Ahojte. Bola som testovaná na covid s pozitívnym výsledkom. Samozrejme poriadna karanténa. A zle som pochopila detskú lekárku synovu. Pochopila som ju tak že by som sa mala dať ešte druhý krát testovať pred synovym očkovaním. Takže som si znova posielala formulár a mám aj termín na stredu a keď som s ňou naposledy volala tak ona že nie že to vôbec netreba keď už je viac ako desať dní od karantény a som v poriadku. Chcem sa opýtať či by bol problém keby som na tie testy nešla. Či by to bol problém alebo by to neriešili že neprišiel jeden človek. A volať im nechcem keďže sú tma už všetci dosť podráždení a dovolať sa tam je zázrak. Ďakujem za odpovede
Ja by som na test nešla, je pravdepodobné, že po 10 dňoch vyjde ešte pozitívny. Skôr by som si šla dat zobrať protilátky, keď ma teda tvoje dieťa pred očkovaním. Ci máš už igm (prebiehajúce ochorenie) negatívne a igg (protilátky) pozitívne.
A najlepšie keď si chceš byť pred očkovaním istá, zobrať na ten test na protilátky aj syna, kezde si ty mala potvrdenú koronu.
@brunettka89 ďakujem krásne za radu 😊 teda to bude v pohode keď už mám deň aj čas?
@brunettka89 testy na protilátky by si musela pravdepodobne zaplatiť ako samoplatca....čo ja viem tak ich prepláca len Dôvera a v rámci preventívky
Isla by som na ten test, budes aspon vediet ci este stale si pozitivna alebo ci je to uz v pohode.
@sabina0610 znama bola pozitivne testovana pred 10 dnami..raz jej povedali ze ma ist na pretestovanie a raz zase ze netreba..ale povedali ze bez ohladu vysledku na pretestovani ci by bola negativna alebo pozitivna moze ist uz do prace🤷♀️..
@romanka_369 ono ide o to že ak by aj bola po 10dňoch pozitívna a nemá príznaky - tak je už bezinfekčná....
To čo už je za dr ktorá chce ockovat dieťa keď je v rodine covid. Iný level 🤦🏽♀️ Odlož to, nevieš či nemôže mat aj syn niečo v sebe. Svet z toho nespadne
Veď už som to práveže presunula samozrejme sama povedala že určite nie. A však toto že už som isto bezinfekcna a je dosť možné že vyjde pozitívne... Aj keď žiadne príznaky nemám. Tak vám ďakujem 🙏
No to očkovanie by som odložila na neurčito, nikto nevie, či aj tvoj syn nie je pozitívny... A
@mogaa ano ved mne je to jasne🙂.. Ona ani pocas tych 10 dni nemala ziadne priznaky..
@brunettka89 presne. Ja som včera čítala že netreba že ak ubehlo 10 dní a už tri dni nemá človek symptómy, lebo presne že zvykne vyjsť test pozitívny ale človek už nieje infekčný
@sabina0610 cez ten web by sa mal dat zrusit termin - po zadani pasu (kodu). Ale inac co ja viem, tak na pretestovanie si sa mala objednat telefonicky cez RUVZ ideal si vypytat tu osobu, kt Ti vypisala karantenu. A toez podla toho, ci si dostala karantenu na 10dni al do odvolania
Covid
Ja by som ockovanie posunula na neurcito, nevies ako ho moze oslabit, nevies ci vobec koronu nema ani on. Nevies ake su kontraindikacie. Ty sa chod dat pretestovat, a synove ockovanie preloz, kym sa situacia ukludni, ajtak budete najviac asi doma.