Vždy som mala takú akurát váhu, nebola som vychudnutá, ale ani som nemala nadváhu - proste normálne dieťa, aj počas teen rokov som mala normálnu váhu (najviac tuším 62 ak si dobre pamätám), aj keď vtedy som chcela mať menej. Postupne okolo 23 som začala prirodzene chudnut. Teraz mám 27, cca 175cm a 53kg. Vždy keď som s rodinou, počúvam že vyzerám veľmi chudo, hlavne kvôli tomu, že boli zvyknutí, že mám pár kíl navyše. Už ma aj začínajú strašiť s kadejakými chorobami, že babka čítala.ako nízka váha spôsobuje rednutie kosti, že ktovie či mám dosť vitamínov, či dosť jem, že podľa tabuliek mám podvahu. Pritom stravujem sa úplne normálne, často zjem takú porciu ako priateľ, nerobí mi problém celá pizza, jediné na čo si dávam pozor sú sladkosti a vyprážané. Už ma strašili aj rakovinou, že rapídne chudnutie je často prvým príznakom... Ja som s váhou spokojná, mám taký typ postavy, že aj napriek nízkej váhe mám stále nejaký tuk, vôbec nie som vychrtla, ale zas nemám nejako veľa svalovej hmoty. No už ma začínajú zneistovat že či to fakt nie je málo, zas si nechcem privodiť nejaké zdravotné problémy.
pri vahe neni dolezity udaj vek ale farba nechtov
Ja ťa tiež nechcem strašiť, ale ak si schudla zo 62 na 53 bez akejkoľvek snahy a pri nezmenenej strave, takej, ako píšeš (bežne veľká porcia, celá pizza atď.), tak by som sa na tvojom mieste nechala vyšetriť. Môže za tým naozaj byť nejaký zdravotný problém.
(Ak by sa písala, že si so 62kg nebola spokojná a preto si cielene schudla na 53, bolo by to niečo iné.)
Neverím, že máš sem tam nejaký tuk. Pri tvojej výške a váhe musíš vyzerať ako dievča na základnej škole. Ak si schudla postupne pri nejedení hlúpostí a pridala pohyb asi to bude v poriadku. Máš aj nejaké problémy s MS, hnačka atď.? Pre svoj lepší pocit choď na preventívnu a budeš vedieť či je niekde problém.
Čo je to prirodzene chudnúť?
ja som mala v 27ke 167 cm a 50 kg, za mna v pohode. po prvom dietati som mala 60, po druhom dietati mam 70. ked ta strasia, daj si spravit krvny obraz, ale myslim, ze to mas v norme.
Ja mam o 10cm menej ako ty a pri vahe 53kg som tiez chuda, ale tak zdravo chuda podla mna,stihla...ale na tvoju vysku to je podla mna dost nizka vaha...
Ahoj ja mam 25 rokov, 173cm a 51kg a v pohode. Porodila som nedávno zdravé dieťa a všetky výsledky aj všetko mam ok...
Ak sa ty cítiš dobre neriešila by som.
V mojom okolí nikto nerieši ze som chuda. Skôr počúvam ze akú mám dobrú postavu 😅
No, je pravda že na preventívke a celkovo u lekára som už dlhšie nebola, nemala som problémy, no asi tam budem musieť zájsť.
Nechty mám normálne, ružové. MS pravidelnú, skoro na deň presne.
Ono sa to stalo v rozmedzí cca 4 rokov, posledný rok som stabilne na tej váhe 53/54. Prirodzene som myslela akože nie nejak cielene, že by som jedla menej alebo aktívne cvičila. Aj tie sladkosti sú také, že si raz/dvakrát do týždňa dám niečo sladké, len keď sa retrospektívne na to pozerám, v tom teenagerskom veku som si kľudne dala horalku aj každý deň. Tak možno to je tým, že si už pár rokov aspoň trochu dávam pozor na stravu?
Áno asi to bude tým a jednoducho toto je tvoja bežná váha.
Tak podľa.mna to je málo.
Mám 172 CM a moja ideál váha je okolo 58,keď som schudla na 55 už som bola dosť chudá,mať ešte menej tak som ako kostra
Ale ak si obmedzila cukor tak je to aj tým,ja som schudla pri problémoch zo žalúdkom,tiez obmedzený cukor a ťažké, nezdravé jedlá a ono sa to na tej váhe ukáže
Ja mam 175cm a mala som aj 53kg keď som odišla z nemocnice. No dobre som nevyzerala poviem ti pravdu keď sa spätne pozriem na foto, vtedy som to tak nevnímala. Potom som začala cvičiť lebo som chcela priberať svaly na tie problémové chudé partie, nie byt zele a keď som mala 60 tak oveľa lepšie vyzerám. Teraz je to už viac ako 60 😅ale pri takej výške sa kľudne aj tých 68 kg stratí. Podľa mňa
Ja mam vahu kolo 50 kg (49-51) pri vyske 166 cm. Aj po 2 detoch. Tiez mi vsetci vravia, ze som dost chuda. Ja by som brala ale este kusok zhodit z brucha. No podla toho, co pises o svojej vahe a vyske, musis byt dost chudunka. Ak to ale nie je sposobene ziadnym chorobnym stavom a ty sa tak citis dobre, neriesila by som to, kasli na to, co ostatni vravia.
No u mňa bude asi problém v tom, že mám úplne minimum svalovej hmoty. Ja sa síce snažím cvičiť cca 3x do týždňa doma s vlastnou váhou, to je skôr pre zdravie ako pre formovanie. Aj keď som aj malá tých 60+ na strednej, skôr to bolo také "skinny fat" - mala som spolužiačky, ktoré mali rovnako alebo viac kíl, ale inú stavbu tela a množstvo svalov, takže vyzerali chudšie.
Zalezi od rozlozenia na postave a na tvari. Si kostnata? Mas prepadnute lica? Ja mam beznu vahu 170/53kil a vyzeram biedne, o dost starsie v tvari.No nikdy mi netrcali klucne kosti, rebra.....chapes, proste , ked sa na mna pizries, tak nehrkam ....🙂))
Aj ja mám 27 rokov a 53 kíl .. niesom chudá , keby to bolo pod 50 tak už to vyzerám ako vychrtlina lebo najprv som schudla z 58 na 49 kíl.. vo 23 rokoch a postupne za 5 rokov som vyšla na 53 a stále sa snažím priberať no ale nemyslím si že som podvizivena ... Výšku mám 164
No tak zbytocne tu polemizovat o sladkostiach cviceni a svalovej hmote, ak si roky nebola ani na preventivke - toto je dost dolezite. Takze urcite sa cim skor objednaj a chod na kompletne vysetrenie a odbery (nielen hematologia a dovi), pre Tvoju informaciu ci tam naozaj nie je skryty problem. Vzdy moze byt. Snad nie... 🙂
podľa mňa mas normálnu modelkovsku váhu, mala som to aj mam podobne ako ty a všetci lekári sa ma pýtali ze co robím ze som taká pekne stihla ci športujem. Mas dobru vahu, to len teraz je taka móda byt tlsty a všade sa normalizuje hormonalna resp stihla obezita. Ak mas ms a nekazia sa ti zuby, moze ti byt fuk co rozprávajú ini.
@martina1985ba ahoj. Ako je to prosím ťa s tými nechtami? Ešte som o tom nepočula. Ďakujem pekne 😊
vek mám o dosť vyšší ako ty, 4 deti , výšku 167 cm a 52,4 kg....
manž. je spokojný , ja tiež...
Ja mam 38 rokov, 178cm a vahu 54-57. Na strednej tiez 62kg aj viac (asi hormony), ale od cca 25-7 rokov vaha sla prirodzene dole a mam velky problem pribrat. Mame proste taky typ postavy a travenia. Moj 90 rocny starky je cely zivot chudy, aj teraz oblecie maturitny oblek 🙂 a Moji bratia maju 195cm a ked necvicia, tak im vaha ide dole aj pod 70kg! Ak chces pribrat, musis mat kvalitny silovy trening, aby si nastartovala rastove hormony, cvicenie doma, ked nevies ako, nestaci... A ja inak nepriberiem ani pri nezdravej strave. Ja ked necvicim, mozem jest tony sladkosti, hranolky... a chudnem. Priberiem len ked cvicim a zaroven mam dost bielkovin v strave.
pri vyske 175 cm je 53kg je dost malo, ja mam 170cm a 58kg a niekedy pocuvam od ludi aka som stihla ale mne je to absolutne jedno :D urob si test bmi https://www.bmikalkulacka.sk/ ak chces pribrat jedz vecer varene jedla pocas dna sladkosti cestoviny omacky a polievky 🙂
Samozrejme vsetko je individualne, ale pri vyske 175cm 53kg naozaj nie je vela.
Chodievas na pravidelne preventivky k Dr? Mala si niekedy nedavno robene komplexne rozbory ze zo zdravotneho hladiska je vsetko OK?
Ak ano a aj klinicky naozaj vsetko funguje ako ma, potom by som bola v klude.