Mali ste bolesti hrudníka a chrbta pri Covide?

majjjka24
14. feb 2021

Zdravím, je tu veľa diskusií o covide, ale mňa by zaujímalo, kto mal bolesti hrudníka a chrbta bez kašľa a dýchavičnosti, ako dlho to asi trvalo. Bojím sa o blízkeho, aby to neprešlo do zápalu pľúc. Kašeľ len sem tam, dýcha aj rozpráva sa mu ok.

slavaf
14. feb 2021

@majjjka24 RTG a ATB pre istotu. Určite rozprávať so všeobecnou lekárkou.

angelinja
14. feb 2021

ja osm mala dlho po kovide , rtg bol v poriadku...bolel ma strasne chrbatt , hore medi lopatkami , potm zas dole ako sukrize a kazdy den idne aj cely atd...taku bolest cudnu som nikdy nezazila..dorsiflex, natierat flector, alebo aj brat flector, novalginy, ibalgin...

majjjka24
autor
14. feb 2021

@slavaf ATB má nasadené preventívne kvôli rizikovému veku..

angelinja
14. feb 2021

@majjjka24 ked ma nasade ne ATB od zaciatku, zapal nedostane...

majjjka24
autor
14. feb 2021

@angelinja ale covid je vírus a ATB zaberajú na baktériu.. aj sa vám to nejako zhoršovala tá bolesť? Či bola stale taká istá. Ona už 3 deň má úplne rovnaku bolesť. Príznaky sa nezhoršii, ale ani nezlepsili.

mirka2405
14. feb 2021

@majjjka24 ...cca tyzden...ATB niektori lekari nasadzuju preventivne, aby sa nerozvinul zapal...

slavaf
14. feb 2021

Moja mama je tiež riziková, preto dostala ATB od začiatku, napriek tomu horúčky neustupovali, išli sme na RTG do covid ambulancie a mala začínajúci zápal a dostala ďalšie ATB a to rovno dve balenia.

luccija
14. feb 2021

@majjjka24 môj muž to mal 3t, ale mal aj kašeľ.Atb mu nedali, ale po karanténe bol na RTG bol dobrý.Opisoval to ako by mu niekto sedel na hrudi a bolelo ho to aj pri otáčaní v noci v spanku

majjjka24
autor
14. feb 2021

@slavaf to aj niečo také ako covid ambulancia existuje?? Idem pogooglit, kde najbližšie máme, ak by sa zhoršilo náhodou.

slavaf
14. feb 2021

My sme z KE, máme covidovú celú nemocnicu. Ono by malo stačiť kontaktovať všeob. lekárku a tá by mala žiadať RTG, prípadne dať ďalšie ATB. Neviem, aké možnosti máte.

soldi
14. feb 2021

@majjjka24 ja som teraz riesila to iste. Bolest na hrudniku a chrbte su bezne priznaky covidu. Pokial nie je problem s dychanim a nie su vysoke horucky, tak to odoznie aj samo a netreba robit paniku. To je info od kamosky infektologicky

soldi
14. feb 2021

@majjjka24 a este doplnim ze mna to tak viac bolelo 3 dni, dnes je stvrty den, chrbat uz takmer necitim (predtym som to citila ako svalovicu) a na hrudi ma boli uz len pri velmi hlbokom nadychu. Zo skusenosti z okolia to byva uz ku koncu choroby, ak bol predtym mierny priebeh.

majjjka24
autor
14. feb 2021

@soldi no v utorok to mohlo začať.. cítila pobolieva nie nôh.. v stredu poobede z ničoho nič teplota 38,7.. vo štvrtok nevoľnosť, bolesť kĺbov, hlavy, svalov a neskutočná únava plus aj tá bolesť hrudníka.. od piatku stále tak isto, teplota vystúpi len na 38,2 vždy poobede a dá sa v pohode zraziť.. nekasle, dýcha sa dobre, len je neskutočne unavená a unaví ju aj prejdenie z izby do izby. Tak snáď sa to, keďže je už 6 deň nezhorší.. 🙏

angelinja
14. feb 2021

@majjjka24 ano viem ale zabrani t o aby sa to zhorsilo a prerastlo v bakteriu verte mi mojho otca ATB na zaciaktu zachranili od isteho skoncenia v nemocncii

angelinja
14. feb 2021

a to je aj problem vela ludi skoncilo v nemocnci ktori by tam neskoncili keby sa dovolaju svojim obvodnym alebo im obvodni na zaciaktu problemov daju ATB..kaslite nato ze je to virus...uz sa tolko toho navypravalo..zaujimave je to ze na to zabera ivermektin ktor yje na parazity..takze virus, nevirus bakteria atd je to jedno...takzky virus sa vyvinie k bakterialnu

soldi
14. feb 2021

@majjjka24 najhorsi vraj byva 8-9. den od nakazenia. Pokial nema pretrvavajuce vysoke horucky a dycha v pohode, tak bolest na hrudniku je bezny prejav pri covide.

katkabg
14. feb 2021

Ja som mala neskutocnu bolest najprv v hornej chrbtovej casti tam kde su pluca a potom uz aj v predu na hrudnom kosi.Tam ma az pichalo.Ked som mala covid

katkabg
14. feb 2021

Este som mala jednu noc aj pocit ze sa neviem nadychnut akoby mi dakto na hrudi sedel....vtedy som sa bala az zaspat som sa mala ze zaspim a prestanem dychat.....boooooze som rada ze som tym presla...viac ako dni sa to vlieklo a vise mesiaca bez chute a cuchu

veronice
14. feb 2021

Prve 3 dni mi (okrem ineho) islo urvat krize (muz detto). .. Takze ano aj takto sa to moze prejavovat.

majjjka24
autor
17. feb 2021

@slavaf ostala aj v nemocnici? Či ju z covid ambulancie poslali domov. Brat šiel dnes s mamou na ambulanciu, zatiaľ neviem, už sú tam veľmi dlho. Včera opäť začali teploty.

katren
17. feb 2021

@angelinja moj ocino mal 3je ATB a nakoniec lezal 21dni naCovidARO so zapalom pluc a funkcnostou len 10%.....

slavaf
17. feb 2021

@majjjka24 Nie, poslali ju domov, v podstate nie je miesto. Ale už je jej lepšie.

majjjka24
autor
17. feb 2021

@slavaf to je super.. na kolky deň asi nastalo zlepšenie? Maminu pustili domov, nakoľko má dobrú saturaciu kyslíka a RTG ukázal zatiaľ len malé stopy. Je to už 8 deň.. ale vraj ak poklesne na 90 má prísť na hospitalizáciu

majjjka24
autor
17. feb 2021

@katren a po akom čase sa to začalo zhoršovať??

slavaf
17. feb 2021

@majjjka24 Takmer okamžite po injekcii proti horúčke, čo dostala na COVID ambulancii a po prvom dni bratia ATB. Horúčka sa už nevrátila. Stále síce občas na pľúcach cíti takú ťažobu, ale určite je to lepšie. Tú injekciu dostala na po týždni od pozitívneho testu, ale už 5 dní pred ním mala príznaky. Takže zhruba to bol 12 deň.

katren
17. feb 2021

@majjjka24 26.12 zacali priznaky, 7.1 ho brala RZPcka

mucuinka
17. feb 2021

@majjjka24 uplne strasne. A moja mamina bola na tom tak, ze radsej behala v horuckach po kuchyni, ako keby si mala sadnut a nebodaj lahnut. Tak ju bolelo cele telo. Drzim palce, nech je dobre

slavaf
19. feb 2021

@majjjka24 Ako sa má mamka?

majjjka24
autor
19. feb 2021

@slavaf bolesti kĺbov, svalov trochu ustúpili.. ani teplotu už od stredy nemá.. cíti sa o niečo lepšie, ale stále je veľmi slabá a najhorší je kašeľ. Niekedy keď spolu voláme, musíme skončiť, lebo sa nevie dokaslat, ale saturacia kyslíka sa trochu zlepšila. Dnes dokonca namerala 93, predtým 91/92. No bojím sa stále veľmi. Dostala dexametazon a ten tlmí imunitu, tak sa bojim, aby sa nepridruzila nejaká baktéria, prípadne infekcia..

slavaf
19. feb 2021

@majjjka24 Veľmi držím palce, nech sa to už iba lepší.