Mali ste po roku od prekonania boreliózy stále pozitívne protilátky?

23. jún 2020

Ahojte, stretol sa niekto s tým, že po roku od prekonania boreliózy a preliečení antibiotikami sú stále pozitívne protilátky na aktívne ochorenie?

panelacikova
23. jún 2020

samozrejme. ochorenie nie je vyliečiteľné. je len potláčané dobrou imunitou. akonáhle imunita klesne, baktéria sa vycystí z buniek a opäť vyčíňa. ja som momentálne tiež poriadne na tom zle a mám ju opäť pozitívnu bez toho, aby v tom mal prsty kliešť. skrátka mám oslabenú imunitu. a kopu, kopu problémov z borelky...

autor
23. jún 2020

@panelacikova Moje nervy, som si myslela, že keď dojem tie antibiotiká, tak budem už v pohode. A je možné, že by mi len pomaly klesali tie aktívne protilátky ? Alebo po roku by to už malo byť na nule? Minulý rok mi doktorka hovorila, že by som mala mať v krvi, len že som ju prekonala. A ja to mám aktívne stále. A môžeš mi povedať, aké problémy ti to robí?

panelacikova
23. jún 2020

ako dlho si brala ATB? ja v istom čase 7 mesiacov a to 3-4 kombináciu.... a mesiac ešte k tomu priamo do žily. no. kde by som začala. asi od hlavy.
bolesti hlavy, pískanie v ušiach, zahmlievanie oka (oboch na striedačku), silné bolesti v očiach (imitujúce migrény), bolesti krčnej chrbtice, svalov rúk, kosti rúk, bolesti celého brucha (mám aj "dráždivé črevo", no myslím, že je to z boreliozy), brucho vie bolieť niekedy neskutočne kruto, už nechodím na pohotovosť, po tom, čo som tam za posledné roky bola asi 5x ma to už nebaví, nikdy nič nenašli... keďže základný krvný obraz ti neukáže boreliozu. a na pohotovosti robia KO a potom nejaké špecifické napríklad pankreas apod. ale nik na borelku 🙂 preto si myslím, že aj to brucho je z toho a už nechodím na pohotovosť, už len pretrpím... čo sa týka nôh... svalové slabosti nôh sú už dosť časté (minimálne raz za týždeň mám pocit veľmi slabého ľavého stehna). a taktiež kosti alebo aspoň pocit, že bolia kosti. z ničoho nič. napríklad koleno. fungujem a zrazu bolesť v kolene aj bez akéhokoľvek predchádzajúceho pohybu. proste nič (už sa mi to stalo možno 10x za tých 6 rokov, čo s tým bojujem), najčastejšie je to koleno a potom chodidlá. takisto bolesť v chodidlách z ničoho nič. akoby zrazu som mala oslabené kosti alebo kĺby alebo neviem čo, jednoducho bolia tak, že mám problém našliapnúť. záver: kolujúce bolesti celého tela. OL ma už vyslal dokonca aj na špeciálne reumatologické vyšetrenia - z ich pohľadu som OK. neurológ - OK. gynekológ - OK. nik z nich sa však (okrem reumatológa) nezameral na borelky. a bác... odbery z 15.5. ukázali aktívnu fázu a ver mi, že kliešte som nevidela žiadne. vyhýbam sa tráve ako čert krížu... napokon, celú "koronu" som bola viac-menej doma v paneláku, takže fakt je to z oslabenej imunity.

panelacikova
23. jún 2020

ach a ešte moje "obľúbené" svalové zášklby. keď mi začne šklbať svalmi, radosť žiť :( stále mi niekde šklbe. skončí v ramene, začne v oku. skončí v oku, začne v stehne....atď.... niekedy to trvá aj pol dňa-deň... inokedy s párhodinovými prestávkami aj 2-3 dni

autor
23. jún 2020

@panelacikova no výborne. Ja som brala myslím nejaký penicilín tri týždne. A to mi ich obvodná ani nechcela dať,že podľa jej to borelióza nebude. Hlavne, že som mala fľak ako dlaň. Ale nevyzeral ako z učebnice,tak nevedela,čo robiť. Fľak sa mi zvacsoval,tak som nakoniec išla na kožné a tam mi vynadala, že kde som doteraz bola. Ja mám tiež všelijaké zdravotné problémy,lenže mám aj celiakiu,aj osteoporózu,tak neviem, kde je príčina. Aktuálne liečenie je také,že o tri mesiace nám ísť na kontrolný odber,či to kleslo alebo stúplo. Dovtedy nič.

little_honeybee
23. jún 2020

Ahojte, prosim nemate nahodou foto toho flaku? Ja mam nieco velmi slabucke no nezda sa mi, mala som kliesta ale nemam ziadne problemy. Ake ste mali priznaky? Dakujem za odpis

autor
23. jún 2020

@little_honeybee no veru nemám foto. Ja som si našla kliešťa na chrbáte. Manžel si nebol istý, či ho vytiahol celý,tak som bola u Mudr., ta sa mi tam porypala. Ostala mi tam chrasta,postupne zmizla. Po troch týždňoch som vedľa tej chrasty zbadala fľak. Ten fľak ma svrbel a bol taký vystupeny nad úroveň kože. Potom sa mi urobil menší fľak aj v mieste vpichu a postupne sa zliali dokopy. Predtým pár dní ma bolievala hlava a cítila som sa,akoby som išla mať chrípku.

little_honeybee
23. jún 2020

Dakujem za odpoved. Po atb flak mizol, ci zostal prosim?

autor
23. jún 2020

@little_honeybee postupne zmizol. Najprv tak zbledol,až po nejakom čase zmizol úplne.

little_honeybee
23. jún 2020

Dakujem.. ja mam len taky bledo ruzovy ojruh okolo, ale uz mam pocit ze si ho tam sama nahovaram 🤦🏼‍♀️

scila
23. jún 2020

Mňa poslala obvodná k neurologičke kvôli tomu, že mám stále borelióza v krvi a neurologička, že to je normálne, že tie protilátky sa znižujú len veľmi pomaly. Mne ostala svetloplachosť.

nella1405
23. jún 2020

Áno, a tiež treba skontrolovať aj koinfekcie keďže často idu ruka v ruke s boreliozou, a to chlamydia plucna, bartonela, mykoplazmy a kopec iných.. ja som to mala v hroznom stave a momentálne mi ostala “len” bolesť v hrudi takmer každodenná

lienocka2808
23. jún 2020

no nepotesim ta. ja sa liecim uz 12 rokov. raz dobre, potom sa to znova vrati. mam za sebou 3/4 rocnu liecbu stvorkombinaciou silnych atb. aj tak mi to nepomohlo. AK chces tak napis spravu. mam dost skusenosti, bohuzial.

terezka1947
24. jún 2020

@panelacikova ked tak citam,co pisrs,fuuuuha,tak manzel to ma.
Prekonal s jednymi atb boreliozu.....ale ma take stavy,kt.popisujes obcas.
Ako s tym bojujes?chodis pravidelne na kontroly?ci len posilnujes imunitu?

simca06022011
24. jún 2020

Nie nestalo, chlap mal vazny stav, boreliozu mu zistili az z odberu miechy a bral ATB a kopec vitaminov a este aj on si nejake doplnky nakupil az pokym protilatky neklesli, skoro 3 mesiace to trvalo (vyse mesiaca bral ATB do zili, najskor v nemocke a potom infuzne chodil na infekcne). PN bol trochu viac ako pol roka..

panelacikova
24. jún 2020

@terezka1947 takto ti to napíšem. chodila som do BA k Ďurovskej. tá bola extrémistka na ATB. áno, pomohli mi síce v tých najhorších stavoch už, ale po 7 mesiacoch som ich musela vysadiť, lebo sa pridružili ženské problémy pre zničené prostredie kvôli ATB. potom som si rok kupovala bylinnú liečbu (stála ma cca 150 eur mesačne) a tá ma ešte udržiavala. potom som však odišla od chlapa a mala som výrazne menej peňazí a tak som nechala byliny bylinami. ale relatívne som sa dobre držala zo 2-3 roky ešte po bylinách. problémy mám obrovské posledný rok asi. stále niečo, každý deň. nekonečný príbeh... ešte som zabudla dodať, ktosi píše vyššie, že problémy s dýchaním, aj ja mávam občas stavy, že ma "bolí" keď dýcham a nesúvisí to s koronou 🙂 mám to také už x mesiacov, možno aj rok-dva. príde-odíde... a s tým asi súvisia aj srdcové arytmie a tachykardie. proste ja mám pocit, že sa rozsypávam. momentálne to neriešim už nijak, lebo beriem pravidelne už niekoľko rokov C-čko, B-čko, železo, ale tak, že požiadam raz za rok lekára, aby mi premeral prvky, aby som nebola predávkovaná. na to si dávam pozor. teraz mi na ňu prišli len kvôli tomu, že lekár ma odoslal do PN do reumatologického ústavu, tam som spomenula tieto moje boje a lekárka mi dala vziať aj borelku a tá šup - pozitívna... a ešte mám také návaly tlakov alebo ako by som to nazvala. z ničoho nič sa mi krúti hlava, je mi na odpadnutie.. už viem, že keď si vtedy zmeriam tlak, pohybuje sa mi spodný medzi 32-40 maximálne. áno, je to neuveriteľné, ale už som si urobila x takých fotografií s tlakomerom, dokonca som si merala v práci pred kolegyňou, čo mi neverila. tlakomer je dobrý, už si ním meralo kopu ľudí tlak a bol OK. aj mne meria pekný tlak. ale keď príde tá situácia, že mi je zrazu na odpadnutie, tak spodný sa hýbe 32-40... horný ako kedy... 80-90 - takže tiež nízky. mám proste neskutočne nízky tlak celkovo a pri "atakoch" ešte horší... ešte som sa chcela opýtať aj teba
@lienocka2808 tiež máš takéto problémy ako opisujem tu a v príspevku vyššie? (v tom treťom komentári zo včera) ?

lienocka2808
24. jún 2020

@panelacikova ahojky, no mne to zacalo zvysenymi teplotami, bolestami svalov, neskutocnou unavou, tocenim hlavy a pocitom akoby som mala lavu stranu tela slabsiu, potom prisla derealizacia, akoby som nebola v realite - tazko to popisat. Pochodila som miliardu vysetreni. A nic. zacala som sa liecit az po velmi dlhom case u Durovskej, avšak bez ucinku. mne to znicilo zaludok ta liecba, nemohla som uz pokracovat dalej. Stalo ma to strasne vela penazi bez efektu. Boreliozu mam raz v akutnej faze, potom prejde do chronicity a takto stale dookola. v podstate tych 12 rokov sa necitim dobre. byvam unavena, bolia ma svaly, hlava. Dakedy dobre, dakedy horsie, ale nikdy som sa necitila uz ako pred tym.

panelacikova
24. jún 2020

@lienocka2808 no presne tak sa cítim aj ja. asi to máme podobné :(

tehulka2016
28. jún 2020

Ahojte, na konci maja mi bola potvrdena borelioza. Brala som 3 tyzdne atb, pri ktorych mozem kojit. Bola som na infekcnom kde mam prist o 3 mesiace znovu na odber krvi. Druhy den ma zacala boliest noha- vnutro lytka az po clenok. Bolest je ako po krci, stuhnutom svale. Je to priznak? Druha faza? Co mam robit? Mam ist k vseobecnej alebo zas na infekcne? Daju mi nieco od bolesti alebo je potrebne sa s tym naucit zit? Su nejake lieky co naozaj zaberaju??ze ten stav sa zlepsil pripadne borelioza sa vyliecila?

rozvod
7. júl 2020

Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. V decembri 2018 mi zistili boreliozu a aj to až po 9 mesiacoch teplôt, únavy, bolesti kĺbov. Najprv ma liečili na mononukleozu, potom mi zistili pľúcne chlamýdie, mykoplazmy, po odobratí asi 60 antibiotík a PN 3 mesiace som sa sama objednala na infektológiu, kde mi zistili, že mám boreliozu, ale keďže som práve dobrala 60 ATB, tak mi už nepredpísala žiadne. Nechali ma tak, že to som už všetko prekonala. Bolesti kĺbov , únava, všetko pokračovalo. Aby toho nebolo málo v novembri 2019 som musela ísť súrne na operáciu žlčníka, mala som polyp cez celý žlčník. Chvíľku som sa naozaj cítili super , no a posledné asi dva mesiace odznova bolesti kĺbov, už ma neposlúcchajú ruky, všetko mi padá, bolí ma koleno, som neskutočne unavená. Tak ma doktorka poslala ortopédovi a reumatológovi. Tak jej hovorím, zoberte mi na plúcne chlamýdie a boreliu ešte raz testy, že na čo, Hovorím, len mi to zoberte. A výsledky ? Znova pozitívne , plúcne chlamýdie mám 21,000 IGG pozitívne a boreliózu mám 1,02 igm hraničnú. Ale začiatkom roka som si dávala robiť testy a všetko som mala ok. Ja som z toho už na nervy. Myslíte, že budem musieť znovu brať antibiotiká ? A bude nutná aj práceneschopnosť ?

lienocka2808
7. júl 2020

@rozvod niekedy je nutne brat 4 kombinaciu antibiotik aj viac ako dva roky. Proste do uplneho vyhubenia bakterii. V chronickom stavr to uz byva obtiazne a nie vzdy uz mozne. Ja som brala 4 druhy atb 3/4 roka a nepomohlo mi to, musela som prerusit liecbu lebo telo uz nezvladalo. Tym padom to nemam doliecene a vracia sa mi to.

lienocka2808
7. júl 2020

@rozvod ak nechcrte brat atb, existuje este bylinna liecba boreliozy. Pozrite si Buhnerov protokol.

rozvod
7. júl 2020

@lienocka2808 ok ďakujem pekne 🙂 , ešte sa chcem spýtať na tú PN, myslíte, že bude nutná pri borelioze a ešte aj pľúcnych chlamýdiách ? Neviem , čo presne tie hodnoty igg, igm a iga znamenajú. ČI to ukazuje , že je to prekonané alebo akútne, neviem.

lienocka2808
7. júl 2020

@rozvod igg znamena prekonanu infekciu, moze byt aj chronicka, alebo prekonana a telo ma proti nej vytvorene protilatky. Igm je aktivne prebiehajuca infekcia, a iga je tusim skora faza infekcie (zaciatok). Tu pn musite sama zvazit, ci zvladate chodit do prace. Ja som mala aj plucne chlamidie aj boreliozu aj ine koinfekcie este a pocaa liecby som normalne chodila do prace. Bolo to narocne. Lebo ta unava bola velmi velka, avsak nepracujem fyzicky tak sa to dalo. Ked bolo najhorsie zobrala som si dovolenku. Mne naozaj staci sa vyspat 2 hodiny a je to omnoho lepsie.

rozvod
7. júl 2020

@lienocka2808 no veď to, že tá únava, ja si len sadnem na gauč a už spím, aj v robote si musím za stolom pospať chvíľku 🙂 , ešteže máme kanceláriu tak, že nás nikto nevidí 🙂 .

lienocka2808
7. júl 2020

@rozvod a tu unavu mavas kazdy den, ci iba niekedy? Skus si odsledovat ci sa ti to v pravidelnych intervaloch cca 4 tyzdne nezhorsuje.

rozvod
7. júl 2020

@lienocka2808 každý boží deň a v posledných dňoch horšie a horšie, kĺby K.O. a ešte tá neskutočná únava. Ešte sa chcem spýtať ten Buhnerov protokol, čo je to ? Kniha ?

panelacikova
7. júl 2020

@lienocka2808 ja to isté. Tá istá kombinácia, ten istý čas. V roku 2015. Teraz sa mi to celé vracia, sype...

panelacikova
7. júl 2020

@rozvod to je liečba bylinkami. Možno nájdeš aj na internete o Tom dosť popísané. Kedysi sa dali kúpiť bylinné preparáty v luhacoviciach, tam stredisko zrušili. Dajú sa ešte zohnať z Nemecka, ale už neviem, na akej adrese..

rozvod
7. júl 2020

@panelacikova no musím to popozerať, lebo mne len tú knihu dáva na nete a potom nejaké keci o tom, ale nie presne tú liečbu bylinky, asi si budem musieť objednať tú knihu