Ahojte, mam problem s akne a to uz mam 28 rokov. Viete mi prosim poradit dobreho kozneho lekara v Bratislave, ktory by mi vedel pomoct? Alebo ake vysetrenie by som absolvovat? Dakujem vam velmi pekne
@minnkaa Ahoj osobne by som možno počkala s užívaním Roaccutane. Problém môže byť v zdraví a teda že ti niečo je a akne je len príznakom. Taktiež som chcela nasadiť najvyšši kaliber (Roaccutane) ale radšej som to riešila takto a úspešne a prišla som na pár zdravotných problémov, ktoré to spôsobovali. Ak by si sa chcela poradiť mile rada pomôžem 🙂
Skus zmenu stravy, vyluc mlieko/maso, pesticidy, toxicku kozmetiku.
@minnkaa mám skoro 26 a pleť takú mastnú že môžte vyprážať rezne na mojom ksichte, v lete este o to viac... Akné riešim furt... Jedine čo mi pomáha je disciplina v strave, žiaden alkohol, sladké málo, slané hlúposti tiež malo... Stačí ked som niekde napr na chate a opustim sa, vínko, gulas, cipsy... A 2 týždne som vychádzana este aj na riti hádam 😅 nestoji mi to za to a uz si snažím dávať max pozor
Skús si dať vyšetriť intoleranciu na laktózu..
Ja som chodila k MUDr. Kántor do Probiosu. Mne dala skontrolovat aj hormonalny profil. Kedze sme sa v tej dobe aj my snazili, zvolila lokalnu liecbu. Dostala som lieh na predpis a aj mast, ktora sa smie uzivat v pripade tehotenstva. Avsak musela som svojej pokozke prisposobit vsetku kozmetiku. Mne pomohli pripravky od znacky Eucerin Dermopure a Bioderma Sebium. Taktiez som musela vymenit make-up, za taky, ktory je vhodny pre mastnu plet a ma zmatnujuci efekt.
@minnkaa Tiez som mala ten problem...bolo to z hormonalnej nerovnovahy, takze zenske zalezitosti..mierne pomohol gynex a akonahle som ostala tehotna plet ako vymenena...dokonca aj mastne vlasy, ktore som kedysi musela zmyvat kazdy den, sa mi mastit prestali, teraz umyvam raz za 4 dni. Takze treba najst pricinu...
Vela ludom co poznam pomohlo prestat konzumovat mlieko, pripadne mlieko a aj dalsie mliecne vyrobky. A jedna kamaratka mala nejaky zapal v tele, ked brala antibiotika kvoli zapalu na chrbtici tak sa jej plet velmi vylepsila. Netvrdim, ze to je aj Vas pripad, ale mozno pomoze…
@minnkaa mme kožna vravela ze ked je clovek mladsi do 25 tak po vysadeni liecby cca pol toka sa nesmie otehotnieť a vyssi vek je 2 roky ako pisete. Mne pomohol ale do pol toka vsetko sa vratilo
Ja som skúsila čerta, diabla, pomohol mi až Roaccutane. Po dobrých výsledkoch pečeňových testov ho prepisuje kožný.