Ahojte, branim sa antibiotikam, lebo sa bojim alergickej reakcie. Prezili ste alerg.reakciu na atb? Aky to malo priebeh a ako ste postupovali? Momen.musim brat amoksiklav. Stresujem pri kazdej jednej davke. Sledujem sa. Mam strach z reakcie😞
@jamimo bojim sa, ze sa zacnem dusit😞
ale prečo? máš nejakú alergiu na lieky? alebo zlú predošlú skúsenosť?
@jamimo nie je to pravda. Ja som mala reakciu na Zinnat na 7-deň, aj dr. povedala, že to je ako z učebnice, už si to presne nepamätám, ale niečo ako prvotný druhotný rozklad.... Najskôr kožný vysyp, ale strašný, neskôr mi opuchli pery. Podávali dithiaden a hydrokortizon... Asi 7 ďalších dní trvalo, kým sa to úplne stratilo.
Ja som mala reakciu na Zinnat pár hodín po prvej tablete - vracala som asi 30krat po sebe, už len biela pena zo mňa išla. Samozrejme, som hneď vysadila a do večera to prešlo.
@jamimo a co je protialergicka priprava?
ak by sa ti mala prejaviť alergická reakcia, tak sa prejaví po prvej tablete. Ja som mala alergickú reakciu na ATB Ciprolon, výsyp petéchií, svrbenie podnebia, jazyka. Šla som na pohotovosť. Ako puberťáčka som opuchla z Ibuprofenu, mama bežala so mnou na pohotovosť. Podali mi Dithiaden a kortikoid. Nikto to nevyšetroval prečo. Proste som vedela, že Ibuprofen nikdy viac. Pri bolesti hlavy som si dala Aspirín. Alergická reakcia, ale slabšia. Prežila som. Prečo máš obavy?