Mali ste nežiadúce účinky po vysadení antidepresív?

misiatkooo
5. jan 2023

Ahojte aké ste mali nežiaduce účinky po vysadení antidepresív? Ja som brala mirzaten 15mg pol tabletky večer 14 dní. No začala som zvracať..točila sa mi hlava a bolo mi zle tak som ich vysadila. Doktorka hovorila že to bola najnižšia dávka aká sa dáva. Po vysadení mám ale pálenie hrude a chrbta. Mali ste niekto niečo podobné?

stanulienkat
5. jan 2023

AD sa nesmu vysadit zo dna na den. Vysadzaju sa postupnym znizovanim davky. Resp po konzultacii s Dr.

misiatkooo
autor
5. jan 2023

@stanulienkat teraz to už viem. Boli vianoce a ona nerobila tak som sa nemala s kým poradiť a chcela som si uľaviť lebo mi bolo hrozne. Ani ma predtým neupozornila že to sa pri Ad stáva že z nich môže byť zle 🤦 až teraz moja obvodná dr mi to povedala.

kat15
5. jan 2023

@misiatkooo ahoj mam tento istý problém s mirtazapinom beriem 1/4 tabletky. Na noc a neviem ho vysadiť ani za nič prejde 14 dní a je mi veľmi zle a znova ho musím nasadit

kat15
5. jan 2023

@misiatkooo 1/4 sa už znížiť nedá a i tak mi je veľmi zle keď ho vysadim

misiatkooo
autor
5. jan 2023

@kat15 a ako zle? Neskúšala ti ho doktorka vymeniť?

kat15
6. jan 2023

@misiatkooo skúšali sme trittico a musím povedať že to bolo veľmi zle nežiaduce účinky nespavosť triaška zvracanie non stop aj voda šla von búšenie atd atd. No zle tym spôsobom ze mi je zima teplo zima teplo bez nálady... bolesti hlavy neznesitelne takže nech mi nik netvrdí ze 1/4 alebo 1/2 tabletky nie je nič... iné lieky som vysadila úplne v pohode

rol76
6. jan 2023

@misiatkooo Mňe cca.každých 3-4 roky mení psychiater antidepresívá.Beriem ich už 18 rokov.Stalo sa mi zo začiatku,že ma neupozornil na to,že aj AD(antidepresíva)sa musia vysadiť postupňe,treba znižovať dávky aspoň dva týždňe,kým úplňe ich prestaňeš brať.Potom až môžeš brať tie nové.A veru,mal som absťáky.Točenie nie že hlavy,ale akoby mi mozog sa točil v lebke.Neistá chôdza,fuj pocit v žalúdku,že som musel vybrať dovolenku,kým nezačal účinkovať nový AD.A to začne účinkovať väčšinou po 2-4 týždňoch.Ale u každého je to inak.

misiatkooo
autor
6. jan 2023

@kat15 no tie lieky sú podľa mňa není bohvie čo keď toto dorobia 🤦 mne tak skúšala prothiaden a skončila som na internom čo mi tak neskutočne busilo srdce.

misiatkooo
autor
6. jan 2023

@rol76 a momentálne aké beriete? Tie vam už sadli? Ja si myslím že u mňa je to tiež syndróm z vysadenia aj keď som ich brala len 2 týždne. Už by som sa k liekom vracať nechcela. Kedy to môže odznieť?

rol76
6. jan 2023

@misiatkooo Ráno beriem Brintellix 10mg 1x.(vraj je velmi dobrý AD,aspoň mňe pomáha).Večer Timonil 300 mg 1x,Quetiapine 25mg 1x,(kvetiapin).Trittico 150mg 1x. A mám podla potreby Neurol 0,5mg,aj Neurol 0,25 mg podla potreby.Kedže mám stresovú prácu,a aj s úzkosťamy trpím,Neurol si dávam ráno 0,5mg 1x,okolo obeda ťiež 1x, podvečer jednu 0,25-ku Neurolu už roky.Bohužiaľ len takto dokážem fungovať,a zvládať každodenný stres...

kat15
6. jan 2023

@misiatkooo to iste mne pri trittico sa stalo som myslela ze je po mne a ten mirtazapin hneď spatky nasadit ale ja po ňom strasne priberám 25 kg hore a veľmi sa ho chcem zbaviť a nejde

misiatkooo
autor
6. jan 2023

@kat15 áno z neho chuti jesť to mi aj dr povedala. Možno nato ešte telo není pripravené ho vysadiť. Koľko ho beriete?

kat15
6. jan 2023

@misiatkooo beriem ho rok. Spim celkovo dobre no ja som vždy rada jedla ale nikdy som nepribrala ani g a teraz 25 kg hore strasne spomaľuje organizmus

29467
12. júl 2023

@rol76 ja som tiež užívala citalec asi 4 roky čo mi dála neurologická a teraz mi zmenila obvodná na Seratin a povedala že vysadiť citalec a hneď Seratin no už som vyhrala jedno balenie začala som druhé a ešte horšie zatiaľ ako bolo predtim.

rol76
13. júl 2023

@29467 Nič v zlom,ale také lieky by mal psychiater predpisovať,určiť dávkovanie,atd.Ovbvodná má len základné znalosťi psychyatrie,takže radšej sa obráť na psychiatra.Neurologička je v tom odborník,ale ťiež by som sa nedával od nej psyhcofarmaká predpisovať.V dnešmej dobe je to najhoršie,že pôjdeš akoktorému lekárovy,a on ti predpíše čo chceš.preto je toľko závislých na benzákov(Neurol,Frontin,Xanax,atd.)prepisujú to ako lentilky.Mal som s tým skúsenosti,a musel som ísť na odvykačku na psychiatrieu kvôli benzodiazepínov...A takťiež AD-čká sú návykové,psychotiká,atd.Beriem ráno brintellix 10 mg,čo je najmänšia dávka,aby som vedel pracovať.A na večer Trittico 150 mg,Kvetiapín 25 mg,a Timonil 300-ku,a tých kombinácií spím velmi dobre,a ráno budím o pôl piatej,a vyspatý do ružova.Aj mi povedal psychiater,že ak chcem pracovať,tak mi neodporúčá vyššie dávky týchto lieko,inak by som bol nepozorný,a kedže som vodár,a pracujem so strojmy,nechcem utrpieť úraz.A pracovať musím,mám 10 árový pozemok,na tom svôj r.dom,chápeš.Aj u mna sa stáva,že niekedy to nezvládam v roboťe,lebo ľudia od covidu akoby sa zbláznily,takže sa s nimi dohodnúť na nijakej oprave,prerábke,stojí mi veľa úsilia.A večer sa vráťím ako vyžmýchaná handra duševne.Bojujem denno denne s úzkosťamy,stresom,ale čo už.Ale chcem,a aj musím robiť,kedže mi dali ID "208" eúr.50%.Dalo by sa to zvýšiť,ale potom už by som pracovať nemohol,jedine na čierno,a to ja nedokážem.Jenak preto,lebo rešpektujem zákony,a druhá vec,že takto kľudne spím.Mám 47 rokov,dom hotový,pôžička žiadná,takže vlastňe by som sa mal byť spokojný,ale táto choroba-duševná,zo mna vysaje život.deťi nemáme,žijem s partnerkuale aj to nám začíná škrípať,kedže ona neni ochotná ísť pracovať za 600-700 eú,radšej sedí doma,varí,a upratuje,ale to dlho tak nenechám.Ak máš záujem o písanie bežných vecí,ako duševná choroba,alebo hocičo,tu je môj mail: rol76ko@gmail.com Upozorňím ťa,okrem písania občasných mailov nechcem od ťeba nič,ak ma chápeš.
Veľa šťastia,maj sa krásne,pá.
Roland.👍