Mali ste niekedy pocit zovreta hrude?

eli1212
17. feb 2021

Ahojte nestretol sa niekto s niecim podobnym ? Obcas pocitujem akoby nahle zovretie hrude/ srdca a zostanem vzdy velmi vylakana je to velmi neprijemne aj ten pocit aj nasledne ta obava...bola som aj na kardio a vysledky som mala super doktor sa pytal na stres a podobne ci nemam doma problemy v praci ale ja niesom si vedoma nejakeho vedomeho strachu a sem tam sa mi zopakuje toto zovretie a trva par sekund a potom pocitujen aj busenie srdca😔😔😔

mez
17. feb 2021

Je to panická porucha.

eli1212
autor
17. feb 2021

@mez no hej tiez hovoril doktor ze to byva pricina len vobec som si neni nicoho vedoma doma aj v praci pohoda...jedine co viem ze pred casom ked ma prepadlo z nicoho nic busenie srdca odvtedy sa bojim a stale na to myslim a sledujem sa a je to zly stav velmi obmedzujuce treba vyhladat psychologa ?

mez
17. feb 2021

@eli1212 Hlavne sa neboj. Je to neríjemné, no podľa mňa je základ pochopiť o čo ide. Keď sa pri príznakoch zľakneš ,stresuješ ,stav sa môže ešte zhoršiť. Neviem aké je to u teba inzenzívne ,no ja by som išla k odborníkovi . Skôr sa uistíš,že nejde o nič vážne. Oni rozhodnú či to zvládneš bez liekov alebo s nimi. Užívajú sa antidepresíva. Pozri si na you tube videá, prečítaj si nejaké odborné články. Určite nie si sama. Ak chceš kľudne sa pýtaj,aj do IP.

eli1212
autor
17. feb 2021

@mez no je to take neprijemne snazim sa byt v pohode vsetko je ok hovorim ze sak u doktorov som bola nic nezistili a zrazu zacitim akoby zovretie hrude resp akoby srdca a hned totalny strach panika zostanem vylakana prejde ma pocit tepla a zase som hodiny mimo a myslim len na to

judzin2
7. mar 2024

@eli1212 Ahoj, zistila si pricinu? viem ze to je starsia debata ale skusim. Asi ta chapem a mam nieco podobne uz dlhsi cas, je to take zovretie ako keby ta niekto chytil za priedusky a stlacil alebo take skratka a hned na to citis svoj tlkot srdca. Cele to trva asi tak 3 sekundy a potom zase je vsetko v pohode. Bol som aj na echo srdca aj na ekg asi 4x ale vsetko je v poriadku. Mne sa to zacalo prejavovat ked som dostal panicky atak (myslel som ze mam infarkt) .A povedal som si ze som zdravy ze je vsetko v poriadku a nevyplasi ma to tak , ale vzdy ked sa to stane je to neprijemne, ono to moze ist aj od chrbtice, alebo kludne to vie nejako vyvolat hlava.