Ahojte! Mam 34 a vela vela sedin. Nebavi ma farbit si vlasy kazdy mesiac. Je nejaky zazrak, ktory navracia pigment do vlasov?
tiež si myslím,že nič také neexistuje. Ja šediviem od svojích 20r. Takže pravidelne farbím.
nie,neexistuje,uz vyrastaju sedive,mojej dcere som nasla uz v 18tke..
@maria123 🙂 moja najstaršia mala od narodenia 1 šedivý vlas 🙂 Teraz má veľmi husté vlasy a veru neviem,či ho tam ešte má či nie 🙂 Asi je to genetické,neviem... moja prababka mala 86 rokov a stále tmavé vlasy bez farbenia, jej dcéra tak isto mala dlho tmavé vlasy, no napr. moj otec je od 40tky celý šedivý 🙂 -vraj po jeho otcovi . Ktohovie...
myslim, ze take este nevymysleli skoda 🙂 ja mam tiez ten problem nuz farbim pouzivala som henu dolho ale uz ani ta mi moc nepomaha tak som presla na HennaPlus a ked narychlo potrebujem nafarbit odrastky tak som si kupila ten spray od Loreal.
Ja som úplne šedivá od 25ky. Keď som sa pýtala kadernícky, či ešte nič nevymysleli, povedala- áno, vymysleli, farbu.
Neznasam farbenie, otravuje ma to každý mesiac.
Nieje nic nato je to geneticky dane.Musis sa stym vyrovnat.Neboj nie si jedina.Ja mam sedive od 26r a farbim si vlasy.😀
myslím že nikoho nebaví farbit sa každý mesiac, ani mna nie, ale už som si zvykla.. prvé šediny mám od 17-tich 🙂
prva vec, hena nekryje sediny.
druha vec, existuje! mam kamarataku ma davnejsie po 40 a nie je vobec sediva, vlasy si nikdy nefarbila a ma ich dlhe a huste. verim, ze genetika pomohla, ale pytala som sa jej ako to robi a jej odpoved bola: ked zacala vidiet prvych par sedivych vlasov, nevytrhla ich ani nic ale nasadila melanin ako doplnok vyzivy. pozorovala si vlasy a tie ktore boli sedive zacali postupne po mesiacoch naberat farbu - smiala sa ze mala prirodzeny melir, lebo spodok vlasu tmavy v strede presedively a potom zase naberal na tmavosti. dalej na hustotu a rast, ze pouziva ricinovy olej. vmasirovat ku koncekom. ze zmyt to je nocna mora najma z jej dlhych vlasov, ale ze to stoji za to.
priznam sa, ja som sa so svojimi tiez relativne skorymi sedinami zmierila a farbim si vlasy. po prve farbim si ich na inu farbu ako mam povodne lebo sa mi to paci a za dalsie nie je to s tym sedivenim zatial az take neunosne.
prajem vela zdaru. ak o niektora z vas odskusa prosim napiste ako to dopadlo.
@yollanda je to genetické, s tým sa nič robiť nedá. Farbenie je jediný spôsob a radšej používať farby, ktoré až tak vlas, pokožku hlavy nezaťažujú, radšej bez amoniaku, no to je len na chvíľu. Ja šediviem od 30-tky, a aj som už rozmýšľala, že si normálne dám šedivú farbu na vlasy a bude pokoj 🙂, lebo sú už aj také a nevyzerá to až tak zle.
Oooj aj ja mam 32 a v predu vlasy mam úplne šedivé keby sa nefarbim som ako bábuška :D už po troch týždňoch mám odrasty a pekne to svieti...snažím sa aspoň trafiť farbu vlasov takú aby to nesvietilo v tych vlasoch ale to vidno aj v svetlích..prešla som z čiernej na odtieň 7. Je to aspoň o niečo lepšie...
Veru nic nepomaha, ja mam od 17tich, od vtedy uz coraz horsie hmm
Nechat si sediny. Je to v mode
Možno ak sa dá by som šla na blond, aby nebolo moc vidieť keď trochu vlasy podrastú.. Možno nejaké blonďavé ombré, keď už treba farbiť.. alebo teda potom skúsiť tú henu.
@littleslovak No, tak toto pocujem prvy krat ze hena nekryje sedniny. Ja patrim k sedivkam, Prvych vyse 30 kusov som si doma pracne vysklbala asi ako 22 rocna ...blbost to bola viem🙂 Do 30 tky som sa tvarila , ze mi sedive nerastu - mam celkom huste kucerave vlasy a povodna farba mix hnedej, blond koncekov a na dennom svetle silny nadych do medena, takze sa tam tie sediny nejako schovali. Po 30 tke uz som musela zacat farbit. Ked som otehotnela a ostala na rizikovom, tak som na to kaslala. Byvam na dedine, nemala som sa kam paradit, nemala som na farbenie naladu ani cas. Az ked mala dcerka rok, tak som sa spamatala... v 35tke som bola cela sediva a polovica vlasov vyrastene oranzove odrasty od chemickej farby. Tak som si povedala ze je cas skusit prirodnu henu, vsak ak to nevyjde, aj tak som len doma a horsie to uz nebude. Vyslo krasne, presne ako som si predstavovala a na prvy krat !!! Prizvukujem, ze som v tom case mala cca 85 % sedin, vlastne som tam uz ani ziadny pigment poriadne nevidela na vlasoch. Teraz henujem moje uz celkom biele odrasty tak raz do mesiaca, hoci by mi aj castejsie bolo treba, lebo mi rychlo rastu vlasy a ten predel biela - medena je strasne vidno....:/
Hena sediny kryje a krasne. Niekomu sa to podari - podla kvality vlasov, pouzitej heny a toho ci si ju spravne namiesa, napatla na vlasy atd. - na prvy krat, niekomu treba "prvu" aplikaciu zopakovat este raz. ALE URCITE SEDINY KRYJE !!!
kupujem hennu mojej 62 rocnej mame, ktora ma alergiu na vsetky chemicke farby. len to musi nechat dlho na vlasoch. naposledy uz som v obchode natrafila aj na indigo prirodnu farbu, ktora sa do henny primiesa a ta da potom vlasom tmavsi odtien.. od henny ma mama aj lepsiu kvalitu vlasov a lesknu sa jej. kupujem ju v jednom ba bio obchode, inde som prave tuto nevidela. inak som videla nieco obdobne aj v dmke..
@marka13 tak to mas potom super, ja mam uplne opacnu skusenost. s kamaratkou sme to skusali, obe mame prirodnu farbu dost tmavu hnedu a nechytilo nam to ze vobec. tak som na henu zanevrela. chodim do kadernictva kde pouzivaju jednu znackovu farbu, ktora evidentne robi vlasom dobre - cela rada starostlivosti od nich. menej padaju a tak, tak som dalej uz nehladala ani inu.
@littleslovak aka je to prosim ta farba ktoru pouzivaju? dakujem
@littleslovak Ak mas uz farbu co ti vyhovuje tak je to ok. S hennou je to taka mala alchymia a kedze kazdy clovek je iny a ma inu kvalitu vlasov, tak to treba niekedy skusit aj viac krat a namiesat si ten spravny "lektvar".Klasicka cista henna, ti tmave vlasy nezafarbi, da ti len taky cerveny odlesk, a mala by zafarbit - na cerveno - len ak mas nejake sediny. Ak chces ciste hnedy odtien, treba kupit hennu s pridanim inych bylin. Napr na ciernu sa do nej pridava indigo a pod. Ja sama , kym som sa do toho pustila , som asi 2 mesiace studovala blogy a fora na nete co a ako. Kupila som som si cistu hennu, lebo ja som chcela cervene vlasy. Nic extra som do nej ani nedala,len trocha citronovej stavy aby sa farba lepsie uvolnila a horucu vodu napoly s ciernym cajom aby som nebola moc kriklava...2 hodky postala zmes, 2 hodky som nechala na hlave a vyslo super na prvy krat. Ono zalezi od vela veci. Urcite do henny nedavat ziadny olej, lebo potom sa farba " zosmykne " z vlasov , po heneni umyt samponom az cca na 3 den a pod... Mne staci mat ju na hlave do 2 hodin, lebo mam suche a porezne vlasy, niekomu treba aj cely den/ noc... Jediny problem s hennou moze byt alergia a tiez treba davat pozor na znacku. Na niektore dost ludia nadavaju. Ja osobne pouzivam francuzsku Henne Color.
@vika35 je to matrix. mam po nej krasne leskle vlasy a aj mi menej padaju. moja mamina ma rovnaku skusenost.
Zinok ;)
Vyše roka používam hennu, farby sa mi vymyli po 2-3 týždňoch, henna drží, nevymyva sa, vlasy mam oveľa kvalitnejšie, sestra si ju necháva len hodinu, ja dlhšie, objednávam tu 26€ za kilo, tie s prímesou nám nechytili na šedivé, a to som používala lorealky, ani od kaderníčky mi farba dlhšie nevydrzala.
@klinanka das pls link, odkial ju upujes, vdaka
@gabrielachochulka
Tu predávajúca babkabubko, má eshop babickinazahrada.
https://www.babickinazahrada.sk/farba-na-vlasy-...
nie je 🙂
pouzivaj henu , je to aspon prirodne 🙂