Mám 22 rokov a nonstop mám nejaký zdravotný problém

4. aug 2022

Ahojte, ani neviem kde mám začať. Mám 22 rokov a nikdy som nemala nejak extra moc zdravotných problémov, ale tento rok je to neskutočné niečo. Už si pripadám ako hypochonder, odíde jeden problém a viem že znova príde nejaký ďalší nový. Začiatkom roka som prekonala kovid bez problémov, mala som iba horúčku 1 deň a to bolo všetko z príznakov. Po 4 mesiacoch od prekonania mi začali tlaky na hrudníku a búšenie srdca, najprv som si myslela že je to tým, že som prestala športovať, tak som to moc neriešila. No potom mi časom začali tie problémy s búšením ešte viac, vysoké tepy nad 130 v kľude a neustály stres. Krvné testy v pohode, ekg a echo srdca v norme, vraj to je spôsobené stresom a aj po prekonaní kovidu, dali mi len vitamíny. Mám aj extrasystoly dá sa povedať že ich cítim každý deň, ale holter som ešte nemala, na ten čakám, už som objednaná. Po tom čo mi na kardiologii povedali že srdce mám zdravé a že som mladá a nemám sa báť, tlaky na hrudi zmizli a odvtedy som ich nemala. No prišiel ďalší problém, a to krv v stolici 🤦🏻‍♀️ Už sa aj znova bojím ísť k doktorke, veď som tam skoro stále v poslednej dobe. Bolesti brucha nemám žiadne, len proste mávam niekedy krv v stolici. Môžu byť hemoroidy spôsobené stresom? Na nič iné ani nechcem myslieť, viem že tá krv v stolici môže byť aj predzvesť niečoho oveľa horšieho.. Hrozne sa bojím, už chcem žiť tak ako predtým a modlím sa aby tieto všetky problémy už utíchli, lebo takto to ďalej už nejde 🥺 Neviem si nič užívať, stále som kvôli týmto problémom len v strese. Poraďte prosím či ste mali niekto niečo podobné

zdenka11081983
4. aug 2022

Štítnej žľaza ok?

autor
4. aug 2022

@zdenka11081983 Tam som objednaná až na október, môže to byť všetko tým? Aj všetci doktori mi to spomínali, že môžem mať aj problém so štítnou žľazou a že sa mám objednať čo najskôr, pretože som mladá a fakt tvrdia že všetky výsledky sú v poriadku.

janetinka27
4. aug 2022

ahoj, kovid si mozno prekonala bez nasledkov, ale ak ti neskor pri problemoch so srdcom kovid spomenuli, dostala si strach a zacala si si to s nim spajat.ked ti povedali,ze srdce mas v poriadku, problemy ustali. mozno si mala len stresujuce obdobie a strach o zdravie ti este ten zdravotny stav zhorsil. je dobre, ze si objednana na holter, budes mat istotu.
krvacanie moze byt sposobene aj mechanickym poskodenim, trhlinkou a podobne. pri vaznej diagnoze, na ktoru si mlada,by bolo krvacanie pravdepodobne skryte,cize by ho odhalil test vzorky. mohla by ti pomoct zmena stravy alebo lokalny krem. drzim ti palce

zdenka11081983
4. aug 2022

Mala som ti iste. U mňa to bola hyperfunkcia štítnej žľazy.

autor
4. aug 2022

@zdenka11081983 Viem že to nie je nič dobré keď je krv v stolici, ale mňa by fakt upokojilo, keby to súviselo iba s tou štítnou žľazou.. V posledných 2 rokoch neskutočne moc stresujem, možno to už môj organizmus nedáva a takto sa mi to vracia

autor
4. aug 2022

@janetinka27 ďakujem ❤️

lenkakravcova
4. aug 2022

Na vyšetrenie so stolicou určite chod. Nech máš kľud.

Co sa týka stresu, nájdi si čas na seba, kedy vypneš. Úplne. Okrem vitamínov si dávaj aj pravidelne horčík alebo po Magneziu vodu. Poznám mnoho mladých, ktorí majú takéto problémy zo stresu. Bud búšenie srdca, panike poruchy, videnie akoby hmlisto alebo takých blikajucich zrniecok, migrény (tie mam ja, keď som v strese). A jedine co na to pomáha je vypnúť ( = úplne prestať stresovať, vypnúť všetky obrazovky, mobil, vyspať sa poriadne aspon 8-9hod v tme a tichu). Inak sa to môže zhoršovať a opakovať. Mnohí mladí kvôli stresu berú antidepresiva. Dá sa ti zvládnuť aj bez nich, ale musíš sa naučiť sama oddýchnuť si a vypnúť úplne.

riskoh
4. aug 2022

Tiež podobne príznaky a dg-hypertyreoza-stitna zlaza

autor
4. aug 2022

@riskoh Aj tá spomínaná krv?

irusa
5. aug 2022

Nemôžeš mať histaminovu intoleranciu ?

terka402
5. aug 2022

A čo sa deje, prečo stresuješ? Kým si objednaná na ďalšie vyšetrenia, musíš sa naučiť ten stres ventilovať!!! Kamaráti, koníčky, spánok,...v živote musíš vyvažovať ťažšie veci lepšími.

heymissg
5. aug 2022

@irusa ja sa pripájam k histaminovej.. ja som sa u všetkých doktorov cítila ako ufo... všetko vyšetrenia Ôk ale cítila som sa zle.. veľa rôznych príznakov..

laura164
5. aug 2022

Áno aj ja som takto žila ako ty, jeden problém skončil, ďalší začal, tiež vysoke pulzy, odpadavanie, stále som chodila k dr, nakoniec som skoncila na internom pre nedostatok draslíka, preto som mala aj to búšenie srdca, mdloby, nech ti dr zoberie kde na draslík a krvny obraz. Potom po pár mesiacoch mi začali tráviace problémy, skôr hlien, potom krv v stolici, išla som zase k dr, povedal, že to z hemoroidov, neprestávalomi to ani po 2 týždňoch liečby, iba sa to zhoršovalo, doniesla som k dr vzorku stolice, dal ju na vyšetrenie kalprotektin, parazity, okultne krvácanie. Kalprotektin mi vyšiel vysoký a aj krvácanie. Poslal ma na gastro a hneď na druhý deň som šla na hadicu, lebo tá krv je nebezpečná, mala som vysoký zápal čriev a zistil mi ulceroznu kolitidu, ako beriem liečbu na to, tak mi je oveľa lepšie, všetky moje problemy vychádzali z GIT. Veľa šťastia ❤️

adriannasvk
5. aug 2022

Moze to byt kvoli prekonaniu kovidu. Byt tebou este zbehnem za fyzio,mozes may nieco zaseknute preto mas tlaky na hrudi a podobne. Skus napr guajacuran uzivat,je volne predajny. A chce to cas,kamoska sa dava uz 2 rok dokopy po covide.

riskoh
5. aug 2022

Áno mala som aj krv v stolici ako vedľajší príznak hypertyreozy-po každom jedle som ihneď musela ísť na wc,čiže to bolo podráždené....preto ťa krv

nerya
5. aug 2022

Ale máš krv v stolici? Robila si si test na okultné krvácanie alebo máš krv čerstvú na papieri? Lebo aj to je rozdiel

ninusa221
5. aug 2022

Ahoj hlavne klud neviem co je toto za rok ale tiez mam 22 a tiez som mala na zaciatku roka vela zdravotných problémov. Kovid, Hrčka na prsníku a do toho som neurobila skusku to sa dialo jeden mesiac. Plus mam epilepsiu a este som mala mykozu s hemeroidmy🤪. A vsetko to preslo len sa ukludni trosku vypni a bude dobre uvidis 🙂

autor
9. aug 2022

@zdenka11081983
@riskoh
Ahojte, zobrali ma na tú štítnu žľazu prednostne, sono v poriadku no z krvi zistili zníženú funkciu.. Diagnóza: subklin. hypof. štítnej žľazy bez pozitívnych autoprotilátok. Takže predsa len to asi bude týmto

autor
10. aug 2022

Ale asi sa pomýlili a povedali mi zníženú namiesto zvýšenej