Mali ste problém s bolesťami kĺbov počas dojčenia?

klaudusi
15. máj 2015

Posledny dva tyzdne ma dost pobolievaju klby, ale hlavne clanky prstov. Nemala ste niektora podobny problem co to moze byt? 5 mesiacov kojim, ci to nahodou nemôže byť z toho. Dakujem vopred za rady.

viera77
15. máj 2015

u mna je to aj teraz takto isto, celkovo mam vaznejsie problemy s pohybovym aparatom, este pocas tehotenstiev ako tak ok, ale pocas dojcenia citim kazducku kosticku, chbtica a bedrove klby ani nehovorim a prave tieto dni mam uz problem dostat sa do drepu, kolena velmi bolia.....treba zvysit prisun vapnika, vitaminu D a mineralov a vydrzat, po ukonceni dojcenia sa telo opat da dokopy, ved teraz odovzdavas mnozstvo vapnika, vitaminov a mineralov drobcekovi....a uzivam Prenatal od Jamiensona, tablety Vitacalcin a kazdy den lyzicku rybieho tuku 🙂

petrapod
16. máj 2015

Ahoj, ja som mala bolesti hlavne tie clanky prstov a hlavne v noci do cca 9 mesiacov od porodu, potom to uplne preslo, tiez si myslim ze mi nieco chybalo, citala som o tom vitamine D, ale je len na predpis a k doktorke som nemala cas ist:(

stella26
16. máj 2015

Dojcim,mala ma 4 mesiace a teraz to zacina...priserne ma bolia kolena,tiez som s tym mala problemy ked som dojcila starsiu...mimo obdobi dojcenia som ziadne problemy nemala..

monique82
17. máj 2015

Ahoj, ja som mala rovnaký problém, len po týždni som sa už nedokázala postaviť z postele. Bola som u lekára na odber krvi: testy na boreliózu, krvný obraz. Pobehala som ortopédiu, v krvi len zvýšená kyselina močová.
Stačilo nasadiť vitamín D a makový olej - (čajova lyžička ráno a večer ) a za 5 dní bolo všetko OK.
vitamin D http://www.generica.sk/produkt/vitamin-d3-800-i...
makový olej http://okplus.sk/makovy-olej-250-ml

damadama
27. máj 2015

ženy, zvýšte si príjem vitamínu C aspoň na 1000mg/deň. Cčko syntetizuje tvorbu kolagénu v kĺboch a pri užívaní vápnika-čo je iba na kosti, nie na kĺby-znižuje vápenateniu ciev. A samozrejme D3 je dôležité = slniečko a doplnkové vitamíny aspoň 1200 I.U. Tieto vitamíny potrebujú aj bábätká=cez mliečko sa k nim dostanú.

samathi
25. okt 2022

@klaudusi @stella26 @viera77 ahojte zienky... Je to starsia diskusia, ale momentalne mam rovnaky problem s bolesťou klbov pocas dojcenia, hlavne na prstoch. Co vam vtedy pomohlo? A ako to bolo po kojeni. Ďakujem za každé info 😘