Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či sa už niekto z Vás stretol s takýmto výrastkom zo zubu. Niekde som našiel ze možno je to niečo čo sa vola divé mäso. Doteraz to bolo ružové a nejako mi to neprekážalo, ale dnes to sfialovelo a trošku krváca. Dá sa s tým trošku aj hýbať a keď som do toho pichol špáratkom som nič necítil, tak neviem či vrch nie je odumretý a len spodok ostal ako tak citelný. Je mi jasné, ze s tým asi treba ísť k zubárovi, ale skôr ma zaujíma na koĺko to je vážne. Ďakujem vopred za názory.
Vazne to nie je pokial sa ti tam nedostane nejaka infekcia. Ako tu ti nic ineho neostava len sa objednat k zubarovi a dat si to poriadne osetrit. Ale tak ako bat sa nejak nemusis
Ked som bola mala tak som mala podobne, kedze sa mi vrch zuba sa rozpadol a do zubara som sa dostala po niekolkych rokoch. Zubarka mi vtedy povedala, ze to bud sa rozrastol nerv a je sanca zub zachranit, alebo spodok zuba je rozpadnuty a je to dasno, v tom pripade zub urcite treba bude vytrhnut. Ale bol to moj pripad, ty mozes mat nieco ine, naisto ti povie len lekar.
Mozes ist rovno na pohotovost toto je zub na vytrhnutie
Tak po 2 dnoch sa to ako keby unormalnilo - zatlacilo sa to naspat a je to ruzove a nie fialove. Preto neviem, ci je to takto OK stav alebo s tym treba ist aj tak nieco spravit ?
@bezmena21- zub je tvrda hmota a nema z toho nic vyrastat makke.takze jasne,ze s tym chod.lepsie to uz nebude a zhorsovat sa to bude.ak chces cakat kym to bude pre teba neznesitelne ,tak kludne ale potom sa nesmies stazovat
urobila sa ti krvná zrazenina? ktorá chce ochrániť tú dieru pred infekciou? toto sa robí po vytrhnutí zuba a je to tkanivo, ktoré tam má ostať , znak dobrého hojenia, ale k stomatologovi chod