Mali ste depresiu?

4. aug 2022

uz vyse roka a pol sa neviem vyhrabat z taziveho pocitu, neviem sa tesit zo zivota a beriem vsetko len ako povinnost. zacalo sa to vztahovymi problemami po narodeni prveho dietata, neskor sa vystupnovalo neplanovanym druhym tehotenstvom a po porobe sa to este zhorsilo. Snazim sa fungovat kvoli detom, ale neviem sa z nicoho tesit, robim veci lebo ich musim urobit, lebo male deti sa o seba nepostaraju same. Je to depresia? mam to riesit? alebo je to len unava...alebo sa len opustam a lutujem?

zmrzlinka2021
4. aug 2022

Urcite to ries. To ci sa len opustas a lutujes posudi psychiater ako odbornik. Cim skor sa pride na problem a nastane liecba, tym lepsie.
Nehanbi sa, nemas za čo!!! Depresia postihovala vzdy a aj teraz vela ludi, je to ochorenie ako kazde ine a treba ho liecit.

autor
4. aug 2022

@zmrzlinka2021 len mi je trapne to, ze viem ze ludia maju vacsie problemy ako ja

suve99
4. aug 2022

..každý sme inak nastavený, niekto znesie toho toľko, že druhý by to už dávno vzdal.. Určite skús sa obrátiť na odborníka...

lilinka126
4. aug 2022

Neporovnavaj svoje problemy s inymi, to je prva dobra rada.
A urcite chod k dr. Dokazu ti pomoct a zlepsit ti zivot. Urob to prave kvoli detom a rodine. Známa ma dlhodobo problemy s alkoholom a teraz zistili ze to vlastne len "liecila" ine stavy.. ku ktoremu sa teraz pridala aj zavislost na alkohole. Drzim palce ❤️

zmrzlinka2021
4. aug 2022

ty sa neporovnavaj s ludmi, kto ma vacsie a mensie problemy

01matrioska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborachors
4. aug 2022

je to začínajúca depresia. Mam niečo podobné v okolí, velmi vela ľudí riesi podobne stavy... moze ist aj o vyhorenie a chronicku unavu. Treba doplniť vitaminy a obnovit tvorbu serotoninu. Tiež zacat pomaly pravidelne sportovat. A naordinovat si radost. Plánovať drobne potesenia a tesit sa stále na nieco ak sa da. Odmenit sa... nemat vycitky a viac oddychu. atd.

cessy01
4. aug 2022

Tie tazive pocity poznam. Sama sa zamysli nad tym ci to zvladnes sama alebo nie. Vela z nas ma tieto pocity aj mne obcas pride taka depka dookola robota deti robota a peniaze vychadzaju len len aj ked sa nahaname. Ale viem kde zrelaxovat a nabrat silu musela som sa to naucit aby som prezila velmi tazke obdobie. Takze bud sa to naucis sama alebo vyhladaj pomoc.Drzim palce

reanda
4. aug 2022

a tie vztahove problemy sa uz vyriesili? lebo tazko sa budes tesit z niecoho, co ta v skutocnosti netesi.. tam treba riesit pricinu a nie nasledky, ze nezvladas zivot, ktory ta nebavi a nenaplna.. to sa fakt tazko zvlada a ani sa to zvladat nema.. no a ked si povies, ze tvoje problemy sa riesit nedaju a ze to musis len nejako prezit, vydrzat, alebo ze to vlastne ani problemy nie su, lebo ini to tak tiez maju a zvladaju to, pripadne sa maju aj horsie a tiez to zvladaju, tak to uz je len pekny zaklad pre depresiu.. to uz potom ani inak nedas, nez s liekmi..
tak si vyber, ci chces skutocne riesit to, co ta trapi a zit stastny zivot, alebo len chces zvladat to, co si myslis, ze musis, lebo inak to nejde.. lebo ide.. vzdy to nejak ide

wtroa001
4. aug 2022

Depresia je veľmi vážna diagnóza a ideálne je riešiť to v počiatkoch. Odporúčala by som vyhľadať pomoc psychológa. Ten Vám môže pomôcť v tejto situácií úplne a ak nie, vie Vám poradiť akú ďalšiu pomoc vyhľadať. Dôležité je ujasniť si príčinu vzniknutého psychického rozpoloženia. Niekedy Vás môže hlodať aj niečo z podvedomia a pod. 🙂

tripetta
4. aug 2022

Možno majú ľudia väčšie problémy ako ty. Ale majú aj menšie problémy ako ty. Neporovnávaj sa s druhými. Ty si ty. 🙂

lilly16
4. aug 2022

Treba to riešiť..nie je hanba ísť ku psychiatrovi

elen28
6. aug 2022

Nehanbi sa zájsť za odborníkom, hlavne to nenechaj zájsť tak ďaleko, až skončíš na invalidnom dôchodku. Myslím, že každý človek aspoň raz mal depresiu, ja som ju "absolvovala" , keď som mala trinásť, v tom čase mi tragicky zahynul brat.

julka828
6. aug 2022

Urxite to treba riesit toto len tak neprejde poznam to tiez s tym bojujem tiez viem ze moje problemy su malicherne a pre niekoho smiesne no ja z toho neviem von