ahojte mám 35 rokov a fajčím už asi 15 rokov, teraz už ale vyfajčím okolo 30 cigariet denne, čo ide strašne do peňazí, prefajčím mesačne do 200 eur, ja viem že treba prestať hlavne kvôli zdraviu a tak ale ja chcem prestať hlavne kvôli peniazom , samozrejme aj kvôli ostatným veciam, mám dnes poslednú krabičku a končím, na začiatok proti absťákom mám nicorette žuvačky a elektronickú cigaretu, musím to zvládnuť, chcela som začať od nového roka ale som sa rozhodla prečo čakať
Tieto takéto akože pomôcky. ktoré majú pomáhať prestať, to si myslím, že je zbytočné. Treba si to v hlave tak nastaviť, že proste nechcem tak nebudem fajčiť. Stačí mať to nastavenie také a nepotrebuješ si kupovať žiadne náplaste a žuvačky a neviem čo všetko.
@alofinka bola som silná fajčiarka dosť rokov. Keď som našla // viac som si nezapalila. V dcerinom roku som sa k cigaretám hlúpo vrátila. Kým neprišli zdr problémy, nevládala som dýchať, pár x som vykašľala krv,nevládala vyjsť po schodoch. Samozrejme nasledovalo vyšetrenie na plucnom, CT, RTg atď no keď som stála pred tímy dverami som prisahal sama sebe,že ak to nieje rakovina na cigaretu už ani nepozriem. Matka malého dievčatka, čo keby kôli mojej sprostosti prišla o matku? Rakovina to našťastie nebola no ten strach ma navždy z chuti na cigaretu vyliecil
Tak si uz dalsie proste nekup a nebude co fajcit 😁 najtazsie je dostať to z hlavy, telo si casom zvykne, ale mysliet na to budes stale... musis aj hlavu vycistit, najdi si nejake hobby pre zaciatok. Drzim palce.
Asi tak nejak proste sila vôle si nekúpiť a zamestnať si hlavu niečím iným, to je podľa mňa základ
Hlavne ale že si si to uvedomila. A mala som kamošku, ktorá tiež fajčila a jednoducho si zo dňa na deň povedala že nebude a nefajčí 🙂
čo tak čítam niektorým pomohlo rengen plúc , skúsim to by ma mohlo nakopnúť
@alofinka niektorí ľudia fajčia 50 rokov a pľúca majú v poriadku. To, že teraz budeš čakať kým sa dostaneš na RTG a dovtedy budeš fajčiť znamená, že až tak veľmi nechceš. Zo všetkých odpovedí si si vybrala tú, kde nemusíš prestať fajčiť hneď. Hoci väčšina reakcií je o tom, že treba prestať hneď. Čiže podvedome to odsúvaš. Všetko je to v tvojej hlave. Ak chceš prestať skutočne (že to nie sú len kecy), prestaneš, vyhodíš krabičku a viac si nezapáliš. A nebudeš si chystať žiadne náplaste ani nič podobné. Lebo to znamená, že máš v hlave to, že to nebudeš zvládať. Všetko je to tvojom nastavení. Buď chceš alebo nechceš, všetko ostatné sú kecy.
mne pomohlo otehotniet. 😀 vtedy som sa zaprela a uz nefajcim 9 rokov. 🙂 vzdy za to synom dakujem 🙂 ze keby nie ich fajcim doteraz. 🙂
Fajčila som do svojich 37.rokov ,krabičku denne niekedy aj viac.Na Silvestra som o polnoci hodila krabičku do krba a odvtedy nefajčím.Je to už 14 rokov.Prve dni boli ťažké,ale dalo sa Držím palce 😀
@alofinka ahoj, môj brat prestal z 20 na 0 za jeden deň, to je ale veľmi náročné.. Ja som prestala tak, že som postupne znižovala počet po pár dňoch až som prestala.. U mňa 5ks na deň, o pár dní 4ks..3ks..1 ráno 1 večer.. 1..iba pre chuť a koniec.. Zrazu mi nechutia.. Koniec..ide o to, že aj keby bola chuť nesmieš si dať viac ako máš určené na deň.. Zaberie ti to možno mesiac dva, ale ja som nemala takmer nijaké abstinenčné.. Bolo to dobré rozhodnutie.. A musíš to naozaj chcieť aby sa to podarilo, držím palce..
Do fajčila som pred večerom tu krabičku a odvtedy nič
@alofinka ako ste na Tom? Vydržali ste?
Toto nefunguje, že posledná krabička. Vyhoď ju, teraz hneď. Ja som tak prestala, že som vyhodila skoro plnú krabičku. Ak chceš prestať, tak to dáš. Takéto veci, že "keď dofajčím túto krabičku, od pondelka" a pod nefungujú väčšinou. Držím palce.