Mali ste pásový opar?

lilia13
4. okt 2013

mate niekto skusenosti s ochorenim,neviem ci mam presne toto ochorenie,najprv sa mi urobila jedna vyrazka a teraz ich mam okolo niekolko a o par centimetrou dalsie dve,niekedy ma to svrbi a pokozka je velmi citliva az bolestiva a bolin ma neprijemne na boku,vyrazky sa mi urobily na boku pri pravom prsniku a tie dve pod prsnikom,poradte ci je to herpes

iivkaa1
4. okt 2013

ahoj ja som mala pasovy opar ako dieta...a mala som take male vyrazky od lopatky az pod prsnik.... a mna to strasne bolelo,palilo....a je to taky suvisly pas? lebo ak ano,myslim ,ze to herpes...

ematko29
4. okt 2013

vizerá to naozaj na pásový opar.Volá sa to aj herpes zoster.Ja som to mala asi pred 3rokmi.mne sa urobila bolavá vyrážka na čele ktorá nešla vytlačiť,práve naopak ešte sa zväčšila potom sa pridružili ešte pár ,mala som to aj vo vlasovej časti hlavy.Pri sánke sa mi zdurila uzlina ,bolela ma z toho hlava a pokožka bolestivá aj svrbivá.Lieky by sa mali nasadiť čím skôre,lebo neskôr neučinkujú už velmi dobre,ale kto vie hned,že je to herpes,že?Treba dávať nato pozor,lebo tuto chorobu vyvoláva rovnaký výrus ako ovčie kiahne,takže nestretávať sa velmi s ludmi auž vôbec nie s tehotnými ženami.

margieamatusko
4. okt 2013

Mne sa to spravilo na stehne, myslela som si, ze je to nejaký ekzem. Ked sa mi zdurili uzliny, išla som k lekárovi a ten mi potvrdil herpes. Ja by som na tvojom mieste utekala k lekárovi, mozu nastať kadejaké komplikácie.

patrisha2801
4. okt 2013

je to infekcne, treba hned k dokt. po lieky a nej. puder

sjuzan77
4. okt 2013

Podla opisu to moze zodpovedat pasovemu oparu. Radsej treba co najskor k lekarovi, je to vysoko infekcna choroba, kym to nevyluci/nepotvrdi lekar, tak sa vyhybaj hlavne tehotnym zenam a malym detom, pre nich je to velmi nebezpecne.

blueskyka
4. okt 2013

Mala som to pred mesiacom...ako popisujes, vyzera to na pasovy opar...ja som to mala na chrbte a potom vedla bradavky...svrbelo to a zaroven bolelo, nemohla som ani podprdu nosit a niekedy ako keby strpnute som to mala...je dolezite ist co najskor k lekarovi..da ti hned tabletky, aby to zastavil, inak sa s tym budes trapit dlho a bude to este viac bolestive...

agibrej
4. okt 2013

Dobrý den vidim fajn temu...pasovy opar patri do rady herpesovych virusov /DNA/ veľmi to boli a zvykne sa vraciať na odstranenie virusov odporučam z firmy joalis veliendren-na protivirusovu imnunitu a fortevir na zbavenie sa virusov....agi...krasne clanky temy su na stranke joalis potok klikni vzdelavanie a tak sa dostanete k bulatinam a tam treba pozrieť ktory časopis je k virusom...agibrej@gmail.com

marissenka
4. okt 2013

brat to mal tento rok, a dr. mu povedal,ze je to z kiahni!!pri oslabeni organizmu sa virus v tele prebudi...mal mapu vyrazok na chrbte a par na hrudniku...skore uzdravenie..

vanga223
4. okt 2013

Mala som pred 5rokmi a najviac mi pomohla Biolampa. Pasovy opar a vsetky herpesy su vlastne strata imunity, ktore sa nedaju uplne vyliecit - iba utlmit.Mala som lekarku, ktora trpela stratou imunity a ta mi dala rada, aby som uzivala probiotika. Kupejem si ich 2x do roka a zatial je to v poriadku. Este na doplnenie - nie len pre deti a tehotne je kontakt s osobou nebezpecny, ale aj pre seniorov.