Mám 4 dni hnačku

20. dec 2020

Pisem baby znova ako som pisala nedavno hnackujem od utorka. Bola som aj u vseobecneho ten povedal ze to nic neni ale ked Vam ide stolica z konecnika vkuse a prehana vas a miesto stolice zas vypadavaju zelene chuchvalce neviem ci je to ok. Chodim na wc behom hodiny aj 10 krat po sebe. Potom na obed sa to ukludni a potom zas a som vkuse hladna ale jem radsej dietnejsie jedlo. Hylak ani reasec a endiex nepomahaju co mam robit?

autor
20. dec 2020

A z konecnika mi vkuse vyteka zelena voda

mimittka
20. dec 2020

Znova k Dr. To už je veľmi dlho. Náhodou ste nejedli niečo, kde sa nachádzalo surové vajce? Môže to byť aj Salmonella, aspoň u mňa sa takto prejavovala. A horúčku nemáte? Kŕče v bruchu? Určite by som zajtra šla k Dr. a dovtedy veľa, veľa piť, najlepšie minerálky.

fiona203
20. dec 2020

Za infektologom.

evik159
20. dec 2020

covid pozitiv nahodou? Z niekoho sa moze prejavit aj gastro tazkostami...

reenie
20. dec 2020

Okrem lekára smecta.tak.každé 4 hod. si daj ..alebo aspoň pár denne..

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika831
20. dec 2020

Urcite pohotovost. Aj ked hnacky mozu byt aj prejavom Covidu. Asi budu chciet aj test na Covid.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
20. dec 2020

Test na covid mam negativny

autor
20. dec 2020

@viestta nie zo mna ide miesto stolice skor zelene chuchvalce.
Brucho ma neboli, zacne ma boliet ked citim,ze potrebujem na wc a do toho mi zacal aj menzes

nikpa
20. dec 2020

Staré, dobré živočíšne uhlie ale inak ako ti tu radia, 4 dni hnačka ako voda je na poriadne vyšetrenie, nie ze ta lekár odbije, ze to nič nie je.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oliviakatka
20. dec 2020

Možno kampylobakterioza? Mam s ňou skúsenosť. 6 dní hnačky aj 30x denne. Nezabralo nič, ani čierne uhlie, smecta, hylak, ryžový odvar... 99% prípadov je z kuracieho mäsa. My sme to chytili na grilovačke. Stačí ak na pracovnej doske kde bolo surové mäso nakrajaš napr. chlieb, zeleninu...

oliviakatka
20. dec 2020

Ešte doplním, že to netreba brať na ľahkú váhu. My sme boli v karanténe 6m kým členovia domácnosti nemali 3x po sebe neg. výter keďže mama pracuje v gastre 🥴🙏

loginexistuje
20. dec 2020

najprv si nasad dietu (ak si ju nedrzala tak sa necuduj ze to trva )
davaj si len pigi caj a soletky max uvar si ryzovy odvar neskor mrkvovy recepty mas na nete a daj si corbosorb (cierne uhlie)
a dodrziavaj dietu ziadne mlieko cukro nic
si dospela nie si dejydratovana to neni ani na lekara a uz vobec nie nemocnicu (max ti moze vseobecny urobit vyter z konecnika)
nemas krce teploty treba len drzat dietu

janinah
20. dec 2020

z liekov Imodium a potrebujete výter z konečníka a podla výsledku liečiť infekciu

janinah
20. dec 2020

je volnopredajný

janinah
20. dec 2020

a dva dni vydržať len o suchároch a čiernom čaji

autor
20. dec 2020

@oliviakatka ja maso nejem.
@loginexistuje predstav si ze uz tyzden som na sucharoch a caji a je to horsir ako lepsie! Krce mam iba ked sedim na wc

durianka1973
20. dec 2020

Čo je to - “jem len diétnejšie jedlo”? Pretože pri tak silnej hnačke treba aspoň prvé dni držať naozaj prísnu diétu. Teda napr. len vo vode uvarená ryža namäkko (bez mäsa, aj bez omáčky), či uvarené zemiaky vo vode bez akéhokoľvek tuku, sucháre. Popri tom smecta tak 4x do dňa, čierny nesladený čaj. Aj tie soletky až tak po pár dňoch. A tak ako píšu baby, chcelo by to naozaj poriadne vyšetrenia. Keď nemáte horúčky a vyslovene kŕče v bruchu, pohotovosť by som neriešila, ale požadovala by som od svojho lekára vyšetrenia s tým, že proste ťažkosti stále pretrvávajú.

majamat
20. dec 2020

takto sa u kolegyne prejavila celiakia, jedla suchare,c o jej stav samozrejme zhorsili. urie treba dalsie vysetrenie.

este sa opytam, test an covid aky bol robeny a kedy?

kotulicek
20. dec 2020

Choď na pohotovosť

autor
20. dec 2020

@majamat pcr v utorok

majamat
20. dec 2020

pcr by mal byt presnejsi. to si uz mala hnacku? vseobecne sa odporuca ist na test az 5dni po nakazeni. samozrejme to nemozes vediet,a le vacsinou na ten 5 den sa objavia priznaky. no pcr by vedel zachytit aj mensie mnozstvo virusu, cize teoreticky aj skor.
no urcite kontaktuj lekara

januarova
20. dec 2020

Zelená stolica vodnata je pri salmoneloze, pýtaj si výter z konečníka

livuska124
21. dec 2020

Dcéra mala zelenú vodnatú stolicu pri salmonelóze (ako hovorí aj @januarova nado mnou) . Odnes vzorku stolice svojej Dr.

autor
24. dec 2020

Takze po 5 dnoch preslo a teraz sa to vratilo znova no horsie je ze neviem co je stolica a co menzes takze ci mi ide aj krv z konecnika netusim. Premyslam nad pohotovostou ale neviem co tym dosiahnem ked neviem ci to je stolica ci krv z menzesu

betka233
24. dec 2020

Ved si daj tampon aby si vedela...

matqa411211
24. dec 2020

@loginexistuje ludia ako ty by nemali radit ludom, toto neni na lekara? A na koho asi? Kto ma len tak bezdvovodne 5 dni hnacky? Lezala som na infekcnom a boli tam presne taketo pripady, a pre info, prave takymi castymi hnackami sa zdehydratuje, nenormalne uz co tu vypisujete poniektoré

autor
24. dec 2020

@matqa411211 pijrm vela vody