ROA vela vraj telo sa z neho rychlo cisti takze ked planujes babatko za 3roky tak to uz budes po liecbe aj po lehote vycistenia tela od akehokolvek ucinku ROA. Tu na MK som nasla babu ktora otehotnela pocas ROA a nevedela o tom sice chuda mala stresy a musela podstupit vsetky mozne geneticke vysetrenia malicka sa narodila uplne v poriadku. Tym nechcem povedat ze je to OK ale ze ked doberies roa a nahodou by sa ti po pol roku pritrafilo nemyslim si ze by bolo zle. Niektori strasia ze minimalne 1rok sa cistit ini tvrdia ze stacia 3 mesiace a je to z tela fuc tak si vyber nieco medzi tym 😉
kdyby někdo chtěl tak můžu poslat co používám za krém já, ráda poradím
detoxy som skušala velakrat. Ja som mala takuto zlu pleť aj pred tehotenstvom, ale myslím že na akné som uz aj dosť stará. Antikoncepcia mi sice super pomahala ale nechcem a nemôžem ju predsa brať do konca života.... A kožný lekár - ešte kojím, takže neviem či mi momentálne niečo účinné predpíše...
@mirka1611 a detox jakým způsobem? já jsem pila bylinkový extrakt . moje kamarádka měla strašný problémy s akné a díky tomu že to pije taky se jí to spravilo během 3 měsíců
@mirka1611 tak u teba jedine antikoncepcia pocas kojenia aspon ti to upravi a ked dokojis tak radikalnejsie u kozneho. Ale ja som napriklad ten duac gel pouzivala aj pocas kojenia a mne teda pomahal:
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/dua...
@mirka1611 no antikoncepcia jedine ale co sa tyka ROA tak som pisala vyssie kozny lekari tvrdia ze na 80% sa po dobrati celej davky nikdy nevrati...stalo sa ze ludia dobrali a vratili sa ale aj ti pisali ze uz nikdy nemali take mnozstva tak len dotierali kremami. Ja som sa preto na ROA dala ze by sa uz po nom nemali nikdy vratit 😉
@mirka1611 no ja to beriem od leta ale tym ze beriem minimalnu davku koncim presne v lete cize 1rok inak byva liecka tak pol rocna. Plet mam bezchybnu bez jedineho pupacika a keby som ti ukazala fotky pred liecbou tak by si neverila. Je to Roaccutan inak tu na MK je aj diskusia kde pisu ludia co ho beru. 😉
@mirka1611 ROA sa nemoze brat pocas kojenia a zena nemoze ani otehotniet oficialne sa beru spolu s antikoncepciou aby sa predislo moznemu riziku je to velke mnozstvo vitaminu A co je v tehotenstve uplne nepripustne... ja som ho zacala brat az ked som vedela ze nekojim a otehotniet sa nechystam. Ale ten DUAC gel mi Dr dovolil natierat pocas kojenia 😉
akne-Najcastejsie problemy s aknemi su zo znicenych rastlinnych tukov(vsetky okrem panenskych su chemicky znicene)Zialbohu odmorit tieto tuky, ked ich clovek je dlhe roky sa neda rychlo
Skor sa da adresovat znizenie vylucovania mazu cez pory znizenim hladiny DHT(zinok,vytazky z korenov zihlavy...)
Odstranovaniu tych znicenych tukov z tela napomaha lecitin(emulzifikator tukov), a rozne lipazy(enzymi na tuky)Na kozu posobi priaznive jedenie roznych zelenych doplnkov, od mladych trav az po riasy. Tiez rozne byliny su ciastocne uzitocne.
Zvonka sa da zabranit infekcii , zapalom a hnisaniu, napr pouzivanim kokosoveho oleja s pridavkom citricidalu(3 kvapky na lyzicu kokosaku).
Akne su casto sposobene aj roznymi nakazami v tele ako helikobakter pilori a candida.
A vsetko sa zacina v crevach. NIjake kremy, tabletky nepomozu,alebo nevyriesia problem 😉
Mně se akné poprvé v životě udělalo po porodu. Ráno jsem se probudila na pokoji s červeným obličejem plným pupínku a za těch 5 dní v porodnici se to šíleně zhoršilo. Doktorka mi řekla, že se to zlepší až přestanu kojit, ale už nekojím a akné se mi dělá pořád. Potřebovala bych zázrak 🙂
@aspinka 2x som bola liečená roacuttanom prvý krát pol roka, zabral, po roku bolo všetko naspäť. Teraz druhý krát cca rok aj 2 mesiace, prešiel pol roka a moja tvár vyzerá hrozne. Nechcem brat nikomu nádeje ale aj ja som počula od doktorky to že "80% ľuďom sa to po prvej liečbe nevráti, zvyšných 20% musí liečbu opaľovať ale celý život majú pokoj" a teraz som zúfalá
Je to vplyvom hormónov, čistíš sa. Ak je to naozaj zlé, choď ku kožnému, poradí ti, poprípade ti vezme krvný obraz.
@mirka1611