Mali ste niekedy migrénu z vlhých vlasov?

15. feb 2022

Ahojte, cez víked som sla vonku po umyti vlasov, vyfenovala som si avsak slabsie, uz 4 dni mam silne migreny, piskanie v usiach, hlave. Robili mi rgt prinosovych dutin tam je vsetko ok. Stalo sa vam ze vam takto “prechladla len hlava ? Je to strasna bolest, ziadne liek nezaberu. Na ct ma nechcu poslat kedze to je vraj len migrena. Ale tie som nikdy nemala.

euie
15. feb 2022

Ano, ked vybehnem s vlhkymi vlasmi alebo vecer pred spanim si nevyfenujem, bolieva ma hlava.

martul
15. feb 2022

No na to veľký pozor aby si neskončila so zápalom mozgových blán v nemocnici. To je iná bolesť.
Nikdy, nikdy neísť von s vlhkými vlasmi, tá pokožka je mokrá, potom ju zahreješ s fénom a ideš von kde je zase zima.

autor
15. feb 2022

@martul ty si mala zapal ? Povedali mi dnes ze to sposobuje bakteria nie mokre vlasy

sima338
15. feb 2022

áno, to je dávno potvrdený fakt. Nikdy nejdem spať s mokrými vlasmi, vždy fénujem.

autor
15. feb 2022

@sima338 bola som dnes na urgente kedze som uz aj v noci z tych migren vracala ale nevysetrili ma kedze bolest hlavy je priznak covidu ale pcr mam neg, fakt to pripisujem len tym mokrym vlasom a mam obavy z nejakeho zapalu teraz :(

deti95060810
15. feb 2022

z vlhkých vlasov migrénu? Nikdy a to migrény mávam pomerne často...

margieamatusko
15. feb 2022

Áno neskutočná bolesť hlavy dva dni, potom som ňou nevedela pohnúť. Na pohotovosti mi pichli magnézium, niečo na uvoľnenie (v tehotenstve som to brala, keď mi tvrdlo brucho) a nejaké analgetikum.

autor
15. feb 2022

@margieamatusko presne, cele dve noci som uz nespala kvoli tej bolesti. Aspon mam ponaucenie ze s vlkymi vlasmi v zime uz nepojdem ani s ciapkou

kiwi3
15. feb 2022

ja mavam pravidelne v lete, ked sa napijem prilis studenej vody

kika900
15. feb 2022

áno , aj mne sa to stava, ak dostatocne nevyfenujem, a vsetka vlhkost sa neodpari, lahko ta ´´ofukne´´

margieamatusko
15. feb 2022

Guajacuran mi dali. Neviem, či je to voľnopredajné, skús si to dať a veľa magnézia...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. feb 2022

@margieamatusko dakujem mam to doma vyskusam, mozem sa opytat tebe sa stalo to iste ze si bola vonku s vlkymi vlasmi ?

martul
15. feb 2022

@viestta ok, poviem to primárovi v nemocnici, čo má liečil

vroni
15. feb 2022

Zaujímavé. Som migrenicka a vlasy mam vacsinou po pas. Nikdy si ich nesusim a vždy leziem von s mokrou hlavou. Jednoducho by som potrebovala deň dovolenky, keby som tu tonu buriny chcela sušiť. Ešte v živote na hlava kvôli tomu nebolela. A to jej fakt stačí čokoľvek, aby začala streckovat.

autor
15. feb 2022

@martul mozem sa opytat ake si mala priznaky ?

margieamatusko
15. feb 2022

Áno, mala som husté a dlhé vlasy, len som si ich zopla do chvosta. Vnútri boli ešte vlhké. Bol október, vonku bolo sice prijmne, ale október už býva chladný. Neprajem to zažiť nikomu tú bolesť. Sú ľudia, ktorí sú možno zvyknutý. Kamoškina švagriná dá ráno sprchu, vyfenuje a ide na svah bez čiapky. A je v pohode.

autor
15. feb 2022

@margieamatusko ja som uz bola teraz na pohotovosti, pichli mi novalgin a nieco na to aby mi nepiskalo v usiach a nesumelo v hlave, je to uz treti den tak dufam ze od zajtra to bude len lepsie, som poucena do konca zivota, viac s vlhkymi vlasmi nepojdem aj ked som mala ciapku🙈

lalenka33
15. feb 2022

Áno, hlava ťa môže bolieť z toho, že si bola vonku s vlhkými vlasmi. Mohla si prechladnúť. Ja som v nedelu prebehla zo vchodu do auta s čerstvo mokrými vlasmi a tiež ma bolí hlava. A nie, zápal mozgových blán nevzniká z mokrých vlasov. Ten je najčastejšie bakterialneho pôvodu, prípadne vírusového.

margieamatusko
16. feb 2022

Dnes už lepšie? Dávaj si na to bacha, zostane to dlho citlivé...ja to cítim aj teraz po rokoch, keď nabehnem niekam, kde je silná klíma, do pár sekúnd cítim ten sval.

autor
16. feb 2022

@margieamatusko hlaba uz presla, teda bolest ale strasne mi huci v hlave a piska v usiach stale

marca12
16. feb 2022

Mne sa to raz stalo,isla som bez ciapky,ponahlala som sa,spotila sa a fukal vtedy silny vietor. Tak ma ofuklo,ze som skoncila s bolestami hlavy,krku a tvare. Cele dni som mala omotany sal okolo krku,na hlave ciapku den aj noc,nahrievala som si dutiny suchym zabalom a ked mi to asi na 4 ty den prechadzalo,tak mi pukalo v celej hlave a dutinach. Odvtedy mam problem vzdy pri ofuknuti. Sprosta som vtedy nesla do nemocnice. Druhy krat sa mi to stalo neviem ani ako,lebo odvtedy si davam velky pozor a vtedy mi na neurologii pichali injekcie a preslo to asi po 2 dnoch.

marca12
16. feb 2022

@margieamatusko ja som si kazde rano roky umyvala vlasy,trosku presusila fenom a isla von. Dlhe roky nic a az jedneho dna ma odpalilo. Mozno na nu raz pride,telo si vsetko pamata.

autor
16. feb 2022

@marca12 a co ti pichali ? Mne pichli na pohotovosti novalgin. Strasne mu huci v tej hlave a zvoni v usiach, a mam pocit akoby ma bolel cely mozog :D nikdy viac tu istu chybu neurobim🙈

marca12
16. feb 2022

Uz si nepamatm,ale nieco na uvolnenie a od bolesti