Pekný večer prajem. Potrebovala by som poradiť. Mám 22 rokov a už dlhšiu dobu na sebe pozorujem vyčerpanosť a únavu :((. Každý deň som unavená a slabá (ledva stojím na nohách).
Najprv som si myslela či nemám deficit vitamínov, ale čo sa týka ovocia a zeleniny tak tie jem dosť často,takže si myslím že tým to nie je. Rada športujem, ale kvôli tomu niesom schopná vykonávať akúkoľvek pohybovú aktivitu. Som z toho už zúfalá. Bola som u lekárky na odber krvi, ale všetko je v poriadku, takže už neviem čo mám robiť. Prosím ak sa s tým už niekto stretol a vie mi poradiť tak budem rada za odpoveď. Ďakujem.
spíš dostatočne dlho? nebudíš sa v noci popr. nemôžeš večer zaspať ?
Krv bola dostatočne detailná? Čo všetko pozerala? Štítna žľaza? Hormonálny profil? A psychicky si na to ako?
Ja mám tiež 22 rokov a ťahala som sa s týmto problénom dlho..nakoniec hormonálna nerovnováha..skús hormonálny profil u endokrinológa alebo gyn.
ja som nadmerne unavená a slabá (aj svalovo slabá) z nedostatku draslíka v spojení s nedostatkom magnézia.. ale to sa prejavuje aj častejším búšením srdca, ťažkosťami s dýchaním, zápchou, svalovými kŕčmi (ja nemám všetky príznaky, najvýraznejšie sú u mňa únava,slabosť,srdce,dýchanie)..pozri, či sa ťa to náhodou netýka, lebo nedostatok draslíka je častý u športujúcich ľudí - písala si, že rada športuješ - síce teraz nie, ale ak si predtým športovala veľa, môže to byť príčina - s potením nastávajú veľké straty tohto minerálu
A nemoze to mat aj nejaky ten psychicky zarodok ta tvoja vycepranost? Mozno, ak si teda po zdravotnej stranke v poriadku, potrebujes len niecim tak povediac nakopnut
Moze to byt aj borelioza.
Skus magnezium.
@lydiasabolova to Ti robili odber na mineralogram?
@deti95060810 no áno dost dlho mi trvá kym zaspim :(
@ovaaa kupila som si tak snad ma nejako nakopne :(
@uhgara pfu tak co sa tyka psychiky, tak si myslim ze to je pohode ale neviem no:(
@lydiasabolova dakujem vam krasne za odpoved, u mna je hlavne ta unava (svalova) a vycerpanost. ked zacnem behat tak hned aj skoncim lebo nedokazem stat na nohach, co sa u mna vobec nikdy nedialo. Doma mi vravia zeby som mala trosku vypnut z toho cvicenia lenze ja si nemyslim ze to je tým. Doteraz som v pohode cvicila a nikdy dom nebola unavená, no teraz to trvá uz tusim 2/3 tyzden.
@cookie29 co sa tyka stitnej zlazy tak ta je vraj v pohode a psychicky si myslim ze som na tom ok,nemavam stresy ani zidne ine faktory
@katty2012 myslite ci som bola u endokrinologicky ? Tak u tej nie ale u vseobecnej som bola a ta mi ju hmatala a povedala ze je vsetko ok. Tak neviem ci ist za tou endokrinologickou
@domikiri19 a ako často cvicis, keď sa rodine zdá, že to prehanas?nestačí len vyšetrenie pohmatom treba normálne odber krvi na SZ
Možno si len vyčerpaná a ideš na doraz
@domikiri19 no vysetrenie hmatom je len jedna cast vysetrenia, nie je to kompletne vysetrenie. urcite treba navstivit endokrinologiu. stitna zlaza je potvora, porucha moze viest az k vaznym depresiam
@eliska13 ja som mala interné vyšetrenie v tehotenstve a tam mi to zistili.. treba pozisťovať, možno aj obvodný lekár môže dať spraviť
Ja som mala presne to čo popisujes, tiež mi brala krv, aj sono brucha robili nič nezistili....po nejakom čase som otehotnela a kôli bolestiam brucha,nevoľnosti a strate hmotnosti som sa dosta na gastroenterologiu kde mi zistili celiakiu po endoskopickom vyšetrení. Nemala som žiadne tráviace problémy kým som nebola tehotná ani z krvi mi nič nevyšlo opakovane....
@domikiri19 a srdce ti nebúši častejšie? lebo ak nie, tak to nebude ono.. mne sa rozbúchavalo aj z postavenia sa z gauča - ale ja som tehu a mám ešte dve malé deti, okolo ktorých behám, mňa to teda viac ,,zmáhalo,, ale ide mi o to,že to búšenie srdca by malo byť výraznejšie ak ide o draslík..
a o akú formu športovania šlo a v akej miere?myslím v časoch, keď si bola ešte ok..lebo ja som to tak myslela, že športovci sa intenzívne a často potia, preto mávajú tieto problémy..také bežné, že idem si zabehať, doma polhodinku pocvičím, to asi nie..
Skus mysliet pozitivne a zamestnaj hlavu malymi aktivitami, nemusia byt fyzicke. Ak byvam unavena a len oddychujem tak sa citim este viac unavena robit cokolvek.
@ovaaa skusam stale nieco aby som nemyslela negativne, chodim na prechadzky so psom a podobne ale stále akosi nevládzem a beh ani nehovorím :( stale si myslim ze na druhy den bude lepsie ale vobec sa to nemeni.
@lydiasabolova niekedy mavam nizky tlak ale nebusi mi nejako velmi
@lydiasabolova no 4/5x do tyzdna som behavala na pase po 45 min. Vsetko bolo normal vládala som ale teraz ani tolko neubehnem :(
@eliska13 cvicim 4/5x do tyzdna po 45min beh na pase, striedam s rychlou chodzou, no kedze som slabá tteraz som uz davno necvicila
@domikiri19 z bezneho odberu krvi napr. nevidno vysku zeleza, ja som mala ukazkovu krv a priserne vycerpana som, potom zvlast mi vzali zelezo a D vitamin a katastrofa ake nizke, takze urcite aj tym smerom by som sa na tvojom mieste uberala, daj si to skontrolovat
@domikiri19 aha, no to by ti šiel tlak skôr hore 🙂 tak to asi nebude to.. treba skúšať ďalej.. máš tu celkom dosť ďalších skúseností 🙂 ale to železo by asi trebalo overiť, lebo to je riadna paskuda :D (ako píše @zobaka ) ..ja mám napr. problém aj so železom, ale ja som už dlho sledovaná na hematológii a mne to vidno aj na obyčajnom krvnom obraze, lebo hneď mi ide dole aj hemoglobín aj veľkosť krviniek
@domikiri19 ahoj, vsimla som si že mame podobne problemy ako si na tom po čase zlepšilo sa to pripadne čo ti pomohlo ?😊
@domikiri19 stitnu zlazu ti vysetrovali?