Dobrý deň,
Mám 20 rokov a trápia ma dlhodobo bolesti okolo pupka a na ľavej aj pravej strane. V stolici mám aj krv. Krv som mala aj svetlo červenú ale aj tmavú. Robila som si aj dva testy na krvácanie a Oba sú pozitívne. Tiež mám už skoro rok zvýšenú teplotu ale doktori stým nič nerobili, keďže všetky výsledky som mala v poriadku- krvné aj na rôzne infekcie a zápaly. Tento týždeň idem na kolonoskopiu ale mám strašný strach, už som z toho psychicky na dne. Neviete mi niekto poradiť, čo by to okrem rakoviny mohlo byť? Ďakujem
Ahoj, ja som mala pred pár rokmi hnačky, krv v stolici, úzku stolicu. Naozaj som si myslela,že to bude rakovina a nakoniec je z toho celiakia. Takže neboj, naozaj je veľa iných chorôb. Držím prsty
Ahoj 🙂 ja mám ulceroznu kolitidu...a myslím si, že keby ju máš, alebo aj crohna tak máš určite aj zle výsledky krvi, ako je CRP..to by si mala určite zvýšené, keď je takáto choroba neliečená...
@simonabelj veď práve, že ja mám dobré výsledky. Preto som to hneď vylúčila a ostala mi tam len rakovina.
Zamestnaj sa niecim inym, nejako zabi ten cas do kolonoskopie. Daj si ulohy. Takymito myslienkami a skumanim ti vyjde vzdy nieco horsie, nez realita a to trapenie za to nestoji
@simonabat bolesť v oblasti pupku u mňa značilo slepé črevo. Aj ma operovali. Ale to ostatné čo máš ty som nemala. Ideš na vyšetrenie, veci sa hýbu, zistia čo ti je. Neboj sa, držím ti palce nech to nakoniec všetko dobre dopadne 🍀
@dollyzv zle myslíš... blízky príbuzný mal rakovinu hr. čreva - žiadne príznaky, žiadne nechutenstvo, žiadne chudnutie...začal krvácať a vtedy sa zistila rakovina hr. čreva...
bolesti okolo pupku? to môže byť aj pankreas...
Nestresuj sa popredu, myslím že rakovina hrubého čreva je u 20 ročnej ženy dosť nepravdepodobna. Nemysli hneď na najhoršie
@zuzka1117 suhlasim s tebou.
rakovina creva je neico, co sa asi podporuje nespravnym stravovanim a ciastocne suvisi aj s vekom a z nizkou schopnostou regeneracie, s poskodeniami v deleni buniek, ktore vznikaju vekom - cim sme starsi, tym sme viac ovplyvneni roznymi negativnymi faktormi, ktore mozu taketo zemny sposobit.
Simonabat môžem sa opýtať čo vám nakoniec zistili ? Ďakujem za odpoved
@0902426905 nakoniec to boli len hemoroidy vnútorné ale tú bolesť mi nevedeli zistiť z čoho.
@simonabat ďakujem pekne za odpoveď
@simonabat ahoj ..ja mam presne taky isty problem ako ty cakam na kolonoskopiu so zvedava co to bude ..lebo zatail vsetko sedí na rakovinu
@simonabat a mala si aj take prelievanie v črevách ? Ze proste počuješ ze sa v tom bruchu furt dačo robi
@simonabat a este mi aj chyba strasne železo ..takze vsetko sedí na rakovinu ...mam poriadny strach ...som v nemocnici a kolono mi urobia az pondelok
@mmoonna ahoj a mala si aj nejaké bolesti ? Žalúdka alebo brucha ďakujem
@janka2007i maval
@janka2007i mávala som hrozne kŕče, nadúvanie, hnacky
@simonabat nemysli hned na najhorsie, je viacero dg pri ktorych takwto prejavy byvaju.
jednou z prvych je celiakia, dalej ulcerozna kolitida, ci crohnova choroba. tieto dg. su u teba ovela pravdepodobnejsie, ako rakovina.
dalej mozes mat polypy, kludne to moze byt sposobene aj nejakymi alergiami, ci intoleranciami.