Ahojte dievčence.
Mám 24 rokov a všetky príznaky zrýchlenej štitnej žlazy.
Mám 56 kg jem veľa a stále chudnem, nespavosť, mierny tras končatín , nízky tlak a vysoký tep, vypuklé oči.
Posledný týždeň sa mi už deje , že prestávam vidieť a vidim rozmazane , oči mam opuchnuté a štípu ma. v stredu som objednana ku endokrinologičke , ale naši ma strašia , že môžem mať porušený mozog keď vidím zle. myslíte ,že to môže byť zo štitnej?.
Ďakujem
@stellarstar ano zvýšena myslím
@renata1999 no ak mas toto, tak mas zvysenu, k obvodnej urychlene na odber TSH a ona Ta posle na endokrinologiu. Mam Graves Basedow, necakaj, nech sa rychlo nastavi liecba, je to nebezpecne. Tlak vysoky nemas?
@nevenka ved píše ze už je obj k endo ma v stredu termín
Tak som si nevsimla, no...citam pri robeni obeda. Kazdopadne, priznaky na to sedia, okrem toho tlaku teda. Ja som mala aj ten vysoky.
Ja mam zníženú ale tiež žiadna sranda to nie je,, raz som to zanedbala tabletkami a 3 dni som ležala bezvládne v posteli muž mi zo všetkým pomáhal potom som sa dala dokopy začala zas braat tabletky, to som si sama priznala aká som bola tupá prestať ich brat 2 týždne,, super ze si objednaná aspoň budes vedieť
@zuzulka558 to ťa ako napadlo ich neužívať 🙈
Aky mas tep? Podla toho by som sa rozhodovala ci ist na pohotovost hned alebo pockat na doktora… vie to byt velmi nebezpcne ak to je uz vlemi rozbehnute
@stellarstar herečka ze sak mi je dobre, dieťa som porodila okej 😅 ale to bolo 3 roky dozadu každý sa učíme na vlastných chybách, odvtedy ich beriem
@zuzulka558 🙈 jemineee
@stellarstar ja som vždy bola poctivá co sa týkali takýchto veci 😅 to ma asi chytila popôrodná múdrosť nie depresia
@andrejkap123 102 tep a tlak 100/60 😂
99% zvýšená funkcia. Prešla som tým posledný rok. Liekmi sa mi to upravilo. Momentálne už mám vysadené. Držím palce
@renata1999 bud rada, ze aspon to, ja som mala pri zvysenej pulz aj 140 a tlak 185/125, takze no...Ale s ocami som nemala prolem. Kazdy nema vsetky priznaky, ale tiez tipujem na tu zvysenu cinnost.
@renata1999 bude to štítna žľaza, tiež som to mala. Krvné testy to môžu potvrdiť.
@renata1999 ťa opravím zrýchlená neexistuje, je len znížená alebo zvýšená funkcia ŠŽ
Môžeš mať zvýšenú funkciu, ak si už obj k endo tá ťa vyšetrí