Mám 22 rokov a všetko ma bolí

1. okt 2023

prosím vás, mám 22r, pomáham rodičom okolo záhrady, robili dom kamarátka tej som pomáhala, mám dve brigády a chodím do školy. jedna brigáda kde sedím a rozprávam a jedna kde manuálne pracujem… a ja začínam sa citit ako moji 55 roční rodičia že pomaly ani sa nevládzem zohnúť, boli ma chrbtica a príde mi ze strašne veľa fyzicky robím a ze som sa zničila. čo mám robit ?

vanilkovazmrzka
1. okt 2023

Joj zlatko to ma velmi mrzi. Hlavne, ze musis makat na tolkych frontoch… a pride mi to tak, ze na seba samu ani nemas cas. Na bolesti chrbta pomaha jedine cvicenie a spravne pohybove navyky. Este si mladucka, staci si spravne nastavit rezim a telo sa nauci a zregeneruje. Ak nevies, kde zacat, chod k lekarovi, nech ta posle na rehabilitaciu, tam ti ukazu, ako spravne cvicit a posilnit chrbat a core. To je alfa omega. Alebo neviem, odkial si, ale vo vacsich mestach isto najdes fitka, kde sa robia cvicenia so zameranim na chrbat, pripadne nejake jogy.

majlo1234
1. okt 2023

Telo ta boli, lebo ho vyuzivas naplno a asi malo caso venujes regeneracii. Skus sa na nu zamerat, nie je totiz problem fyzicka praca, je to zdrave, len to treba vyvazit oddychom

isis234
1. okt 2023

Veľa aktivít máš. Treba i relax. Bolesť = telo ťa upozorňuje,,, spomaľ !!