Mám 41 kg a nemôžem pribrať

michaela159159
20. apr 2022

Ahoj všetkým potrebovala by som poradiť ako pribrať , už od mala som veľmi chudá mám pouhych 41kg a 18m bábo,takže si možno viete predstaviť ako to dá zabrať, potrebovala by som poradiť dáke tabletky alebo drinky ktoré mi ozaj pomôžu skúšala som už leda čo no furt nič a nič pribrať . Dakujem

irusa
20. apr 2022

mne pomohol vitamín B 12

simsalabim
20. apr 2022

@michaela159159 a ako sa stravujes? jes pravidelne, normalne porcie?

vazky_a_motyle
20. apr 2022

Mohli by ti pomoct injekcie s vitaminom B. Ale o tom sa porad s lekarkou. Ja uzivam tablety B12 treti mesiac a konecne sa mi podarilo trosku pribrat. Aj par kil je uspech pri takej malej vahe.

veselo_neveselo
20. apr 2022

Nepises ci jes, ci mas nejaky problem s travenim atd, tak tazko povedat. Najlepsie zbehnut do diabetologickej ambulancie, a prebrat to s doktorom. Nizka vaha moze byt tiez nebezpecny problem, ako obezita, alebo poukazozvat na ine choroby. Tam ta budu vediet nasmerovat.
Ked nechces, tak by som denne pridala jeden taky ten "nutricny drink", co ma sluzit ako nahrada stravy pre tych co nemozu tuhu stravu - ja by som to pridala navyse k beznym jedlam co jes.
Pridat orechove masla, orechy, semiacka, avokado, plnotucne vyrobky, ked jes mlieko. Proste pridat tie kalorie k beznym veciam, co jedavas. Na salat pridaj o lyzicu-dve olivoveho oleja. Prisyp orechami, semiackami. Na cestoviny tiez lyzicu oliv oleja, spravit pesto, posypat parmezanom. Jest fermentovane vyrobky (pomahaju upravit floru v crevach).

Ak ti to nie je proti srsti, tak nebranit sa mastnemu chlebu s cibulou 🙂 Na zemiaky pridat maslo. (Ale to su uz take, ze nie uplne zdrave kroky, rovnako ako dat si slaninu, ci pridat cervene maso)

Este babske recepty, na doplnenie vit. B: drozdie, pivo. Alebo brat b-komplex.
A skontrolovat krv, ako si na tom celkove. Vela veci to moze byt, preto najlepsie za doktorom, a riesit.

deti95060810
20. apr 2022

ešte napíš výšku....
mne pomáhal Peritol... je na predpis
dcéra žila celé mesiace na Nutridrinkoch - kúpiš aj v lekárni, len to je dosť drahé...alebo potom na predpis.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska53
20. apr 2022

@michaela159159 aj ja tak 😅, ale ja to mam asi po babke, taku vahu. Mozno mas dobry metabolizmus.. vysetrenia ti robili? Stitna zlaza a tak? Ake mas stravovanie? U daktorych je to tym, ze malo jedia .

rudolfko22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
20. apr 2022

Nepíšeš aká si vysoká. Ak máš 150 cm, je v poriadku. Ak máš 170cm, si podvýživena.

michaela159159
autor
20. apr 2022

Ďakujem za odpovede , výšku mám 160cm
A s doktorom mám kus problém lebo na Sk som sa prisťahovala asi pred 2 rokma a obvodného doktora tu nemám (prosím bez urážok) mám len gyn..
Takže o štítne žľaze vôbec neviem vlastne ani kde to mám riešiť , tiež poslednú dobu trpím docela veľa na bolesti brucha dakedy žalúdok dakedy podbruško takže si obv.doktora zháňam .
Na otázku či jem dakedy mám taký deň že jen celý deň všetko čo vidím a potom mám taký deň že jem len obed a večer sa tiež dosť najem,len jedna chyba nemôžem do seba dostať raňajky , ráno vypijem len šálok kávy a okolo jedenástej jem obed. Ale cez celý deň vždy dačo zjem sladké slané no furt nič

siska53
21. apr 2022

@michaela159159 Tak to urcite ries.. ja mam napr.HIT a do toho dolny zaludocny reflux ci take volaco. ..mozes mat aj helicobakera, ten vie sposobovat tiez bolesti brucha.. drzim paste, nech sa ti ro vyriesi vo najskor.