Mali ste poporodné zranenia?

1. dec 2022

Mali ste poporodne zranenia? Ako dlho ste sa hojili po prirodzenom pôrode?

kamarelo10
1. dec 2022

Pri synovi mozno mesiac, pri dcere som nevedela že som bola šita

sara07
1. dec 2022

pri prvm dobrého pol roka, som mala problém chodit mesiac a sediet, ale to bola mäsiarina lebo mudr zaspával na stoličke
pri poslednom som ani nevedela že som rodila vôbec ale to bol boh mudr čo sa mi venoval a rodil so mnou

ivangeline
1. dec 2022

Nepamatam sa. Po tyzdni som fungovala fajn. Len caste sprchy a vetranie. Ako skor slo o blby pocit ako fyzicky ozaj este nutnost hojenia.

petamich
1. dec 2022

pri porode mi museli pomoct VExom (velka hlavicka a dieta vlastne tiez), takze som mala obrovske vnutorne sitie + dva kozmeticke stehy na hradzi, mesiac som nevedela sediet a chodit poriadne a potom nejako postupne...a ako bonus sa mi niekolko mesiacov po porode v jazve vytvorilo to zive maso (ludovo) a musel mi to lekar odstranit, tak snad uz bude pokoj 😂

optame
1. dec 2022

Po prvom porode mesiac, som sedela na nafukovacom kolese a miesto sitia bolo opuchnute cca 3tyzdne. Po druhom porode som na druhy den sedela v tureckom sede 🤗

kleopatra114
1. dec 2022

Pri prvom sa mi zapálilo šitie , tak takych 10 dni som nerada sedávala na tvrdých stoličkách 🙂. Pri druhom som ani nevedela , že som rodila , tusim jeden maly kozmetický stich, hneď po príchode z nemocnice som normálne upratovala , chodila na prechádzky , …

amelie2017
1. dec 2022

Ano, pri prvej dcere mi museli urobit nastrih, mala kratku pupocnu snuru, stehy sa mi rozrthli , nanovo nesili, lebo uz bolo vraj neskoro. Tak som sa cele sestonedelie trapila, uplne ok to bolo az po 3 mesiacoch. Po druhom porode som nebola sita, hned ako ma doviezli na izbu som fungovala. To bol taky strasny rozdiel. Nieco uzasne.

elis248
1. dec 2022

Pri obidvoch pôrodoch asi nástrih (neviem, nepýtala som sa) a následné šitie. Hojenie som ani nevnímala, bolesť bola asi 2 - 3 dni po pôrode, opatrne som si sadala asi týždeň, ale šlo to. Horšie bolo, že ma bolela celá panva a kĺby. Každý krok ma neskutočne bolel. Trvalo to asi 2 mesiace.

autor
1. dec 2022

To aby sa človek aj bal rodit prirodzene 😭

katka281
1. dec 2022

Neboj sa, urcite nechod rodit so strachom. Treba sa tesit na babatko. Mna tiez nastrihavali, rodila som 36hodin, zasita som bola az "po usi" 😄 nebolelo to az tak ako som si myslela ze to boliet bude... trosku zabolelo ked som si neopatrne sadla, cesta autom z porodnice bol tiez kulturny zazitok. Ale silne bolesti to vobec neboli, za beznych okolnosti som ja osobne ziadnu bolest necitila, len to bol neprijemny pocit. Patrim medzi tie stastne zeny bez komplikacii, budes patrit medzi ne aj ty, uvidis 🍀 drzim palce!

zuzi0911
1. dec 2022

Rodila som 2 x prirodzene, vyvolávanie pôrody..nástrahy,šitie a behala som po 2 hodinách.. akože neprijemne to bolo,ale bolestivé nie
Neboj sa.

sandria
1. dec 2022

Odporúčam od 8 mesiaca aby partner robil masáž hrádze je na to špeciálny olej, návody sú na nete fakt obrovský rozdiel z vlastnej skúsenosti nemala som ani jeden štich pri druhom pôrode, pri prvom to bol masaker na to nechcem ani spomínať

1mina
1. dec 2022

Prvy krat asi dva mesiace, druhy som rano mala pocit ze som nerodila

elis248
1. dec 2022

Prirodzeného pôrodu sa netreba báť. Prvý aj druhý krát som vždy povedala, že nech ma kľudne aj "rozdrapí", ale nech sa bábätku nič nestane. Mňa nech aj pozašívajú, to rozchodím, ale ak by mal maličký nejaké trvalé následky kvôli komplikáciam pri pôrode... proste to nie. A to mi pri oboch pôrodoch prepichli vodu a prvý bol aj s vyvolávačkou (pôrod nechcel postupovať).

sara07
1. dec 2022

lahšie sa to hojí aj lahšie sa staraš o dieta atd ako po cisarskom
ten prirodzený je to zariadené od prirody že kopu veci ani nevnimaš poriadne, aj na tu bolest rychlo zabudneš,
skôr si zaplat ak máš pôrodníka napr. na izbe bola baba prvy pôrod 3 stehy napr hej to je rôzne

domisha02
1. dec 2022

Asi 2 týždne som nevedela poriadne sedieť ,potom už to bolo lepšie