Zdravím, je tu veľa diskusií o covide, ale mňa by zaujímalo, kto mal bolesti hrudníka a chrbta bez kašľa a dýchavičnosti, ako dlho to asi trvalo. Bojím sa o blízkeho, aby to neprešlo do zápalu pľúc. Kašeľ len sem tam, dýcha aj rozpráva sa mu ok.
ja osm mala dlho po kovide , rtg bol v poriadku...bolel ma strasne chrbatt , hore medi lopatkami , potm zas dole ako sukrize a kazdy den idne aj cely atd...taku bolest cudnu som nikdy nezazila..dorsiflex, natierat flector, alebo aj brat flector, novalginy, ibalgin...
Moja mama je tiež riziková, preto dostala ATB od začiatku, napriek tomu horúčky neustupovali, išli sme na RTG do covid ambulancie a mala začínajúci zápal a dostala ďalšie ATB a to rovno dve balenia.
My sme z KE, máme covidovú celú nemocnicu. Ono by malo stačiť kontaktovať všeob. lekárku a tá by mala žiadať RTG, prípadne dať ďalšie ATB. Neviem, aké možnosti máte.
@soldi no v utorok to mohlo začať.. cítila pobolieva nie nôh.. v stredu poobede z ničoho nič teplota 38,7.. vo štvrtok nevoľnosť, bolesť kĺbov, hlavy, svalov a neskutočná únava plus aj tá bolesť hrudníka.. od piatku stále tak isto, teplota vystúpi len na 38,2 vždy poobede a dá sa v pohode zraziť.. nekasle, dýcha sa dobre, len je neskutočne unavená a unaví ju aj prejdenie z izby do izby. Tak snáď sa to, keďže je už 6 deň nezhorší.. 🙏
a to je aj problem vela ludi skoncilo v nemocnci ktori by tam neskoncili keby sa dovolaju svojim obvodnym alebo im obvodni na zaciaktu problemov daju ATB..kaslite nato ze je to virus...uz sa tolko toho navypravalo..zaujimave je to ze na to zabera ivermektin ktor yje na parazity..takze virus, nevirus bakteria atd je to jedno...takzky virus sa vyvinie k bakterialnu
Ja som mala neskutocnu bolest najprv v hornej chrbtovej casti tam kde su pluca a potom uz aj v predu na hrudnom kosi.Tam ma az pichalo.Ked som mala covid
Este som mala jednu noc aj pocit ze sa neviem nadychnut akoby mi dakto na hrudi sedel....vtedy som sa bala az zaspat som sa mala ze zaspim a prestanem dychat.....boooooze som rada ze som tym presla...viac ako dni sa to vlieklo a vise mesiaca bez chute a cuchu
Prve 3 dni mi (okrem ineho) islo urvat krize (muz detto). .. Takze ano aj takto sa to moze prejavovat.
@majjjka24 Takmer okamžite po injekcii proti horúčke, čo dostala na COVID ambulancii a po prvom dni bratia ATB. Horúčka sa už nevrátila. Stále síce občas na pľúcach cíti takú ťažobu, ale určite je to lepšie. Tú injekciu dostala na po týždni od pozitívneho testu, ale už 5 dní pred ním mala príznaky. Takže zhruba to bol 12 deň.
@slavaf bolesti kĺbov, svalov trochu ustúpili.. ani teplotu už od stredy nemá.. cíti sa o niečo lepšie, ale stále je veľmi slabá a najhorší je kašeľ. Niekedy keď spolu voláme, musíme skončiť, lebo sa nevie dokaslat, ale saturacia kyslíka sa trochu zlepšila. Dnes dokonca namerala 93, predtým 91/92. No bojím sa stále veľmi. Dostala dexametazon a ten tlmí imunitu, tak sa bojim, aby sa nepridruzila nejaká baktéria, prípadne infekcia..
@majjjka24 RTG a ATB pre istotu. Určite rozprávať so všeobecnou lekárkou.