Majú vaši muži spánkové apnoe?

5. mar 2023

Ahojte. Už nejakú dobu si všímam, že to má niekedy môj muž (možno každú noc, ale spím tak neviem). Stáva sa mu to pri ležaní na chrbte. Teraz čítam, čo všetko vážne to spôsobuje, že je treba doktor a liečba. Tak sa chcem opýtať, či sa vaši muži na to “liečia”? Ak áno je to úspešné? Čo im najviac pomohlo? Dakujem

tenerifka
5. mar 2023

my mame s muzom oddelene spalne kvoli jeho chrapaniu a ano, ma aj apnoe, ktore zacal riesit az teraz par mesiacov dozadu, bol najprv u obvodneho a ten ho poslal dalej, rontgon pluc, otorino, plucny....a teraz myslim caka, co mu zavolaju a daju monitoring spanku domov, aby vedeli vyhodnotit, preco to ma a ako (nieco ako ked to robili v spankovom laboratoriu a bolo to nanic, lebo ludia v novom prostredi nedokazali zaspat). Pravdepodobne potom dostane masku na spanie, ale detaily neviem, len ze to uz nie je taky velky hlucny pristroj ako kedysi, ale nieco male a spratne

janetinka27
5. mar 2023

Moj otec to mal, 3x za minutu, tri nadychy a potom 20 swkund bez vzduchu, pomohlo ked schudol,uplne to vymizlo

autor
5. mar 2023

@janetinka27 je pravda, ze teraz pribral par kil. Nie je obezny to vobec, ma dobru postavu, pomerne stihly, ale volakedy ked par kil schudol aj chrapanie ustalo. Tak snad aj teraz sa toto “strati” ked schudne naspat

cawes
5. mar 2023

Ano moj priatel to ma, musi mat masku na spanie, kedze interval vynechavania bol velmi velmi vysoky.

marca12
5. mar 2023

Moj mal az take,ze prestaval dychat v akejkolvek polohe a mal to celu noc. Kazdu noc som bola na smrt vystrasena. Dlho to nechcel riesit. Nakoniec sa sam rozhodol ist k orl,nasledne do spankoveho centra,kde mu zistili,ze mu vynechava dychanie az vyse 1,5 minuty a to malych intervaloch. Hned ho objednali na operaciu. Odvtedy ani nechrape v noci,takze cim skor to zacnite riesit.

irusa
6. mar 2023

Áno ties som to postrehla. No podľa manžela,, dristam,, somariny a jeho spánok je v poriadku...

regsy
21. nov 2023

@marca12 Môžem sa opýtať, na akú operáciu a kde bol? Vďaka za info.