prosím vás, mám 22r, pomáham rodičom okolo záhrady, robili dom kamarátka tej som pomáhala, mám dve brigády a chodím do školy. jedna brigáda kde sedím a rozprávam a jedna kde manuálne pracujem… a ja začínam sa citit ako moji 55 roční rodičia že pomaly ani sa nevládzem zohnúť, boli ma chrbtica a príde mi ze strašne veľa fyzicky robím a ze som sa zničila. čo mám robit ?
Telo ta boli, lebo ho vyuzivas naplno a asi malo caso venujes regeneracii. Skus sa na nu zamerat, nie je totiz problem fyzicka praca, je to zdrave, len to treba vyvazit oddychom
Veľa aktivít máš. Treba i relax. Bolesť = telo ťa upozorňuje,,, spomaľ !!
Joj zlatko to ma velmi mrzi. Hlavne, ze musis makat na tolkych frontoch… a pride mi to tak, ze na seba samu ani nemas cas. Na bolesti chrbta pomaha jedine cvicenie a spravne pohybove navyky. Este si mladucka, staci si spravne nastavit rezim a telo sa nauci a zregeneruje. Ak nevies, kde zacat, chod k lekarovi, nech ta posle na rehabilitaciu, tam ti ukazu, ako spravne cvicit a posilnit chrbat a core. To je alfa omega. Alebo neviem, odkial si, ale vo vacsich mestach isto najdes fitka, kde sa robia cvicenia so zameranim na chrbat, pripadne nejake jogy.