Mám 20 rokov a mám bolesti okolo pupku a krv v stolici

simonabat
5. apr 2021

Dobrý deň,
Mám 20 rokov a trápia ma dlhodobo bolesti okolo pupka a na ľavej aj pravej strane. V stolici mám aj krv. Krv som mala aj svetlo červenú ale aj tmavú. Robila som si aj dva testy na krvácanie a Oba sú pozitívne. Tiež mám už skoro rok zvýšenú teplotu ale doktori stým nič nerobili, keďže všetky výsledky som mala v poriadku- krvné aj na rôzne infekcie a zápaly. Tento týždeň idem na kolonoskopiu ale mám strašný strach, už som z toho psychicky na dne. Neviete mi niekto poradiť, čo by to okrem rakoviny mohlo byť? Ďakujem

majamat
5. apr 2021

@simonabat nemysli hned na najhorsie, je viacero dg pri ktorych takwto prejavy byvaju.

jednou z prvych je celiakia, dalej ulcerozna kolitida, ci crohnova choroba. tieto dg. su u teba ovela pravdepodobnejsie, ako rakovina.
dalej mozes mat polypy, kludne to moze byt sposobene aj nejakymi alergiami, ci intoleranciami.

simonabat
autor
5. apr 2021

@majamat pozerala som si príznaky a pri crohnovej a ulceroznej kolitide sú typickým prejavom hnačky a to ja nemám . Videla som len hnis v stolici, preto mám strach ..

dollyzv
5. apr 2021

@simonabat myslím že pri rakovine hr.creva je aj nechutenstvo a výrazný úbytok na váhe..krvácanie môžu byť hemeroidy..taktiež môžu byť vredy,a aj zo stresu často môže bolieť brucho

pink_lady
5. apr 2021

@simonabat moj muz mal krv v stolici, za 2m schudol 10kg...a bola to alergia na kravske mlieko...

@dollyzv nemusi to tak byt...moj ujo /uz nebohy/, neschudol nic, len dostal trombozu do nohy...takze toto je individualne

3009
5. apr 2021

@simonabat môže to byť hoci čo zápal hrubého čreva, polypy, atď. Treba ísť len na kolonoskopiu. Ja som to absolvovala už 2x. Nie je to najpríjemnejšie vyšetrenie, ale dá sa to.Ak chceš pichnú ti injekciu na trochu oblbnutie. Ja som to dala aj bez injekcie.

majamat
5. apr 2021

@simonabat hnis v stolici byva skor pri infekciach. a hnacky byvaju aj pri rakovine. kazde ochorenie moze mat netypicky priebeh, hlavne v zaciatocnyhc stadiach.

luccija
5. apr 2021

@simonabat kľudne polypy to môžu byt

simonabat
autor
5. apr 2021

@pink_lady a mával aj bolesti v podbrušku ?

simonabat
autor
5. apr 2021

@simonabat ďakujem za odpovede. Dúfam, že to nebude nič vážne.

simonabat
autor
5. apr 2021

@majamat chcela som povedať skôr hlien než hnis

majamat
5. apr 2021

@simonabat tak to byva fakt pri vacsine dg

mmoonna
5. apr 2021

Ahoj, ja som mala pred pár rokmi hnačky, krv v stolici, úzku stolicu. Naozaj som si myslela,že to bude rakovina a nakoniec je z toho celiakia. Takže neboj, naozaj je veľa iných chorôb. Držím prsty

pink_lady
5. apr 2021

@simonabat jeho bolelo celé brucho

simonabelj
5. apr 2021

Ahoj 🙂 ja mám ulceroznu kolitidu...a myslím si, že keby ju máš, alebo aj crohna tak máš určite aj zle výsledky krvi, ako je CRP..to by si mala určite zvýšené, keď je takáto choroba neliečená...

simonabat
autor
5. apr 2021

@simonabelj veď práve, že ja mám dobré výsledky. Preto som to hneď vylúčila a ostala mi tam len rakovina.

bluka2
5. apr 2021

Zamestnaj sa niecim inym, nejako zabi ten cas do kolonoskopie. Daj si ulohy. Takymito myslienkami a skumanim ti vyjde vzdy nieco horsie, nez realita a to trapenie za to nestoji

majamat
5. apr 2021

@simonabat aj pri rakovine byvaju zle vysledky, nepodporuj v sebe zbytocne tieto myslienky. takto si len skodis. pri rakovine napr, byva casto chudokrvnost a zvlast pokial sa jedna o crevo. no toto je rpiznak pri mnohych ochoreniach creva.

1medvedik1
5. apr 2021

@simonabat bolesť v oblasti pupku u mňa značilo slepé črevo. Aj ma operovali. Ale to ostatné čo máš ty som nemala. Ideš na vyšetrenie, veci sa hýbu, zistia čo ti je. Neboj sa, držím ti palce nech to nakoniec všetko dobre dopadne 🍀

deti95060810
5. apr 2021

@dollyzv zle myslíš... blízky príbuzný mal rakovinu hr. čreva - žiadne príznaky, žiadne nechutenstvo, žiadne chudnutie...začal krvácať a vtedy sa zistila rakovina hr. čreva...

deti95060810
5. apr 2021

bolesti okolo pupku? to môže byť aj pankreas...

zuzka1117
6. apr 2021

Nestresuj sa popredu, myslím že rakovina hrubého čreva je u 20 ročnej ženy dosť nepravdepodobna. Nemysli hneď na najhoršie

majamat
6. apr 2021

@zuzka1117 suhlasim s tebou.

rakovina creva je neico, co sa asi podporuje nespravnym stravovanim a ciastocne suvisi aj s vekom a z nizkou schopnostou regeneracie, s poskodeniami v deleni buniek, ktore vznikaju vekom - cim sme starsi, tym sme viac ovplyvneni roznymi negativnymi faktormi, ktore mozu taketo zemny sposobit.

0902426905
23. nov 2021

Simonabat môžem sa opýtať čo vám nakoniec zistili ? Ďakujem za odpoved

simonabat
autor
1. dec 2021

@0902426905 nakoniec to boli len hemoroidy vnútorné ale tú bolesť mi nevedeli zistiť z čoho.

0902426905
1. dec 2021

@simonabat ďakujem pekne za odpoveď

elizabetkamelissa
25. nov 2022

@simonabat ahoj ..ja mam presne taky isty problem ako ty cakam na kolonoskopiu so zvedava co to bude ..lebo zatail vsetko sedí na rakovinu

elizabetkamelissa
25. nov 2022

@simonabat a mala si aj take prelievanie v črevách ? Ze proste počuješ ze sa v tom bruchu furt dačo robi

elizabetkamelissa
25. nov 2022

@simonabat a este mi aj chyba strasne železo ..takze vsetko sedí na rakovinu ...mam poriadny strach ...som v nemocnici a kolono mi urobia az pondelok

janka2007i
1. nov 2024

@mmoonna ahoj a mala si aj nejaké bolesti ? Žalúdka alebo brucha ďakujem

mmoonna
1. nov 2024

@janka2007i maval
@janka2007i mávala som hrozne kŕče, nadúvanie, hnacky