Mali ste nežiadúce účinky s liekom Trittico?

red_cat
19. feb 2021

Ahojte, prosim mate skusenost s liekom Trittico? Mali ste na zaciatku zhorsenie stavu?
Mala som zatial len 1 davku Trittico, o chvilu si mam dat dalsiu tretinku tabletky ale rozmyslam, ci to vobec uzit. Od uzitia prvej davky mam silne uzkosti, triasku, zle mi je od zaludka..citim sa hrozne:(
Lekar mi dnes vravel ze po prvej tabletke to moze byt najhorsie ale potom si telo zvykne a malo by to byt v pohode, ale ja uz mam z dalsej davky normalne obavu:((
Ako to bolo u vas v zaciatkoch uzivania?

staronova
19. feb 2021

@red_cat ja som uzivala, ale tretinka je mala davka. Musis na ne nabehnut aby si vlastne zistila ci ti pomahaju. A nemas iny liek na pripadnu doplnkovu liecbu?? Ja som v pripade triasky uzkosti pridavala neurol ci spitomin a este jeden, neviem si zmysliet nazov.

red_cat
autor
19. feb 2021

@staronova mam lexaurin. No ja som pred uzivanim Trittics taketo stavy nemala:( ani som nemusela lexaurin uzit. Takze mne sa to fakt dost zhorsilo uz po tej 1 tretinke.. uz vnoci po uziti tabketky to zacalo bolestou hlavy a motanim hlavy

red_cat
autor
19. feb 2021

@staronova ty si teda nic take nemala na zaciatku liecby? Take zhorsenie?

staronova
19. feb 2021

@red_cat nie , ale uzkost ti nemusela prist z tritica, ta sa zjavi v sekunde

red_cat
autor
19. feb 2021

@staronova och, no to keby som vedela z coho to prislo;( sa bojim dat si dalsiu davku lebo dalsi takyto hnusny den uz nechcem zazit. Stale cakam kedy mi prestane ucinkovat ta vcerajsia davka a polepsi sa :D ja viem ze je to mini davka ale ja hrozne reagujem na taketo lieky. Pri porode mi dali opijaty do epiduralky a ostala.som ako handrova babika a kolabovala som im z toho..nevladala som nic..museli mi spravit sekciu

3009
19. feb 2021

@red_cat Každý môže reagovať rôzne, ale treba to brať určite to povolí. Po 1/3 určite ani lekár nebude vedieť či ti pomáha alebo treba niečo iné. Ale Trittico je jedno z najslabších AD.

silvika99
19. feb 2021

@red_cat tritico je veľmi dobrý liek. Pomáha väčšine ľuďom. Len treba vydržať aspoň prvé dva týždne kým si telo zvykne. Daj mu šancu. A zatiaľ ber popri Tom aj ten lexaurin 😊

marianarem
19. feb 2021

@red_cat Mne Trittico vobec nerobilo dobre, musela som ho vysadit po par tyzdnoch. Tiez mi nerobilo dobre na nervy a na zaludok, no najviac mi vadilo, ze mi po nom strasne puchol nos, nemohla som nim bez kvapiek dychat

red_cat
autor
19. feb 2021

@3009
@silvika99 dakujem dievcence..predvedcili ste ma. Mne sa dnes po mesiaci vratilo aj mnozstvo covidovych priznakov- vsade citim plyn, spravili sa mi kovidove prsty (opuch a zapal spiciek prstov), mota sa mi hlava..a ten liek mi tymi svojimi neziaducimi priznakmi este asi pritazil na psychiku..takze asi to preto tak tazko nesiem.

red_cat
autor
19. feb 2021

@marianarem co ti nakoniec sadlo?:(

red_cat
autor
20. feb 2021

Dnes mi umrel ocko. Mozem si dat na noc naraz aj Lexaurin aj Trittico? Alebo to sa nesmie a treba rozostup?

michaella24
20. feb 2021

Trittico mi bolo predpísané ako veľmi dobre tolerovaný liek, ale rovnako mi nesadlo. Mala som ho užívať iba na noc, budila som sa veľmi oťapená, akoby som mala nízky tlak a bola úplne nepoužiteľná počas dňa. Vydržala som ho užívať pár dní, ale nakoniec som si vypýtala niečo iné, užívala som Arketis/Paroxetin. Mala som s ním veľmi dobré výsledky, aj keď vysádzanie bola nočná mora. Žiaľ, také sú tieto lieky. Ako rýchla pomoc na mňa dobre účinkoval Neurol, nevytvorila som si na neho návyk.

Antidepresívam treba dať čas, aspoň ten týždeň. Účinok sa dostaví tak do mesiaca. Ja viem, že je to na nič. Kým som nemala dieťa mi to nevadilo, mala som pokus sa teraz vrátiť k Arketisu, ale žiaľ to nešlo, bola som neskutočne vypnutá a to si nemôžem pri synovi dovoliť. Možno by to prešlo, určite áno, keď by si organizmus zvykol. Je mi ľúto, čo prežívaš. Ale nedávaj si ich radšej naraz, ja som mávala naraz Chlorprothixen a Stilnox, mala som z toho stavy ako opitá, veľakrát som si nepamätala veci. Radšej neexperimentuj, aj keď ti rozumiem, ale mohlo by ti to privodiť zhoršenie stavu. Drž sa ♥️

marianarem
20. feb 2021

@red_cat Ja som riesila nespavost a tam bola dalsia volba mirtazapin, s nim to bolo lepsie. Ale aj pri nom sa treba prebojovat cez pociatocne vedlajsie ucinky, moze byt aj uzkost. Plus zvysuje chut do jedla a lahko sa priberie. Ja by som to s Tritticom nevzdavala hned na tvojom mieste, ak sa to nebude postupne zlepsovat, tak az potom.

minio
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iveta7677
7. mar 2021

@red_cat trittico vam predpisali po prekonani covidu? Mate postcovidovy symptom?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliet86
15. apr 2021

@red_cat tiez by ma.zaujimalo ako sa ti to vyvinulo

romanadam1626
4. júl 2023

Lepší je podľa mňa Mirzaten.
Ale treba vydržať prvých niekoľko týždňov, niekedy aj 2 mesiace,kým antidepresivum dobre zaberie.🙏🙂