Ahojte maminy. Potrebujem poradiť asi pred týždňom som si všimla ze ked dam ruky nad hlavu na ľavom prsníku presnejšie medzi pazuchou a prsnikom sa mi urobí nejaka zdurenina alebo co to je a ked dam ruky dole voľne vedľa tela tak nie je nic vidiet. Mate s tym prosim niektorá skúsenosť ? Neboli to ani nic.moze to byt aj mliecna žľaza?mam 26 r. a rok a pol ročnú dcérku. Len ked dam ruku nad hlavu tak to tam je a ked ju dam dole tak nic uz nie je vidiet. Prosim poraďte.Vcera sa to zmensilo. Moze to byt aj tym ze mam den pred menstruaciou? Nejaka hormonalna zmena ?
Ak to na dotyk boli a je to pohyblive- cize zatlacis a mozes tym pohnut, je to uzlina, Netreba robit paniku, moze ta obchadzat viroza, ale sleduj to. Ak je hrcka tvrda a nepohybliva, objednaj sa k lekarovi, on uz bude vediet co s tym, Ja mam napr. na prsniku taku hrcu, kazdy rok mi ju sleduju ci sa nemeni 🙂 Lebo lekarka povedala ze to netreba zanedbat, aby sa nezvrhla...
@zuzana1291 no ono ked dam ruku nad hlavu je to akoby taka hrca zdurenina. Neviem. Ale ked dam ruky voľne tela tak nic. Mam tam hrcku neboli a je pohyblivá. K lekárovi mozem ist v januari nakoľko som odcestovana a tu este lekára vybaveného nemam.
A mam aj taky pocit akoby na mna nieco liezllo. Boli ma hlava hrdlo. Dufam ze to bude len tym. A zmensilo sa mi to o dost za posledne dva dni.
ja mám menšie uzlinky na krku a bola som na endokrinologickej prehliadke a lekárka mi nahmatala uzlinky na krku.
A bola som do jedného týždňa chorá. Ešte viac sa zväčšili a veľmi moc boleli, a potom prišla zimnica a bolesti v prehĺtaní.
Ľudia a môže mať človek aj zväčšené uzliny aj keď má chronický autoimunný zápal štít žľazy a dva proti antigény proti štít žľazy??
@monika1234545 moze to byt aj hormonalneho charakteru, mozu to byt zdurene lymfaticke uzliny.. v kazdom pripade treba zajst k dr, uz aj podla utz budu vediet povedat, aky charakter to ma a ci treba pockat, alebo nieco s tym robit... ja mam pod pazuchou uz roky dve uzlinky vacsie, ale nakolko nerastu, nijako nemenia svoj tvar, je to ok...takto na dialku ti nikto objektivnu radu a pomoc neda, , naozaj je dobre zajst za dr a necakat 😉