Vzdy som mala velmi dobru pamat. ked som porodila prve dieta, objavili sa take klasicke problemy, ako zhorsena pamat, obcas tazsie vyjadrovanie, vraj je to bezne. Objavili sa mi vsak aj zvlastnejsie stavy. Pozerala som napriklad film, manzel pride ku mne a pyta sa ci je to ten film s tomom hanksom. Ja ze aky film? A on ze, no ten co si pozerala pred rokom, vies ten o tom a o tom. A pritom on vtedy som mnou ani nepozeral, iba co zachytil, ked siel okolo cez obyvacku. Pozerala som nanho jak vyorana mys, nepamatala som si ani jediny zaber, mala som pocit, ze pozeram film, ktory som nikdy nevidela, nebola mi ani povedoma zapletka. A potom som zazivala uplne opacne situacie. napr. Manzel siel ku znamemu nieco kupit z druhej ruky, ponahlal sa, dostal od policajtov pokutu, doma mi to vyrozpraval. Ja som nanho pozerala, ale ze ved toto sa uz stalo. Nebolo to dejavu, to je okamzity a kratkodoby pocit, ktory trva len par sekund, a odoznieva. TOto naopak bol pocit, ked mi cely zazitok bol stale familiarnejsi a trval dlhodobo, niekolko dni. Bola som presvedcena, ze toto sa uz stalo, v minulosti. Podobne situacie sa mi diali v roznych intervaloch, tykali sa nielen vizualnych podnetov ale aj cuchovych, sluchovych a tak. Postupne slabli, tak som to hodila za hlavu. Po druhom porode sa to vratilo. Pribudlo mi k tomu ale cosi ine. Ked mal syn par tyzdnov, zacal mat zdravotne tazkosti. Zle spal, som bola aj unavena. Nemohla som zrazu v noci spat. Hnevala som sa na seba, lebo spanok bol strasne vzacny, stresovala som sa, ako budem na druhy den fungovat. Nad ranom som zaspala asi na 2 hodky lahkym spankom. Snival sa mi sen. O dcere a nieco v skolke. Potom som musela vstat. Vobec som nebola unavena cely den som fungovala fantasticky. Poobede prisiel zo skolky mail, v ktorom ma upozornili na nieco, co sa mi v tu noc snivalo. Bolo to cudne, ale vravim si nahoda. lenze ja som v nasledujucich tyzdnoch mala dalsie take sny. Snivalo sa mi ako ochorela babka tazkou chorobou. A ona fakt behom par tyzdnov ochorela, a umrela. Snivalo sa mi, ako sa dusi male babätko, vyteka mu tekutina z ust a o par dni sa topil moj syn v bazene. Princip bol vzdy ten isty, celu noc som nemohla spat, nad ranom zaspala, a cez den ako rybicka. Takych snov bolo viac, potom to ustalo. Ustali aj tie problemy s pamatou, oboje sa objavi uz iba vynimocne. Verte mi, myslela som si, ze mi asi sibe, ze mam nejake fantasmagorie. Ale nie, bola to pravda a neboli to nahody. Pretoze teraz sa mi to uz nedeje. Musim asi uznat, ze je cosi mimo nase bezne chapanie a mne sa tam cosi otvorilo, akesi okno, a to sa zase zavrelo. Ci to bolo porodom, ako vynimocnym stavom, plnom kolisani hormonov, alebo unavou, neviem... bola som aj u lekara, na neuro, u psychiatra, robili mi vysetrenia, CT, nic sa nenaslo, som v poriadku.
Nikto ste take nemali?
Mala som to podobne ako ty, este horsie by som povedala. Ale ja som to mala z dlhodobeho deficitu spanku. Maly nespal, potom mal vysoke horucky. No jedno s druhym. Ale pamat sa mi vratila 🙂 Ked mal maly 1, 2, 3 roky tak som chodila na francuzstinu. Ostatni si pamatali 80% zo slovicok, ja 20% 🙈 A teraz som otvorila knihu FR, lebo sa vraciam na kurz a predstav si, ze si vela pamatam. Dokonca mam v pamati aj veci ktore som si tam podla mna ani neulozila, pretoze som si nebola schopna nic zamapatat. A 3x hura su tam 🙂 Ako spim, mam menej starosti s dietatom v zmysle ze mi nezamestnava mysel 24/7 tak mozog uvolnuje kapacitu aj na spomienky 😀
@kittykat22 Toto mi povedala aj neurologicka, ze to je z unavy a problemov.
@barboritta A deje sa ti to este?
to nie je problem s pamatou ale ze si bola permanentne unavena, ja som mala svojho casu velke rodinne problemy, v kuse som na ne myslela doslova 24/7 a ked si na mna prehovorila videla som ze ti idu usta aj nejaky zvuk ale mne do hlavy nic.... ked je mozog prilis zamstnany alebo unaveny brani sa ako vie
Občas,ale mám teraz také blbé obdobie,je to únavou a stresom
Toto nepíšem ja?