Ahojte. Predčasom som už jednu tému založila ohľadom zdravotných problémov (pribratie, zmena ms, únava). Avšak postupne som pochodila doktorov a všetko mám v poriadku, dokonca aj hormonálny profil mám v norme... Prsia má však bolia už od poslednej jednodňovej ms, ktorá meškala dva dni, ale prišla 6.4.. Tehu je vylúčené aj testom, aj som bola pred týždňom na sone (týždeň po tej ms) a sliznicu mám len 2-3mm... Preto sa chcem spýtať tých žien, ktoré chodia na endokrinológiu, či mali tiež problémy s ms, alebo prsiami. Ja sa snažím objednať k dr, ale stále majú plno a už mi šibe z toho 🙈 preto len takto informatívne som sa chcela spýtať. Plus mi napadlo, keby niečo nie je v poriadku so štítnou žľazou, hormonálny profil by neukázal nejaké výkyvy? Alebo to spolu nesúvisí? Ďakujem za všetky odpovede
@simona92101 na sono pŕs som bola nedávno, všetko mám práveže v poriadku... Prsia má doteraz neboleli, len pri ovu a pred ms... Teraz má pred ms začali tiež, ale neprestávajú. Ale pokiaľ mám výsledky všetkých testov v poriadku, aj hormonálny profil, aj sonografické vyšetrenia, tak už nemôžu so mnou nič robiť 👀 ja som z toho už jeleň... Lebo ja som zas pribrala 11kg za cca 5-6 mesiacov... A tá únava tiež... Možno predsa len stres v minulosti... Mala som toho ozaj veľa a myslela som, že ešte aj zdravotné problémy mi začali, ale keďže výsledky sú ok a ako píšeš, zo štítnej by to nemalo byť tiež, tak bude najlepšie sa dať do kľudu a relaxovať, aj keď stres už dlho nemám, možno sú to následky...
@simona92101 a ms mám tiež pravidelnú, len sa zrazu skrátila, z klasickej 5-6 dnovej mi to skončilo na 1-2,5 dňa... 🙈 Už to trvá od januára, ale všetky vyšetrenia, ako som už písala, mám v poriadku... Ja už neviem... Pred tým som sa sledovala, ale len v tom zmysle, že som vnímala na sebe zmeny.. Nebola to nejaká posadnutosť, ale vnímala som, že niečo je inak... Počula som aj také názory, že to je tým, že som po 30tke a že je to normálne 🤷
vies co u mna bol problem od strednej skoly so stitnou zlazou aj sa teda liecim, ale neviem ze by som spozorovala nejaky problem ci uz v cykle alebo s prsiami.
@tatianna56 lebo som sa dočítala, že štítna žľaza ovplyvňuje aj cyklus... Preto som sa chcela spýtať.. u nás v meste máme len dve endokrinológie pre dospelých a tam sa dostať, je hotový zázrak...
A tiež som počula názor, že po 30tke sa telo mení a že tieto "veci", čo mám, sú normálne 🙄
@levandulova111 ono ta zmena vahy moze suvisiet s vekom,hormony sa menia,uz telo inak pracuje ako predtym, mohla sa zmenit aj MS, ovulacia, citlivost atd. Ja mam 35r,po porode a ockovani sa mi tiez vsetko zmenilo,nikdy som necitila ovulaciu,teraz mam bolesti pred aj pocas,silnu menstruaciu, prsia bolave, zrazu alergie na vselico 🤷♀️
Skus pre pokoj duse tu endokrinologiu,aj ked si pockas,budes aspon vediet na com si.drzim palce
Mne napríklad keď robil gyn hormonálny profil tak štítnu žľazu nekontroloval.. takže si treba zistit že čo ti vlastne bral. A sz ovplyvňuje aj menzes, keď mňa horšie hodnoty mám dlhy menzes keď lepšie tak kratší
Kludne to moze byt aj stitna zlaza. Ja odporucam sono stitnej pretoze mne z krvi nezistili ze mam problem so stitnou len na sone.
A na sono ta moze poslat aj obvodny lekar nie len endokrinolog.
@simona92101 no ja som pred prvým pôrodom mala ms takú, že som až zvracala, teploty, kŕče.. doslova nepoužiteľná. Po prvom pôrode ms ako zo sna, ani som nevedela, že ju mám. Po druhom pôrode už bola zas horšia, ale stále sa to dalo zvládnuť a vedela som fungovať. Po treťom pôrode sa ms už nezmenila, ale za to ovu som začala cítiť, pred tým som nemala šajnu, kedy ju mám. Teraz už keď ma začne bolieť podbruško, hlien sa mi zmení a pichá má vaječník, plus pobolievajú prsia, viem, že sú plodné dni... Mne to trvá tak 2-3dni tieto bolesti aj hlien.
Ms však z 5-6 dní prešli do 1 dňa, Max 2,5 a aj to ten druhý deň, alebo pol dňa už len špinenie...
Sme to preberali s maminou a môže to byť aj následok stresov, v septembri som nastúpila pri 2 deťoch do školy, potom mi pred vianocami zomrel otec nečakane, plus sviatky, bolo toho veľa... A potom zrazu toto... Ale tú endokrinológiu si určite vybavím. Ďakujem 🙏
@ninka99865 mne sa zrazu úplne skrátil. Môže to byť veru aj nárastom váhy, možno aj zo stresu, možno kvôli štítnej. Určite si to dám pozrieť, nech mám už komplet všetky vyšetrenia za sebou... Ale mne dr robila komplet hormonálny, plus prolaktin, a mamina pracuje v nemocnici, pýtala sa na to a vraj, keď doktorka robí hormonálny profil, vraj by tam tie hodnoty neboli ok, keby je problém so štítnou. Tak ja už neviem 😁 ale samozrejme pôjdem na tú endokrinológiu...
@renata1405 hej hej, určite tam pôjdem, ja som taká, že chodím len na preventívky, pokiaľ tam je všetko ok, neriešim. Ale táto zmena celková ma znepokojila a keď som sa už rozhodla ísť k dr, tak už komplet všetko skontrolovať...
@all ďakujem baby za rady, nech sa vám darí 🙏🤞❤️
@levandulova111 ak by si mala problem so stitnou zlazou,odber krvi by ti to ukazal-boli by zvysene hodnoty,a na zaklade toho by ti lekar dal odporucanie.nemyslim si,ze bolest prs ma suvislost s necinnostou stitnej zlazy.gynekolog ti na to co povedal?robil vysetrenia?
Mne to ukazal rozbor krvi u gynekologa,bola som velmi unavena,schudla som,na krku hmatatelne hrce a tazko sa mi prehltalo.MS som mala pravidelnu.