Mali ste niekto zväčšenú uzlinu z liekov?

andrej71
6. okt 2019

Mali ste niekto zväčšenú uzlinu z liekov? Mne nabehla na krku pri užívaní lieku Terbinafin Mylan 250. Objavila sa mi aj kožná vyrážka, liek som musel vysadiť po dvoch týždňoch. Uzlina má 3cm a odvtedy prešlo už sedem mesiacov a nezmenšuje sa. Krvný obraz je OK aj krvný rozbor na hematológii. Aj sono a CT mám spravené. Máte niekto skúsenosť s liekovou reakciou a zväčšenou uzlinou? Kedy sa vám začala zmenšovať? Vďaka za info.

lana11
7. okt 2019

@andrej71 kde berieš istotu že sa ti zvačšila uzlina z liekov? Môže to byť náhoda.Ak by to bolo z liekov tak po vysadení liekov by ti zmizla. Robili ti krvní obraz aj na infekčné choroby?? Ja zápasim s uzlinami 10 rokov a neviem z čoho sú, ani lekári to nevedia 🙂

andrej71
autor
8. okt 2019

@lana11 pretože v príbalovom letáku tých liekov bolo napísané že sa môžu zväčšiť uzliny ako nežiaduca reakcia. A ja som mal nežiaducu reakciu, musel som ich po dvoch tyzdnoch vysadiť lebo sa mi spravila aj kožná reakcia, ktorá pretrvávala cca 5-6 mesiacov. Potláčal som to masťou a v takých vlnách sa to objavovalo. Krvný obraz mi dala spraviť obvodná, ale bez nálezu to bolo.

teodozia
10. nov 2019

Ja mam zväčšenu uzlinu pod pazuchou, a tiež všetko OK -hematologia, usg, mamograf akurát CRP-16, Mám to už rok a nemenší sa...

ive56
10. sep 2020

@andrej71 ako ste dopadlj