Ahojte, mám 18 rokov a pred týždňom som si našla hrčku v prsníku. Na dotyk menej bolí, je tvrdšia a má asi 2 cm, je podlhovastá. Na ultrazvuk som objednaná na 2.7 a začínam byť z toho nervózna. Nestretli ste sa niektorá s niečím podobným? Ďakujem 🙂
Stretla som sa, 2x som bola na operácii. Mala som v prsiach duz dokopy asi 4 nádory a cca 80 cyst (a to mam prsia veľkosti A) 🤣🤣 všetko nezhubny takze nestresuj 🙂
Tie najväčšie museli pre istotu vybrať, preto tie operácie, moje mali aj 4cm 🙂 neboj sa ničoho, určite musíš na 100% ísť na sono čím skôr ale nie je to nejak strašná šanca, že to bude zhubné 🙂
P. S- pred dieťaťom som mala 80 cyst, po dieťati zázračne asi 4 🙂
@leuska15leuska15 s veľkosťou som natom podobne😂 ďakujem veľmi, určite pôjdem len som dostala neskorší termín a nejako nad tým stále rozmýšľam.. ďakujem veľmi 🙂
Nestresuj, keď si na preventivke nič nemala a teraz pred menzesom sa zjavila, tak by to malo byt v poriadku. Určite chod na ultrazvuk, aby si mala istotu, že si Ok. A mimochodom kramy je hrozne slovo🙄
@katie1604 ja uz mam po 40-tke amam v prsniku cystu. ani si ju necitim., ani ma nijak extra nesleduju. nasli mi ju pred 3r na sone, dalsie som mala klasika o 2r, ale teda stihla som ho auz o 3r. a sranda je, ze sestra ma na rovnakom mieste rvonako velku cystu tiez 😀 obe sme mali papier na sono, spolu sme sa objednali, tak nas zobrali po sebe a dr, bola z toho trochu mimo. ked zbadala priezviska, tak sa hned pytala, ci sme rodina 😀
@katie1604 možno je to fakt fibroadenom (nezhubny, neboj). Mne doktorka povedala, že strašne často vidí fibroadenomy u báb s malými prsiami, omnoho častejšie ako s veľkými. Ja som ako pubertiacka jedla tabletky na rast pŕs z internetu 🙄🤫 (viem, bola som hlúpa) a asi rok potom sa mi začali tvoriť tie fibroadenomy a cysty. Ci to ma s tým niečo spoločné neviem doteraz. Ale mne sa úplne urobili ''cystické kolekcie'' to boli také zväzky a v každom aj 20 mini cyst a všetky zmizli 🙂 takže neboj, nestresuj zbytočne.
@leuska15leuska15 tak to som ani nevedela že také tabletky sú 😄 aspoň že ti zmizli.. ďakujem 🙂
@katie1604 moze to byt cysta. Je pohybliva?