Mali ste popôrodné komplikácie po spinálnej anestézií?

cowboyka1908
16. jan 2015

ahojte, stretli ste sa už s tým, že po pôrode máte komplikácie v podobe bolesti miesta vpichu po spinálnej anestézií po sekcii? Som štyri mesiace po pôrode a niekedy sa neviem ani postaviť, pretože mám pocit, že mi pukne drieková oblasť, resp. ak urobím prudší pohyh, tak ma bolí celá chrbtica. Začnú ma neskutočne bolieť kríže, niekedy tá bolesť vystreľuje až do nohy, prevažne v ľavej časti, mravenčia mi ruky atď... Tetánia nebola dokázaná = absolvovala som testy, syndróm karpálneho tunela = mierny stupeň. Brala som nejaké lieky, ale tie pomohli na chvíľočku... Neviem, či mi správne napichli tú miechu, keďže to malo byť už v poriadku. Cvičiť nemôžem, pretože mi to malý zatiať nedovoľuje... Ďakujem za odovede, ak má niekto rovnakú skúsenosť.

karolinasc
16. jan 2015

ahoj. Mala som spinalku. uz pred porodom ma bolievala chrbtica ale od spinalky ma bolia krize. Aj maserka potvrdila blok v driekovej oblasti. To som pred porodom nemala. Mam vsak celkovo a dlhodobo zle drzanie tela, takze aj to moze byt problem. Pomohla mi odborna masaz, ale mala by som chodit pravidelne.

zuzika18
16. jan 2015

Na začiatku som mala bolesti celej chrbtice, hlavne krížov, mravčanie a bolest pravej ruky. To najhoršie trvalo asi 2 mesiace. Mala som normálne malého dvíhat pravou rukou. Po dvoch mesiacoch to postupne slablo . Celkovo som pocitovala diskonfort cca do 6 mesiaca po porode. Nemohla som ani brucho nejako do vtedy zatažovat. Teraz sa už cítim super.

ludmilaka
16. jan 2015

Ahojko, mne spinál nezabral a kým pochopili, že naozaj všetko cítim, malá už bola von a ja odpadnutá. Došlo k neznesiteľným bolestiam hlavy z dôvodu opuchu miechy, ruky som nemohla zohnúť, ani sebs ohnúť. Poslali za mnou fyzioterapeuta a ten mi dal nejake ruske lieky. Zabralo to len na chvíľku. Povedali mi, že mám piť veľa kávy a že sa dá urobiť nejaká zátka v mieste vpichu. Prešlo mi to po 3 týždňoch samé, ale miesto vpichu je citlivé a ruky tŕpnu.. Vraj mi tá látka nepresla miecou lebo mám zrasty v chrbtici. Sküs to riešiť s fyzioterapeutom, prípadne sa informuj na tú zátku.

bielavila
17. jan 2015

ahoj to ako myslis ze ti spinal nezabral? to ti urobili sekciu pri plnom vedomi a ty si citila ako ta rezu??? dobre som to pochopila?

qwerty81
17. jan 2015

Mne spinal nezabral. Stale som citila, tak mi nakoniec slahli narkozu. Neviem ci to bolo tym, ale nevedela som sa z porodu spamatat este asi pol roka. Bolesti hlavy ani nie, len som sa citila stale slaba, triaslo ma, bolo mi na odpadnutie. Nevladala som ani chodit. Doteraz mi trpnu cele ruky. Ale fakt netusim, ci je to sposobene spinalom.

daisylucky
17. jan 2015

S tymto som problem nemala, ale mala som priserne bolesti hlavy.

kengurica
17. jan 2015

Ja som mala spinal pri oboch detoch a komplikacie ziadne....

cuculik1
17. jan 2015

U mna spinal uplne bez komplikacii.

aristka
17. jan 2015

nie, nemala som žiadne problémy...

cowboyka1908
autor
20. jan 2015

no super a dá sa tým bolestiam nejako predísť resp. nepoznáte nejaké cviky?

cowboyka1908
autor
20. jan 2015

@ludmilaka fuuuha, to myslíš vážne, že nezabrala, mňa napichovali cca na 5-6 krát a už som jej chcela dačo povedať, ešte si musím zistiť meno lekárky, čo mi to napichovala

lukasko12
26. sep 2020

Baby ja sa hlavne bojim aby nedoslo nejakemu krvacaniu a aby som prezila strasne sa toho bojim