Malígny melanóm

janasim
6. jún 2023

Ahojte,zaujímalo by ma v rámci prevencie ako sa chránite pred slnkom ,nejaké konkretne výrobky s UV filtrom s ktorými ste spokojné,aký faktor používate sebe aj deťom ,kolkatku na tvár,mali sme starkeho s MM a máme so synom veľa znamienok.

domiklik
6. jún 2023

@janasim uplnym základom je zabrániť spáleniu, špeciálne u detí. Deti natieram 50tkou, každý má aj svoju tyčinku na tvár, samozrejme klobúk a slnečné okuliare, k vode minimálne tričko s uv ochranou, hrajú sa v stane s uv ochranou... Ja sa natieram spf30 telo, tvar 30-50 ako kedy, celé leto nosím klobúk, slnečné okuliare, natieram si aj Hanky rúk... V zime dávame kontrolovať znamienka... Samozrejme neopekame sa na slnku... Z krémov hlavne bioderma, ale ja sa natrem aj niveou

olimuc
7. jún 2023

Pouzivame 50tku(bioderma, astrid (detsky nakolko jediny maleho nestipe) nivea a mali sme aj lidl, zalezi na tom co ti vyhovuje) a nosime UV tricka a klobuky (ja som magor natieram aj pod tricko) klasika sedime pod slnecnikom a medzi 11.00-15.00 nepustim na slnko🤷🏻‍♀️ len tato je v tomto hlupak, ale je dospely, nemozem s nim robit cirkus 🤦‍♀️

kvetinka75
7. jún 2023

používam 30-50tku SPF, neopaľujem sa, ale to ja som nikdy nemala rada vysedávanie na slnku, vyhýbam sa prudkému silnému slnku - pokiaľ sa dá. Keď nie, aspoň sa natriem a každý rok si dávam skontrolovať znamienka

barborachors
7. jún 2023

Posledne roky každoročne kontrola znamienok, opalovak 50 na tvar a ruky celoročne, no a také tie kozmetické spf nepouzivam, lebo su nie velmi ucinne (len to vela zien nevie) - čistý marketing. teraz som dala biodermu s spf 50 a hned vybehol pigment na čele, takže jedine dobrý opalovak (ktorý je hutnejsi) na tvar s uv 50. Cez leto cele telo 50 a pocas leta postupne znižujem na 30. A to som fototyp medzi 2-3, ale chránim sa ako blázon. V lete medzi 11-16 sa neopalujem resp nechodim bez pokryvky hlavy na slnko, treba si chrániť totiž aj pokozku hlavy. Plus ruky natieram stále 50 lebo.mam už svoj vek a mam hrozu z pieh na rukách..Do solarka uz moja noha nevkroci absolutne, to je cista rakovina, v zime radsej nahodim prilezitostne samoopalovak.

marcellka32
7. jún 2023

Daylong, Evy pena, na tvár beauty of joseon

majlo1234
7. jún 2023

@barborachors ako to myslis s tymi kozmetickymi opalovakmi? Ved ked ma raz napisane spf 50, tak proste ten faktor ma, ci nie?

Ja som svetla horalka prestahovana na juh, cize sa tiez poctivo snazim chranit. Pehy a znamienka mam aj tak vsade, nakolko travim vela casu von. Ale posledne roky poctivo pouzivam hlavne capicu a spf 50 na tvar hned rano. Cez obed (od 11-16) sa snazim vyhybat slnku, a celkovo sa neopalujem. Dieta obliekam do dlhych veci, a natieram mu telo tiez 50kou.

banalu
7. jún 2023

Mala ma woodenSpoon SPF 50 a mineralnym filtrom. Nosi klobuk a ked chce aj okuliare. K vode plavky a ciapka s spf. Nebyt dlho na priamom slnku 12-15
Ja na tvar SPF 50 cely den, kazdy den, 365 dni v roku 😁 momentalne beauty of joseon, ale dam si aj biodermu aquafluide photoderm spf 50. Mam pehy, takze u mna hned vidno, ked sa nenatriem 😂
Na telo 30-50 podla stupna momentalneho opalenia vacsinou Bioderma photoderm rada.