Mám 20 rokov a chcem darovať vajíčka

misel714
19. aug 2019

Zdravím.
Je tu niekto, kto daroval vajíčka?
Posledné mesiace nad tým rozmýšľam. Nie, nie je to pre finančnú odmenu, skôr naopak. Už od 18 som darca krvi a milujem ten pocit niekomu pomôcť.
Preto som sa rozhodla pre toto, no mám pár otázok.
Najväčší strach mám z injekcií, ktoré si budem musieť sama aplikovať.
Nevadia mi, no neviem si predstaviť sama sebe pichať. Taktiež ma od toho mamina odhovára, že nech to podstúpim až po deťoch kvôli minimálnym rizikám.
Máte niekto skúsenosti.

Ďakujem za každú rada a podporu.
Pekný deň.

ikonica
19. aug 2019

No... Asi by som posluchla maminu....

tyaja5
19. aug 2019

@misel714 mamina ti dobre hovori, darovanie vajicok je jeden velmi dlhy a nie prijemny proces, vela budes cestovat na miesto odberu, injekcie si budes pichat sama, bude ti spatne, budes mat bolesti ver, ze to az tak za to nestoji :/

iveta143
19. aug 2019

@misel714 tiez by som posluchla maminu

ikonica
19. aug 2019

Tie injekcie, to su hormony... Mozes sa zbytocne hormonalne rozhadzat a neskor mat sama so sebou problemy aj napriklad s otehotnenim, stitnou zlazou... Asi by som to fakt nechala na obdobie, ked uz budes mat svoju rodinku jasnu...

nika3136
19. aug 2019

@misel714
Poslúchni mamu.
Tie injekcie sú pri tom celom najmenej

luba41
19. aug 2019

ako by som o svojej dcere čítala..tiež rada takto nezištne "pomáha"..OK - útulok venčenie, charita, asistent ZŤP, darovanie krvi a pod.. ale toto nie..zničíš si zdravie, aj ked teraz možno to nezbadáš na sebe, ale tie zdravotne následky sa možu objavit ovela neskor.. ☹naozaj
@misel714

elenita
19. aug 2019

A hlavne, uvedomujes si, ze po svete by takto behali Tvoje biologicke deti .... ?

lula313
19. aug 2019

Tiež sa pripajam, že si na to ešte mlada, že si hormonálne rozhasis organizmus. Keď chceš pomahat, zorganizuj zbierku potravin a hygienických pomôcok pre bezdomovcov, zober si psickov do docasky, určite je kopec činnosti, kde budeš môcť pomôcť druhym a nie na úkor tvojho zdravia

eliska13
19. aug 2019

@misel714 nechoď do toho

matta308
19. aug 2019

Ja som tiež nad takým niečím uvažovala... A to už mám tri deti, takže v podstate nemám čo stratiť.. Ale žiaľ je to tak náročné, už len tá hormonálna príprava... A myslím, že vajíčka sa odoberajú v celkovej anesteze, ktorej sa celý život vyhýbam... Takže za mňa nie.. Si veľmi mladá, máš ešte celý život pred sebou a nevieš, čo sa môže stať 🙂 šetri si zdravie pre svoju budúcu rodinku 🙂

dskjhfdlkdjhl
19. aug 2019

@misel714 prave dnes som citala toto:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/zena-neprez...
Takze az take bezpecne to pre darkynu nemusi byt, nehovoriac o tom, ze ani nebudes vediet, kde vsade Tvoje bio deti su a co ak uplne nahodou sa raz zalubia do Tvojich deti (ktore porodis a budes vychovavat). Neviem, pomahat treba, ale toto sa mne osobne dost prieci.

podhorov
19. aug 2019

Nie nerob to posluchni mamu

michaella94
19. aug 2019

Ja sama uvazujem nad darovanim.vajicok...ja mam ale uz 3 deti a dalsie mat nechcem...v tvojom pripade by som do toho urcite nesla..je to velka zataz pre organizmus hormony budes mat este dlo potom rozhadzane tak aby si potom nemala problem mat dietatko....si mlada nemas sa kde ponahlat...pockaj a ked budes mat deti potom o tom zacni uvazovat

janinuska
19. aug 2019

Ja nechapem tie ženy, ktore si nechaju do seba vložit vajičko cudzej ženy, o ktorej nič nevedia, len farbu oči, vlasov, vyšku, vahu a krvnu skupinu, to je podla mna dost malo, ved to dieta ponesie geneticku informaciu tej ženy, podla mna je lepšia adopcia, tam človek to dietatko aspon vidí.

janinuska
19. aug 2019

Ja nechapem tie ženy, ktore si nechaju do seba vložit vajičko cudzej ženy, o ktorej nič nevedia, len farbu oči, vlasov, vyšku, vahu a krvnu skupinu, to je podla mna dost malo, ved to dieta ponesie geneticku informaciu tej ženy, podla mna je lepšia adopcia, tam človek to dietatko aspon vidí.

luba41
19. aug 2019

@misel714 všetky takéto hromonálne substitučné liečby - niekolkonásobne zvyšujú riziko vzniku rakoviny prsníka neskor..napr..

klarissa25
19. aug 2019

Ja som darovala 😉 keď tak sa opýtaj, ale darovala som až po tom ako som porodila

parvinka0001
19. aug 2019

Vidno ze každá z vás má vlastné deti zrejme bez problém. Budem hnusná ale priala by som vám zažiť aký to je pocit nemoct mat deti a jedine kto vám môže pomôcť je niekto taky napríklad ako ona. Ze chce darovať vajíčka. Ja som síce po ivf z vlastnými ale nič zo strašne nieje. A par minútová záležitosť celkovej anestezy nieje nič.

nika3136
19. aug 2019

@parvinka0001 Ty si po ivf, vytrpela si si to kvôli sebe. Ale prečo by si to mala nechať robiť bezdetná baba, ktorá pokojne následkom tohto môže mať v budúcnosti veľké hormonálne problémy? Až sa môže stať, že bude potrebovať nakoniec svoje vlastné darované vajíčka.
Nik netvrdí, že nedarovať nikdy.
Ale určite nie pred deťmi.
Nikdy nevieš čo sa môže stať (a áno, si hnusná, lebo to, čo praješ, sa ti vráti ako bumerang). Mám najlepšiu priateľku, ktorá podstupuje už 10ty vklad a aj jej by som darovala IBA po tom, čo by som si zabezpečila vlastnú rodinu.
Prepáč, ale cudzie ženy sú mi asi ukradnuté, keď ja sama podstupujem riziko. Ak to niekomu nevadí, nech sa páči.

eliska13
19. aug 2019

@janinuska asi si nebola v tak zúfalej situácii, takze to nechapes je to pochopiteľné
Ak by si dala cudzie vajíčko a muzovu spermiu je na polku to dieťa ich, pri adopcii je to dieťa úplne "cudzie" a casto majú za sebou psychické traumy a iné veci.Na adopciu v 98%idu deti, ktoré majú rodičov asociálov, problémových a pod....verím, že ak niekto chce dieťa a nemôže mať vlastné prijme akekolvek

era777
19. aug 2019

@janinuska ty asi mas deti ...a asi nevies co je to nemoct mat deti .... (ja mozem mat), ale viem sa vžit do žien, ktore toto stastie nemaju , kolko zien je hotovych len preto , ze sa im to nepodari na prvykrat a snazia sa potom x rokov ? a vies si predstavit zit s pocitom ze nemozes mat deti ? co sa týka baby jasne je este mlada a ma cas na take rozhodnutia , a urcite nech prv porodi deti .... alebo, ze budu ti po svete behat biologicke deti ? bozeee .... myslim, ze zit s pocitom , ze si nejakej zene dala nadej na vlastnu rodinu je najviac .... taka zena vam bude do konca zivota vdacna aj ked vas nebude poznat .... lebo nieje nic krajsie v zivote ako byt mamou, len zial nie kazda zena to ma dopriate , ale to by co ste otehotneli ked okolo vas preleteli trenky nemozte vediet .... !!!! urcite , chcem raz aj ja darovat vajička , ked pride cas mne už nebudu chybat a niekomu mozu zmenit zivot .... mam kamosku co bola oplodnena spermiami cudzieho chlapa , zije sama so synom je štastná že ho má a myslim ze sotva ju to napadne ze niekde tam beha vo svete jeho biologicky otec ... a urcite si nejake geny odnesie , ale to aky clovek z teba vyrastie zavisi od vychovy tvojich rodicov , co ti od mala vštepuju do hlavy a ako ta vedu , k tomu byt dobrým clovekom ,,,, a mozes mat geny neviem ake ...

parvinka0001
19. aug 2019

@nika3136 preboha aké problémy. Jasne každá žena po ivf ma problémy. Už vidím ako dáš kamarátke vlastne vajicka jasne jasne. Keby si toto každá žena povedala ze su jej cudzie ženy ukradnuté tak ďakujem pekne a veľmi veľa žien by dodnes nemali deti.

eliska13
19. aug 2019

@parvinka0001 chápem tiež som dlho nevedela otehotniet.... Uvažujes niekedy, že sama darujes vajíčka?veď nestojí asistovana reprodukcia na tom či mladá 20 r baba daruje vajíčka. . vajíčok je dost nikdy by som to svojej dcére nedovolila, keď ešte nemá deti

eliska13
19. aug 2019

@parvinka0001 aké problémy?napríklad hyperstimulacia to neznamena, že keď ty si nemala problémy, že ona bude na tom tak isto.

parvinka0001
19. aug 2019

@eliska13 ja žiaľ veľmi nemôžem keďže moje vajicka sú kvalitou na prd, prvé ivf som mala odobraté 28 ostali stoho len 2. Mali sme jeden vklad nevyšlo. Druhé ivf 23 vajíčok ostali 9, dve sme vložili ujali sa chlapci. Zvyšné 7embr.sme darovali pre druhých. Nikdy by ma nenapadlo ich zničiť.

luba41
19. aug 2019

@parvinka0001 takže tebe povedali, že taká liečba je absolutne neškodná pre ženu?

parvinka0001
19. aug 2019

@eliska13
@luba41 pozri každý jeden liek ma nejaké nežiaduce účinky. Už vidím ako vy nič neberie že lebo niečo sa môže stať.

luba41
19. aug 2019

@parvinka0001 tak povedali? aké?

fialka1318
19. aug 2019

@misel714 ako ti baby pisu tak v ziadnom pripade nechod skor nez mas vlastnu rodinku 🙂 ja som po druhom ivf a ten proces stimulacie je nielen nebezpecny pre telo zeny ale aj pre vajecniky kde ti ich prestimuluju a nehovorim o zakroku na vajecnikoch a moze ti to znicit sancu mat dieta ☹ tolko hormonov co dostanes formou injekcii do tela je neskutocne a dost trva kym sa z tela dostanu ☹ a kazdy zasah do vajecnikov znizuje sancu mat babo ☹ ja kebyze mozem mat normalne dieta tak by som nato nikdy nesla ale nakolko som nemohla mat tak som musela ist na ivf ☹ urcite pocuvni maminu a ked chces pomoct chod az potom co budes mat vlastne babanka a viac uz nebudete chciet 🙂 neohrozuj svoj zivot a sancu mat babo svoje 🙂

nika3136
19. aug 2019

@parvinka0001
Koľkokrát si ty premýšľala, že daruješ svoje? Alebo koľkokrát si DAROVALA predtým, než si sama chcela deti?
Táraš tu dve na tri, lebo si sa dostala do tej situácie, ak by si bola na druhej strane (čo si do tehotenstva bola), výsledok by bol rovnaký - iba reči.
Mňa neopiješ rožkom, aká je stimulácia nevinná. Je úplne "normálne" vyprodukovať za mesiac aj 10 vajíčok. Napíš tejto slečne všetky podrobnosti. Táto moja kamarátka mala hyperstimuláciu.
Pohybujem sa vo farmácii, niečo o tom viem. Tak tu neútoč na ženy, že im praješ problém s otehotnením len preto, že s tým nesúhlasia