Mám 27 a problém s alkoholom

mrm81
5. feb 2024

Ahojte, mam 27r a zjavne na sebe badam problém s alkoholom. Nepijem často,ani sama, ani si neotvorím len tak víno k telke...Keď už ale ideme von s kamaratmi a ideme piť nepoznám mieru . Väčšinou to skončí tak že mám okno,vraciam, potom sa veľmi hanbím. Na druhý deň mam depky a úzkosť z toho čo som zase urobila, ako som sa správala atd. Mate nejaké rady ako to zmeniť alebo jediná cesta je úplne nepiť.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
5. feb 2024

Alebo sa naucit pit inak... ine napoje, miesane, menej % alkoholu a nepit to na ex, pridat vela ladu, dzus... tvoje telo to neznasa dobre, co robis, je okno/pomaly otrava alkoholom, co je hruza des pre tvoju pecen a zdravie... na zaciatok "ziadne shoty, ziadne tvrde" by ti dost pomohlo... ako ked si to takto uvedomujes, tak nebudes bud pit vobec, alebo si to v hlave nastavis inak...

madeincssr
5. feb 2024

Umerne mnozstvu alkoholu treba pit vodu (pre "netrenovanych" toto plati aj pri viac pivach). A hlavne nie na lacno, stale treba zajedat. Samozrejme, bez miery (rozumneho mnozstva alkoholu) ti ani to nepomoze. Skus nejake longdrinky cuckat po troske. Vino pi kvalitne (suche), tvrdy alkohol, ak vobec, tak len namiesany (s mnozstvom nealka) v longdrinku... A vedz, ze z alkoholu sa pribera (tzv. jalove kalorie, plus sladene nealka) - tak na to mysli ako na brzdu.

domkakvet
5. feb 2024

@mrm81 nepit.

madeincssr
5. feb 2024

@domkakvet hej, niekto je taky, ze ked zacne, nevie prestat vcas, resp. si regulovat mnozstvo.

mamickaalicka33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kacena4
5. feb 2024

a to da inak nevies odviazat len pitim? za mna ti psycholog pomoze nastavit optimálnu mieru sebapochopenia preco sa tak spravas a ako z toho von drzim palceky

tajfa
5. feb 2024

Pokial ides von raz za pol roka a odviazes sa tak to nie je alkoholizmus. Ale aj to by mohlo byt s mierou a nie do komy.

lacibo
5. feb 2024

@tajfa dovolim si nesuhlasit..to, ze nevie kontrolovat mnozstvo vypiteho alkoholu vlastnou volou je typicke pre zavislost...oproti tomu aj ten kto pije kazdy den male mnozstvo, nemusi byt alkoholik ak si dokaze dat pauzu aj povedzme na mesiac..takze znakom je to, ze pitie nevie ovladat a alkohol je pánom, nie človek

simca06022011
5. feb 2024

uplne bezne, pre rozkokosenych mladych... predpokladam, ze ludia okolo teba nesedia na sucho tiez. Treba si proste najst ine aktivity, pripadne inu zabavu.. to ze niekde sadnete a pijete, pre teba nie je vhodne. Proste idete pit. tak nechodte pit...

petronelag
5. feb 2024

@mrm81 To treba úplne zastaviť, nechodiť piť, nájsť si iné aktivity napr. turistiku, chodiť von so psom atď. a žiadne okná nemôžu byť, keď by sa niečo stalo, tak by to ostatní zvalili na teba, všetko treba mať pod kontrolou a keď aj s niekým ide do reštaurácie môže si kúpiť aj kolu, víneu, miešané nápoje.
To by sa časom len zhoršovalo.

majka3322
5. feb 2024

@mrm81 Ak sú to tebe naozaj blízki ľudia, s ktorými sa chceš naďalej stretávať, jednoducho im povedz, že piť nechceš a ani kvapku! Ak ťa budú do toho nútiť, tak sa zober a odíď. Treba si vážiť seba a svoje zdravie, ktoré máme len jedno. Tiež som mala podobný problém ako ty a spravila som to, že som sa prestala so všetkými baviť a začala som sa sústrediť na seba. Cvičím, behám, čítam knihy, venujem sa sebarozvoju, zatiaľ čo moji bývalí "kamaráti" stále chodia po vonku a chlastajú.

simca06022011
5. feb 2024

a nie, vobec nic sa nemusi casom zhorsovat, je to uplne bezne pri mladych taketo pitie :DD zase netreba robit dramy. Nie je ale nic pirjemne si nieco nepamatat, takze na to pozor.. nieco sa stane a bude zle. Casom ta to prejde, naucis sa pit decentne, ak vobec, s vekom a povinnostami pridu aj ine starosti... inak pisat s tymto na MK, kde je minimalna tolerancia alkoholu, je take.. no ber odpovede s rezervou.

nazli24
5. feb 2024

no toto sa mi stalo iba raz, ale ja zase musim mat kiazdy den jedno pivko male k telke vecer..a to som zena a takto uz tri roky, a je jedno ci beriem atb ci co...proste musim lebo mi to chuti k telke vecer a netvrdim, ze som alkac.

lacibo
5. feb 2024

@nazli24 a keby si co ja viem tyzden nedas..bol by problem? Ak nie, nie si alkáč😉