Mali ste pupočnú herniu?

smolinka024
29. jún 2020

Ahojte, mala niektora z vas pupocnu herniu a dala si ju chirurgicky odtranit? Ako prebiehala rekonvalescencia? Alebo ju niektora mate a neriesite ?!

leamax
1. dec 2020

@smolinka024 neviem, ci uz si si ju dala operovat a odpoved prichadza neskoro...ja som mala, vznikla mi v tehotenstve. kedze som vsak mala ine, vaznejsie zdravotne problemy, 2 roky mi ju nechceli operovat. ked sa mi zasekla, bola to riadna bolest teda. nakoniec som skoncila akutne na chirurgii, ledva som tam doslam zvijala som sa od bolesti. 2 dni ma chceli nalievat infuziami od bolesti, ktore som odmietla, kedze to nemalo vyznam (neviem, dokedy mi ich chceli davat, ked som mala ocividne zaseknute crevo, co aj sono potvrdilo). nakoniec, po osobnom rozhovore s primarom ma zoperovali. nedavali mi sietku, iba mi ju zasili, kedze ma nechceli mat dlho pod narkozou. rekonvalescencia - no, trvalo to dost dlho, asi mesiac. ale je to veeelmi individualne. synovi robili slabinovu herniu, ked mal 10m a na druhy den po operacii sa tvaril, ze mu nic nie je. aj dr. sa sami cudovali 😀

stanovelky
16. okt 2024

@leamax zaseklo sa ti črevo a to nevieš či je niehaka príčina či to sa môže samo zaseknut s ničoho nič?

leamax
20. okt 2024

@stanovelky akoze v hernii?hernia je diera v brusnej stene.pri akomkolvek pohybe tam to crevo moze vbehnut a zaseknut sa

stanovelky
20. okt 2024

@leamax ahoj ja tam mám dieru normálne si cítim okraje prstami a to črevo mám vonka celý deň sem tam zatlačím dnu iba keď ležím je dnuka celý čas to potom je veľké riziko ?

leamax
20. okt 2024

@stanovelky ja som ho mala tiez dost casto vonku.niekedy to nebolelo a niekedy hrozne.pokial ide zatlacit dnu,tak je to dobre.keby sa tam zaseklo crevo,ver,ze to by si neprehliadla.to su riadne bolesti.a vtedy uz treba ist k dr

stanovelky
20. okt 2024

@leamax mňa to nebolo ale pichá ale inde môže to byť stoho a nevieš keď to bud m mať celý deň zatlacene či to môže ublížiť lebo som pod brúsny pás položila niečo a to tlačilo dnu celý deň

leamax
20. okt 2024

@stanovelky myslim,ze ublizit by to nemalo.syn mal okrem slabinoveho pruhu aj pupocny a prave ten pupocny nam kazali zatlacit a prelepit,aby bolo crievko stale vnutri.no tu dieru ti to nespravi,tu mozes odstranit jedine operacne.
Ci ta to moze pichat inde z toho,to neviem.mna bolelo asi cele brucho,ked mi to vyskocilo.uz si to presne nepamatam,bolo to r.2016,ked mi ho operovali

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanovelky
20. okt 2024

@leamax ďakujem ti za odpoveď ja sa veľmi bojím ísť a mám 7. --5 ročné deti čo nechcem ísť od nich preč. Ho či kedy sa rosplacem ,a deti na mňa pozerajú .no neviem či bude ďalej nemám budúcnosť od kedy to mám zastavil sa život neviem ani rozmýšľať čo bude ďalej nič veľké stresy ty si ten mala kde a ako dlho

leamax
20. okt 2024

@stanovelky mne vznikol na pupku pocas tehotenstva.ked mali deti 2r,akutne mi ho operovali

stanovelky
21. okt 2024

@leamax aha ešte sa chcem spýtať sj brat má niečo na pupku ale nie dnuka ale od pupku do prava 1 CM ale jemu sa to nedá zatlačiť ani mu to nezmizne keď leží stále je to tej istej polohe keď ty si mama pupku dali sa ty to zatlacat ??

leamax
21. okt 2024

Pocas tehotenstva som ho mala stale vonku.potom si to uz vlastne ani nepamatam,ci bol stale vonku,alebo nie.syn ho mal vonku stale,ale on bol babatko vtedy.

stanovelky
25. okt 2024

@leamax tak ty si bola akútne či sa stalo??

leamax
25. okt 2024

@stanovelky ano,zaseklo sa mi to a neslo to uz zatlacit

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanovelky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz