Mám 28 rokov a stále mám problém s akné

minnkaa
27. jún 2022

Ahojte, mam problem s akne a to uz mam 28 rokov. Viete mi prosim poradit dobreho kozneho lekara v Bratislave, ktory by mi vedel pomoct? Alebo ake vysetrenie by som absolvovat? Dakujem vam velmi pekne

mandzula
27. jún 2022

Ja som skúsila čerta, diabla, pomohol mi až Roaccutane. Po dobrých výsledkoch pečeňových testov ho prepisuje kožný.

minnkaa
autor
27. jún 2022

@mandzula prosim vas neviete ci po tychto liekoch mize zena hned otehotniet alebo musi byt 2 rocna pauza?

mandzula
27. jún 2022

@minnkaa môže mať teratogénny (plod poškodzujúci účinok), ale neviem presne, aký čas treba čakať, pozrite príbalový leták alebo sa poraďte rovno s lekárom. Ja som otehotnieť už neplánovala, takže ma to až tak detailne nezaujímalo.

kika_k_s
27. jún 2022

@minnkaa Ahoj osobne by som možno počkala s užívaním Roaccutane. Problém môže byť v zdraví a teda že ti niečo je a akne je len príznakom. Taktiež som chcela nasadiť najvyšši kaliber (Roaccutane) ale radšej som to riešila takto a úspešne a prišla som na pár zdravotných problémov, ktoré to spôsobovali. Ak by si sa chcela poradiť mile rada pomôžem 🙂

minnkaa
autor
27. jún 2022

@minnkaa uz som si o nom nasla ze sa odporuca mesiac prestavka. A ako dlho ste lieky uzivala prosim vas?

minnkaa
autor
27. jún 2022

@kika_k_s no ved prave ze s manzelom sa snazime o babatko preto by som to nechcela riesit s takymito agresivnimi liekmi. Tak budem rada ak mi poradite 😊

lejusinka
27. jún 2022

Skus zmenu stravy, vyluc mlieko/maso, pesticidy, toxicku kozmetiku.

selya
27. jún 2022

@minnkaa Problém s akné som prestala mať až po pôrode vďaka hormonálnym zmenám v tele.

dajda_01
27. jún 2022

@minnkaa mám skoro 26 a pleť takú mastnú že môžte vyprážať rezne na mojom ksichte, v lete este o to viac... Akné riešim furt... Jedine čo mi pomáha je disciplina v strave, žiaden alkohol, sladké málo, slané hlúposti tiež malo... Stačí ked som niekde napr na chate a opustim sa, vínko, gulas, cipsy... A 2 týždne som vychádzana este aj na riti hádam 😅 nestoji mi to za to a uz si snažím dávať max pozor

domiklik
27. jún 2022

@lejusinka co je toxicka kozmetika preboha?

buberova
27. jún 2022

Skús si dať vyšetriť intoleranciu na laktózu..

domiklik
27. jún 2022

@minnkaa mudr Karolína baumgartner bratislava

babetka22
27. jún 2022

Ja som chodila k MUDr. Kántor do Probiosu. Mne dala skontrolovat aj hormonalny profil. Kedze sme sa v tej dobe aj my snazili, zvolila lokalnu liecbu. Dostala som lieh na predpis a aj mast, ktora sa smie uzivat v pripade tehotenstva. Avsak musela som svojej pokozke prisposobit vsetku kozmetiku. Mne pomohli pripravky od znacky Eucerin Dermopure a Bioderma Sebium. Taktiez som musela vymenit make-up, za taky, ktory je vhodny pre mastnu plet a ma zmatnujuci efekt.

sindyem
27. jún 2022

@minnkaa Tiez som mala ten problem...bolo to z hormonalnej nerovnovahy, takze zenske zalezitosti..mierne pomohol gynex a akonahle som ostala tehotna plet ako vymenena...dokonca aj mastne vlasy, ktore som kedysi musela zmyvat kazdy den, sa mi mastit prestali, teraz umyvam raz za 4 dni. Takze treba najst pricinu...

janababana
27. jún 2022

Vela ludom co poznam pomohlo prestat konzumovat mlieko, pripadne mlieko a aj dalsie mliecne vyrobky. A jedna kamaratka mala nejaky zapal v tele, ked brala antibiotika kvoli zapalu na chrbtici tak sa jej plet velmi vylepsila. Netvrdim, ze to je aj Vas pripad, ale mozno pomoze…

sunsetsunrise
27. jún 2022

@minnkaa mme kožna vravela ze ked je clovek mladsi do 25 tak po vysadeni liecby cca pol toka sa nesmie otehotnieť a vyssi vek je 2 roky ako pisete. Mne pomohol ale do pol toka vsetko sa vratilo