Dobrý deň mám 19 rokov a strašne ma boli akokeby nad zadkom ta kost ale pod obličkami.. asi krízová ..nikdy som takú bolesť nezažila a už je to tretí deň ..z ničoho nič.. (podotýkam že som nemala žiadnu fyzickú námahu) + bolesť na obidvoch nohách akoby ihlicove kosti keď chodím a pár stavcov v krčnej chrbtici .. všetko sa to objavilo naraz no tie nohy ma tak boleli aj pred cca mesiacom . Myslite že môžem mat rakovinu kosti ? A ako to zistím ? Na krvi som bola nedavno tam mi nezistili nič , + mi robili vramci preventívnej aj denzitometricke vyšetrenie a tam som mala hustotu kosti zníženú o 20%…
@martinmmartin mamina mi umrela na rakovinu prsníka, dedko na rakovinu pľúc, babka na rakovinu maternice.. myslím že mám dôvod na obavy🙁 a 80 rokov pred smrťou dosť smutný argument keďže na rakovinu mozes ochorieť človek akéhokoľvek veku
@liana272 rakovina to nebude, si určite prechladnuta alebo nervy
@liana272 neboj. Martinmmartin to nemyslel zle, si len precitlivela. Naozaj to je s najvacsou pravdepodobnostou pricviknuty nerv, mozno nejaký zapal...klud. Ak to neprejde do pondelka, zajdi k lekarovi, bolest je obmedzujuca. Pravdepodobne ta posle k ortopedovi, a tam to poriesite...
Choď k všeobecnému dr. a povedz mu o tej bolesti. Bude hľadať príčinu, alebo ťa pošle ďalej. Rakovina to pravdepodobne nebude. No to neznamená, že máš len tak sedieť doma a trpieť predsa. Aj ťa to psychicky upokojí, keď ti zistia príčinu tej bolesti a určia liečbu, alebo odporučia, čo robiť nabudúce (cvičiť, alebo masáž, alebo čo), keď sa to zopakuje. Neboj sa ísť k lekárovi, na to tu sú, aby nám pomohli od bolestí...
Preco ludia hned rozmyslate nad tymi najhorsimi diagnozami? Ani by ma rakovina pri takejto bolesti nenapadla.
Bud si prechladla, prefuklo ta, bud na teba nieco lezie, pri covide napr zvyknu boliet kosti, svaly. Mna takto bolia aj pri chripke a teplote.
Takze nemysli hned na rakovinu, radsej si naordinuj suche teplo, a keby to neprestavalo, smer lekar
To bude pricviknuty nerv niekde v krížoch, boli to ako svina a vráža to do nôh. Lekár ti pichne injekciu na uvolnenie a nasadí lieky
pozri rakovina kosti je pomerne zriedkava. vyskytuje sa najma v obdobi puberty a potom okolo 60-tky
takym alarmujucim priznakom je nocna bolest, bolest neutichajuca na bezne analgetika (lieky proti bolesti)
skus poriesit so psychologom svoju fixaciu prave na strach z rakoviny - bez urazky myslim to dobrom pretoze si tymto akurat mozno nejaku privodis ked budes zit v neustalom strese a strachu. existuje kopec omnoho horsich a fatalnejsich chorob ako je prave rakovina. mnoho rakoviny je dnes velmi uspesne liecenej.
naozaj su na svete daleko horsie choroby. tym to nechcem zlahcovat.
ale ak mate v rodine taky casty vyskyt rakoviny tak myslim si ze mas narok aj na skrining. neviem presne, treba sa na to popytat lekara.
to co mas ty naozaj bude pravdepodobne pricviknuty nerv, alebo nieco podobne. chod k ortopedovi. mozno zapal sedacieho nervu, a moze to byt kludne aj oblickova kolika. hocico. skus ist s tym v pondelok mozno najprv obvodnej.
@zenulkaaa Velmi dobra a zaujimava otazka. Malo kto si dokaze pripustit ze ho dokaze zlozit nejaka priemerna vec. Cize deje sa vacsine ludom rovnica ze ked ma nieco obmedzuje v zivote vela, tak to musi byt minimalne rakovina a urcite nejaka vzacna- vsak ja som uplne vynimocny takze obycajnym neduhom ani trpiet nemozem na to som moc zaujimavy a jedinecny - logika nepusti 🙂
@martinmmartin nastastie ja to tak nemam. A teda kadejakymi diagnozami som si uz presla.. ale kazdy den rozmyslat nad tym ci to nahodou nie je rakovina ci nebodaj este nieco horsie.. netrapim sa zbytocne pre veci, ktore sa este nestali a ani nemusia stat 😉
Neskutočne vám všetkým ďakujem za ukľudňujúce a rozumne odpovede❤️
Ahoj, nemôže to byť absces kostrce? Dcéra to mala v 18tke. Nevedela ani sedieť, ani v noci spať už. Myslela si, že je to zranenie z fitka. Potom jej to prasklo a hneď bolo zrejmé, o čo ide.
Zbehni s tým k dr, nech sa na to pozrie, až ide o abces kostrče, musí sa vybrať čo najskôr.
@kvadrinkaaa také jednoduché to nebude mám to 4 roky a zničený život .
@liana272 ahoj už si zdravá ?
@katarinkacat úprimne ani nie
@liana272 a nemáš zablokovaný nerv? Ten vyráža do nôh,a trvá trochu dlhšie.
@laurikalalinka no ta bolesť mi prešla na týždeň ale nedavno sa to zas vrátilo bolesť krizov ktorá vyráža do kolien, pozdĺž celých nôh až k clenkovej kosti..mám strašne horúce tie nohy a 8 hodín na nohách v robote stať je momentálne teraz peklo pre mna. Sem tam ma aj strašne prudko pichne v kolene alebo tam kde sú krize..a začali mi aj strašne pukať kĺby všade..teraz ma boli aj lakeť myslím nato najhrosie.. musím ísť k tej dr no som zvedavá čo mi povie
@liana272 noo radšej choď príde mi to akoby v tele bol zápal
Mám niečo podobne ako ty ale boli ma to vyše pol roka a bolesť som doteraz ignorovala… no už sa to nedá, je 1:25 ja nemôžem absolútne spať strašne sa potim boli ma to aj cez deň ale v noci ešte viac a mám aj horúčky… som objednaná na 15.-teho 🙃
Už si bola u dr.???
no si tak len 60-80 pred smrtou tak nemozes cakat ze budes uplne fit.
Co takto k ortipedovi? Vyzera to na pricviknute nervy