Mali ste nález na krčku maternice a krvácali ste?

lusy002
30. máj 2016

krcok

janajanajana
31. máj 2016

Ahoj,ja som mala nalez a nekrvacala som vobec, obycajne krvacanie nastava az pri vacsich nalezoch, ale nemusi sa hned jednat o nejaky vazny nalez, dlhodobe krvacanie je bezne pri myomoch, neriesila si to s lekarom?

lusy002
autor
31. máj 2016

@janajanajana ano riesila som to idem na konizaciu +kyret z cyto mi vyslo cin velmi sa bojim ze to bude to horsie

adulka07
1. jún 2016

@lusy002 cyto ti vyšlo čo ? lebo je cin 1,2,3 a potom je už len rakovina krčka, ja som mala cin3, tiež konizácia a kyret , ale výsledky sa potvrdili, tak mi vybrali celú maternicu

janajanajana
1. jún 2016

U mna bola cytologia cin 3 a AGC NEO, co uz je podozrenie na nalez, ten sa potvrdil pri konizacii ,nastastie slo len o mikrokarcinom ale robila sa hysterektomia. Inak rok predtym som mala z cyto CIn1.

lusy002
autor
1. jún 2016

@adulka07 mne zistil cin 1,a krvacala si?

adulka07
1. jún 2016

@lusy002 krvácať som krvácala veľmi silno ked som mala menštruáciu, ale mala som myomy na maternici,, chodila som preto na kontroly každé 3-4 mesiace, roky som mala cytologiu negatív a z ničoho nič to bola 3, čo je posledné predrakovinové štádium, čo sa po konizácií potrdilo, tak som bola na hysterektomií

adulka07
1. jún 2016

@janajanajana a ako ti je teraz? vaječníky mi ostali, cítim sa dobre, cvičím, bolesti nemám, ale akosi mi je často do plaču a premáha ma smútok, mám len 37rokov

adulka07
1. jún 2016

@lusy002 a kde ťa budú operovať? vidím, že si z MI

lusy002
autor
1. jún 2016

@adulka07 tiez som mala cyto vzdy negativ a zrazu po 6 mesiacov od porodu som zacala krvacat a vyslo my cyto cin 1 budu ma operovat v michalovciach dr balint

janajanajana
2. jún 2016

@adulka07 som 5 tyzdnov po operacii, vajecniky tiez ostali, citim sa uplne v poriadku, ale stale sa setrim, lebo uz som to raz prehnala s aktivitou a zacala som krvacat, tak ma upozornili, ze nech sa este setrim do 8 tyzdnov. Smutok nepocitujem, skor som nervozna z toho, ze nemozem este riadne fungovat v domacnosti, v praci apod. A samozrejme nejake obavy z buducich kontrol, ci bude vsetko OK. Kolko si ty po operacii?

janajanajana
2. jún 2016

@lusy002 pri cin1 je mala pravdepodobnost ze by tam mohol byt nalez, nemozes mat myom? Nemysli na najhorsie, cytologia ti dopadla dobre, tak snad to bude dobre.

adulka07
2. jún 2016

@janajanajana no ja som bola operovana v januári ..4 tyz.som narodila a potom ešte vybrala 2 tyz. Dovolenky a fungovala ako pred operáciou,.zo začiatku na mňa bral každý ohľad ale teraz už nikto,ani doma ani v robote

adulka07
2. jún 2016

@lusy002 ja som nevedela kde mám ísť na zákrok..ale v Michalovciach som sa otočila ešte pred dverami Aro..nakoniec som išla na onkogynekologiu do KE a nelutujem

janajanajana
2. jún 2016

@adulka07 Ja dufam ze uz po 8 tyzdnoch budem zvnutra zahojena, bez bolesti som bola uz po 2 -3 tyzdnoch, tak som uz zacala doma upratovat, nakupovat az som zacala cerstvo krvacat, nastastie to netrebalo sit, no opat mam uz nuteny kludovy rezim. Ja som totiz zacala krvacat aj po konizacii, takze aj tam som mala dost dlhu rekonvalescenciu a uz je to skoro 3.mesiac co som doma , uz chcem, aby ma nesetrili 🙂

lusy002
autor
2. jún 2016

@janajanajana pozeral na usg nemam myom tak neviem videl bi kebi tam bol nie?

janajanajana
2. jún 2016

@lusy002 Je pravda, ze vsetko ukaze az histologia po konizacii, ale osobne som nepocula zeby pri Cin1 zistili nalez, u mna uz cytologia naznacovala, ze to moze byt nalez, zelam ti, aby si uz bola po, to cakanie je najhorsie.

adulka07
2. jún 2016

@janajanajana no po 8 týž. by si už mala byť, ja by som nevydržala tak dlho doma, mala som depresie, odrezaná od sveta, muž nakúpil, len to čo som mu napísala, lekár mi vychádzky nechcel dať pokial nebudem po kontrole tam kde ma operovali, chodila som od jedného okna k druhému.. ale už to mám za sebou, len asi to obdobie je blbé ked mám mať krami , tak isto som podráždená, jedla by som sladké a potom nič

lusy002
autor
2. jún 2016

@janajanajana to urcite ze to cakanie je najhorsie pred 2 dnami mi skoncila menstruacia a este spinim trocha mam obavi moja kamoska mala cyto cin 1 po histologii to bolo cin3 nemala ziadne priznaky