Mám 23 rokov a cítim tlak a zvieranie pod prsiami

isabellaswann
17. máj 2020

Ahojte, viem ze mi tu asi nikto nepomoze a ze najlepsie bude ist k lekarovi, ale pracujem v zahranici a teraz tato korona kriza ma nuti ostat tu s pacientkou a nepohnut sa minimalne do augusta ešte, prosim poradte mi.
Mam 23 rokov a to co teraz budem opisovat som zazila prvy krat pred 3tyzdnami a teraz pisem znovu, pretoze sa to zopakovalo asi pred 20min.
Pocas normalneho pracovného dna pred troma tyzdnami mi z nicoho nic prislo nevolno, zacal ma boliet pichať trojuholnik pod prsiami, tazko sa mi dychalo nevedela som sa nadychnut a skoro ani pohnutz postupne mi napuchlo brucho, doslova ako pneumatika pod prsiami, pocit tlaku, zvieranie organov, neviem dychat, neviem sa hybat ... prešlo ma to po pol hodine pravidelného dýchania, chvilu bolo ok a potom o hodinu, ked som lezala v posteli sa to zase stalo. Brucho uz som mala odpuchnute, fungovala som normalne a zrazu zase ten pocit tlaku a postupne zase napuchlo brucho zase lapam po dychu neviem sa pohnut, tlak a zvieranie. Po pol hodine dychania koniec, vravim si, okay este raz sa mi to stane tak to budem riesit.
Dnes som v praci skoncila o 22:00 o 00:00 som uz lezala v posteli ked zrazu divny pocit, pomaly sa mi zacina tazko dychat, citim zvieranie a tlak a zase mi puchne brucho, snazim sa dychat pol hodinu, prechadzam sa pri otvorenom okne, po polnhodine je mi lepsie, lahnem naspat do postele snazim sa spat, zaspim na hodinu o 2:00 vstavam, citim zvieranie, tlak uz zase neviem dychat a zo splasnuteho pekneho bruska sa zase stava pneumatika. Prechadzam sa dycham, uz mi je lepsie. Teraz tu sedím som v pohode a bojim sa ist spat, ze to pride zase.
Je to neskutocny pocit nevediet sa nadychnut a ten pocit zvierania a tlaku, poznam ked mi treba na zachod alebo ked som zjedla nieco zle a treba sa vyzvracat, toto vsak nie je obycajna bolest brucha, toto je bolest pod prsiami ta horna cast brucha pod srdcom, trojuholnik medzi prsiami ... nie som tehotná na 100%, cvicim a jem zdravo. Mam pekne ploche brusko a ked pride tento tlak, zrazu sa moja horna cast brucha nafukne ako ked si dáte detske koleso na plavanie a neviem brucho stiahnut ani sa nadychnut len musim cakat kedy odpľasne a vsetko samo prejde.
PROSIM POMOC! Poradte mi ci mate skusenosti, ja pojdem k lekárovi ale az v auguste najblizsie.
Dakujem!

týždňami

eliska13
17. máj 2020

@isabellaswann keby si nenapísala o tom bruchu, tak vyzerá panicky záchvat, stres...ťažké dýchanie, pocit zvierania....určite choď k lekárovi čím skôr nie v auguste.Neviem ako vyzerá zlcnikovy záchvat, ale iné ma nenapadlo

ildiko36
17. máj 2020

@isabellaswann zavolaj svojmu obvodnemu lekarovi nech ti povie co to moze byť.ked ti bude nadalej zle zavolaj zachranku..ovela skôr sa dostanes na zakladne vysetrenia ako ked budes cakat na svoj termin na slovensku.

3petka
17. máj 2020

@isabellaswann Napr žlčník? Nejedla si pred tým niečo z čoho by si to mohla mat?

erikamamo
17. máj 2020

byt tebou zavolam ihned svojej doktorke a toto iste je poviem, co si nam tu napisala. moze to byt kludne aj spominany zlcnik a nie je dobre, ze to neriesis!

monkabohdalova
17. máj 2020

@isabellaswann ja by som volala sanitku, urobia vyšetrenia , hneď budeš vedieť na čom si

pieksamaki
17. máj 2020

@isabellaswann
Iba ma napada .... keby nebolo to nafuknute brucho ...tak mozno si treba precitat o tetanii.....
Pripadne sa poradit s rodinou pacientky...kde ist k lekarovi. Europsky zdravotny preukaz plati ak zijes v state EU.

gabika0825
17. máj 2020

A to nafúknuté brucho nie je len ako keby to keď sa nevieš nadýchnuť a si ako keby paralizovaná? Lebo keď dychaš tak sa ti brucho zdvíha, keď vydýchneš splasne... mne to skôr príde ako psychický problém

isabellaswann
autor
21. máj 2020

@isabellaswann ahojte, to som ja isabelaswann, zachvat som dostala este dva krat, prisla pohotovosť, je to zlcnik. Urgentne cestujem na sk.

isabellaswann
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz